X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Depolanmış Ürün Zararlıları ile Mücadele

Depolanmış Ürün Zararlıları ile Mücadele

  • 16.2.2017 16:48:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Mutfaktaki Yiyeceklerimizin İstenmeyen Ortakçıları Vardır

Hem evlerde hem de iş yerlerinde depolanan ürünlerin, böcek istilasına uğraması yüksek bir ihtimal taşır. Yiyeceklerinizi depolamak için kullandığınız yerlerdeki nem, rutubet, hijyen, temiz hava gibi etmenler, böceklerin oluşumunu ya engeller ya da katkı sağlar. Depolarınızda ürünlerinizi huzurla saklayabilmek için yapabileceklerinizi anlattık. Tüm bu uyarılarımıza kulak verirseniz depolarınızda ürünlerinizi gönül rahatlığı ile saklayabilirsiniz.

Güve

Depo Zararlılarının İstilasını Nasıl Anlarsınız? 

Oldukça fazla çeşitte böcek, depoları istila edebilir; ham maddelere ve ürünlere zarar verebilir. Büyük bir zarara uğramanıza neden olabilecek bu istilada, depolanmış ürün zararlılarının işaretlerini bilmeniz gerekiyor.
Depo zararlıları genel olarak gözle görülemeyecek kadar küçük olabilir. Aşağıdaki kontrolleri yaparak depo zararlılarını fark edebilirsiniz:
  • Yiyecek malzemelerinde veya çiğ besinleriniz zarar görmüşse,
  • tahılların paketlerinde açılmalar veya içinde gözle görülür şekilde oluşan zararlar varsa,
  • istilaya uğramış ürünleriniz ıslanmış, nemlenmiş, hatta bazen nem dolayısıyla çimlenmişse,
  • depo böcekleri, bir üründen diğerine giderken iz bırakır. Bu izler de toza benzer. Bu şekilde tozlara denk geliyorsanız,
  • deponuzdaki ürünlerde renk bozulması varsa, bir istilaya uğradığınıza emin olabilirsiniz.

Depo İstilası Yapan Böcekler

Güveler en sık görülen kiler böcekleridir. Neredeyse depolanan tüm besinleri tüketebilirler. Fakat istilayı ilk başlatan genellikle evcil hayvan yemleridir. İstilaya uğramış ürünün etrafında bir ağ olur. Bu güvelerle mücadelenize yapışkan böcek tuzakları kurarak başlayabilirsiniz. Özellikle erkek güveleri kendine çekecek bu tuzaklar sayesinde, istilanın olup olmadığını veya boyutunu anlayabilirsiniz.

Halı Böcekleri

Güvelerden daha farklı olan halı böcekleri, siyah ve küçük boyutlarda olur. Bu böcekler un, tahıl, şeker, kakao, kurabiye, mısır unu, fındık, makarna ve kuru baharatları sever ve tüm bu ürünlerinizi kullanılmaz hale getirebilirler. Bu böceklerin bazı çeşitleri kumaş da yiyebilir. Özellikle de halıları severler. Bu yüzden de onlara halı böcekleri diyoruz.

Testere Dişli Tahıl Böceği

Bu böcekler daha çok işlenmiş gıdalarla beslenmeyi severler. Çikolata, yulaf ezmesi, şeker ve makarna gibi gıdaları depoladığınız zaman hep bir testere dişli tahıl böceği istilasına uğrama riskiniz vardır. Ürünlerin kutularına veya ambalajlarına yuva bile yapacak kadar yüzsüzlerdir.

Un Böcekleri

Testere dişli tahıl böceği gibi, un böcekleri de işlenmiş yiyecekleri sever.  Aynı zamanda un böceklerinin fasulye, bezelye ve kuru meyveler gibi farklı zevkleri de vardır. 

Depo Zararlıları ile Mücadele


İş Yerleri İçin

İş yerlerinin bu tarz istilalardan kurtulmak için uygulayabileceği bazı işlemler var. Profesyonel yardım ile fumigasyon veya dezenfeksiyon hizmeti alarak, depolarının böceklerin istilasına uğrama riskini en aza indirebilirsiniz.

Evler İçin

Evinizde bir kiler istilası söz konusuysa, tüm ürünlerinizden kurtulmanız ilk çözümünüz olmalı. Daha sonra elektrik süpürgesi, sirkeli bez ile temizlik yapıp çeşitli böcek tuzakları ile kilerinizi istilalara karşı hazırlıklı hale getirebilirsiniz.

Profesyonel Çözüm

Tekniktürk hem iş yerlerinin, depoların, mağazaların dezenfeksiyon işlemlerini yürütüyor hem de evlerinize gelerek özel ihtiyaçlarınıza göre ilaçlama hizmeti sunuyor. “Bayer Protection Program” üyesi olan profesyonel böcek ilaçlama firması Tekniktürk, tüm kilerlerin ve depoların dostu! Bu yüzden ne kadar istilacı böcek varsa, bu hayata veda etmelerini sağlıyor.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •