X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Serdar AYDEMİR

Serdar AYDEMİR

Serdar AYDEMİR
Uzmana Danış
1998 yılından bugüne ilaçlama sektörünün saha uygulama, pazarlama ve yönetim konularında görev alan Serdar AYDEMİR Halk Sağlığı ve Haşere Kontrolü konusunda hizmet veren Tekniktürk’ün genel müdürüdür.

Kocaeli Üniversitesi Satış ve Pazarlama bölümü mezunu olan Serdar AYDEMİR, aynı zamanda Halk Sağlığı ve Haşere Kontrolü Derneği (HASKOD) yönetim kurulu üyeliğini de sürdürmektedir.

İş süreçlerinin kurumsallaşması adına İSO 9001 kalite sisteminin kurulması, haşere mücadelesinde bilimsel ve teknik bilgi birikiminin önemi ve yurtdışındaki gelişmeleri takip edebilme adına NPMA (National Pest Management Association) üyeliği ve Bayer Koruma Programına dahil olma süreci önem verdiği çalışmalar olmuştur.

Dijital Pazarlama, Dijital Strateji, Arama motoru reklamcılığı (Google), Sosyal Medya Pazarlama özel ilgi alanları içinde yer almaktadır.
  • Uzmanlarca verilen yanıtlar öneri mahiyetinde olup uygulamada karşılaşılabilecek her türlü maddi-manevi zarardan ve olumsuz sonuçlardan ilgili uzman ve/veya Tekniktürk sorumlu değildir. Uzmanlarımızın uzmanlık alanı dışındaki sorulara veya daha önce cevaplanmış sorulara cevap verilemeyecektir, hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.

YAYINLANMIŞ MAKALELERİ

Evde Bit Nasıl Temizlenir?

İnsandan insana rahatça geçen ve hayatına yeni bir başlangıç yapan bitler, çılgın bir kaşıntıya neden olur. Genellikle insan saçlarında yaşarlar ve yumurtalarını saçlara bırakarak ürerler. Gri renkteki asalak böcek türüne dahil bitler, kan emerek beslendikleri için kaşıntıya ve rahatsızlığa neden olurlar.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Depolanmış Ürün Zararlıları ile Mücadele

Hem evlerde hem de iş yerlerinde depolanan ürünlerin, böcek istilasına uğraması yüksek bir ihtimal taşır. Yiyeceklerinizi depolamak için kullandığınız yerlerdeki nem, rutubet, hijyen, temiz hava gibi etmenler, böceklerin oluşumunu ya engeller ya da katkı sağlar. Depolarınızda ürünlerinizi huzurla saklayabilmek için yapabileceklerinizi anlattık. Tüm bu uyarılarımıza kulak verirseniz depolarınızda ürünlerinizi gönül rahatlığı ile saklayabilirsiniz.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Dezenfeksiyon Nedir? Nasıl Yapılır?

Toprak, hava, insan vücudu ve tüm çevremizde, mikroorganizmalar kendilerine yaşam alanı bulurlar. Evlerimizdeki halılar, kumaşlar, koltuklar ve yerler bakteri, mantar ve virüs yuvasıdır. Ayrıca temizlik yaparken kullanılan malzemelere karşı oldukça dayanıklı olan birçok bakteri yaşar. Evinizi veya iş yerinizi tamamen mikroorganizmalardan kurtarmak için yapabileceklerinizin başında, dezenfeksiyon gelir. Özellikle tıbbi ve cerrahi girişimler sırasında tamamen mikrop ve bakterilerden arındırılmış bir ortam gerekir. Ameliyathane, diyaliz, yoğun bakım, transplantasyon ve yeni doğan bebek üniteleri gibi yerlerde ortam havası ve malzemeler belirli bazı kurallara uymalıdır. Dezenfeksiyon sayesinde, cansız ortamdaki patojen mikroorganizmalar öldürülür. Aynı zamanda bu tür mikroorganizmaların üremeleri de dezenfeksiyon uygulanarak engellenir.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Fumigasyon Nedir?

Fumigasyon, evlerde yapılan böcek ilaçlama işlemleri ile ilgili bir kavramı ifade eder. Bir ortamda bulunan tüm zararlı etmenleri (böcekler, nematod, mantar, bakteri gibi) belirli bir ısı ve miktarda gaz halinde kimyasal kullanarak ortadan kaldırma işlemine fumigasyon denir. Sahip olduğunuz materyalleri ve sağlığınızı korumak amacıyla yapılan fumigasyon sistemi hakkında bilmeniz gerekenleri anlattık.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

En İyi Akrep İlaçları Hangileridir?

Evde akrep varsa, bunun sebebi evin çevresindeki ortamın akreplerin yaşamasına elverişli olmasıdır. Akrepler böceklerle beslendiklerinden, evinizdeki böcekler lezzetli birer yem olarak akrepleri evinize davet etmiş olabilir. Akrepler insan hayatını ve huzurunu tehdit eden canlılardır. Bu yüzden akrep ile mücadelede en etkili yöntem olan ilaçlama tercih edilmelidir.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Kırkayak İlaçlama Hizmeti Alacaksanız Bunları da Mutlaka Bilmelisiniz

Çoğu insanın korkulu rüyası olan, aslında kendisi o kadar da korkutucu olmayan kırkayak böceği, insanları ısırmaz ve zehirli değildir. İnsanlar onu çoğunlukla çıyanla karıştırır. Çıyan, kırkayağa benzeyen böceklerden olduğu için bu hataya düşmek oldukça normaldir. Entomolog (böcek bilimci) olmadığınız sürece kimse bu hatayı yaptığınız için sizi kınamaz.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Evde Kırkayak Neden Olur? Nerelerde Yaşar?

Eklembacaklılar familyasından uzun ve ince yapılı bir böcek türü olan kırkayak, hayatını devam ettirebilmek için belirli bir nem oranına ihtiyaç duyar. Bu yüzden kırkayak böceği ile çoğunlukla rutubetli ve ıslak yerlerde karşılaşırsınız. Çok bacaklılar grubunun neredeyse 2/3’ünü oluşturan kırkayak çeşitlerinin bilinen sayısı yaklaşık 13.000’dir.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Kırkayak Zehirli bir Böcek Diye Bilinir ama Kırkayak Sokar mı?

Nemli ve karanlık ortamların gizemli böcekleri olan kırkayaklar, sanıldıklarının aksine ısırmaz ya da sokmazlar; zaten sokabilecekleri bir uzantıları da bulunmaz. Bazı özel türler zehirli olabiliyorlar; onlarla da Türkiye’de karşılaşmak için oldukça şanssız bir gününüzde olmalısınız. Peki, zehirli kırkayak zehrini nerede saklıyor? Vücudunun yanlarında bulunan zehir bezlerinde, savunmaya geçtikleri zaman bu bezleri aktifleştirerek zehir sporları saçıyorlar. “Kırkayaklar sokar mı?” sorusunun rahatlatıcı cevabını öğrendiysek şimdi biraz bu türü inceleyelim.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Tespih Böceği Neden Olur ve Nasıl Yok Edilir?

Tespih böcekleri adlarını, tehlike hissettikleri anda yusyuvarlak bir şekle bürünme özelliklerinden alırlar. Tanımadıkları, beklemedikleri bir temas sonrasında kendilerini yuvarlak şeklinde kapatıp, yuvarlanabildikleri kadar yuvarlanarak orayı terk ederler. Dahil olduğu takım “yedi çift bacaklı, kabuklu takım” olan tespih böcekleri, hem suda hem de karada yaşayabilirler. Ayrıca bu ilginç yeteneğe sahip böceklerin fosillerine 300 milyon yıl önceki dönemlerde rastlanıyor. Yani, tespih böcekleri gerçek dünyalılar!

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Avcı Böcekler: Uğur Böcekleri

Organik tarımda avcı böcek olarak tanınan ve kullanılan uğur böceği, üreticiler için yararlı olabilir fakat bazı türleri istilacı böcek sınıfına girer. Latince ismiyle “Harmonia axyridis” olarak bilinen Asya uğur böceği, bildiğimiz uğur böceklerinden bu yönüyle ayrılan böcek çeşitlerindendir. 7 mm uzunluğundaki Asya uğur böcekleri, sarı ve kırmızı renklerinde olabilir.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •