X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Evde Bit Nasıl Temizlenir?

Evde Bit Nasıl Temizlenir?

  • 17.2.2017 15:17:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Bitler Tam Bir Baş Belasıdır!

İnsandan insana rahatça geçen ve hayatına yeni bir başlangıç yapan bitler, çılgın bir kaşıntıya neden olur. Genellikle insan saçlarında yaşarlar ve yumurtalarını saçlara bırakarak ürerler. Gri renkteki asalak böcek türüne dahil bitler, kan emerek beslendikleri için kaşıntıya ve rahatsızlığa neden olurlar.

Bit

Saçtan Bit Nasıl Temizlenir? 

Saçlarınıza yerleşen ve şiddetli bir kaşıntıya sebep veren bitlerden kurtulmanın birçok farklı yolu bulunuyor. Evinizde deneyerek uygulayabileceğiniz bu yöntemleri tek tek anlattık. İşte saçınızdaki bitlerden kurtulmak için yapmanız gerekenler:

Bit Şampuanları

Bitler için zehirli maddeler içeren bit şampuanları, uzun zamandır en popüler bitlerden kurtulma yolu olarak kullanılıyor. Şampuanı saçınıza diğer şampuanlar gibi uygulamalısınız fakat saçınıza şampuanı uyguladıktan sonra hemen durulamak yerine birkaç dakika beklemeniz gerekiyor. Böylece şampuandaki zehir, bitlere etki ediyor ve büyük miktarda biti öldürüyor. Fakat şampuanlarla kesin sonuç alamayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Eğer bitler saçlarınızda yumurtalarını bırakmışsa, şampuanların bu konuda yapabileceği maalesef bir şey yok.

Saçlarınızı Kestirmek

Başınızdaki gerçek belalar olan bitlerden kurtulmanın en kolay yolu saçlarınızı ya tamamen ya da 1 numara olacak şekilde kestirmektir. Bitlerin hayatta kalmaları için 1 inç saça ihtiyaçları vardır. Eğer saçlarınızı kestirdiğiniz zaman gereken kısalığı elde edemezseniz bitler başınızın belası olmaya devam eder.

Saç Kurutma Makinesi / Maşa / Düzleştirici

Bu tarz cihazların yardımıyla bazı bitleri öldürebilirsiniz ama onlar sizin kafa derinizin yarısından fazlasını ele geçirdiği ve bu cihazlar her yere ulaşamayacağından etkili bir yöntem olduğu söylenemez.

Mayonez

Mayonez, başınızın belası bitlerin boğularak ölmesini sağlar. Bunu yapabilecek bazı ilaçlar da bulunuyor fakat cildinize en uygun ilacı size doktorunuz verecektir. Bu yüzden biz sadece doğal yöntemleri anlatıyoruz. Mayonez tedavisinin de %100 başarı sağlamama ihtimali bulunuyor. Bitler, bu boğma çabanız sonrası da hayatta kalmayı başarabilirler. Ama saçlarınızı kazımayı tercih etmiyorsanız, birkaç saat kafanızda mayonezle oturmanız gerekiyor. Çünkü saç kesiminden sonra en etkili yöntem kafanıza mayonez sürüp, bir streç ile sarıp beklemekten geçiyor.

Bit Saldırısında Ev Temizliği

Saç derinize yerleşen bitlerden sonsuza kadar kurtulmak istiyorsanız, saçlarınızla beraber eviniz için de bazı çözümler düşünmeniz gerekiyor. İşte bit saldırılarından sonra evinizi temizlemek için bazı önerilerimiz:

  • Yataklar: Çarşaflar, battaniyeler, yastık kılıfları 30-40 dakika boyunda yüksek ısıda kurutucuya atılmalıdır.
  • Kanepe & Koltuklar: Elektrik süpürgesi ile süpürüp, 2-3 günlüğüne üzerini bir battaniye veya örtü ile örtün.
  • Yerler & Halılar: Tekrar elektrik süpürgesinden yardım alın ve 2-3 boyunca yerden kaldırın.
  • Saç Aksesuarları: Çamaşır suyu ile yıkayabilir; 4 saat buzlukta bekletebilir veya hiç dokunmadan 2-3 gün bekleyebilirsiniz.
  • Kıyafetler: Bitlenme yaşadıktan sonra giydiğiniz kıyafetleri, 30-40 dakika boyunca yüksek ısıda kurutucuda bırakın.
  • Araba koltukları: Elektrik süpürgesi ile süpürüp kontrol edin.
  • Oyuncaklar: 2-3 gün boyunca plastik torbalarda bekletin.

Tekniktürk İlaçlama Hizmeti için Hazır Bekliyor

Önerdiğimiz tüm yöntemler evde uygulanabilir basitlikte fakat siz yine de ev ilaçlama hizmeti almak istiyorsanız profesyonel ve deneyimli Tekniktürk ekibi Bayer Protection Program kapsamında ve garantisiyle evinizi ilaçlar.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •