X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Halı Böceği

Halı Böceği

  • 1.12.2016 13:39:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Halı Böcekleri Nemli Ortamları Sever

Böceklerin neredeyse tamamında olduğu gibi halı böcekleri de nemli ortamlarda hayatta kalabilirler. Eski eşyalar ve halılarda yaşamayı seven halı böcekleri, 1 ila 4 mm boyutlarında olur. Vücutları oval şeklinde olan bu böcekler, siyah, beyaz ve sarı desenli renklere sahiptir. Bazı durumlarda turuncu renge de denk gelebilirsiniz. Larvalar ise genellikle açık kahverengiden siyaha geçen bir renge sahiptir. Larvalar yoğun, dikene benzeyen kıllarla kaplı olur. Yetişkinlik döneminde ise boyutları gittikçe büyür.

Halı Böcekleri Nasıl Beslenir?

Yetişkin halı böcekleri, çiçek ve polenlerle beslenirler. Fakat larvalar, ölü böcekler, depolanmış tahıllar, işlenmiş gıdalar ve bazı bitki bazlı malzemelerle beslenirler. Halı böcekleri yetişkinlik dönemlerinde ışıktan çok etkilenir ve her zaman ışığa gitmek isterler. Bu yüzden gündüzleri aktiflerdir ve geceleri de çok güçlü ışıklar aktif olmalarını sağlayabilir. Larvalar ise genellikle saklanma eğiliminde olurlar. Fakat saklandıkları yer besin kaynaklarına yakındır.

Halı böceği

Halı Böceği İstilasının Belirtileri

Yetişkin halı böcekleri, evin içinde uçarken veya yerde sürünürken görülebilirler. Uçtukları noktalar da genellikle ışıklar olur. En büyük işaret de bıraktıkları hasardır. Halı böcekleri genel olarak evlerde kullanılmayan ve rulo şeklinde saklanan eşyaların arasında yaşarlar. Yün, tüy, kıl, ipek ve deriden oluşan tüm eşyalarınızı afiyetle yiyebilir, delikler açabilir veya dokularının zarar görmesine neden olabilirler. İstilanın geç fark edilmesi, birçok eşyanızın kullanılamaz hale gelmiş olması demektir. Canınızı sıkacak halı böceklerinden kurtulmak için yapabileceklerinizi anlattık.


Halı Böceği İstilasından Emin Olun

Öncelikle tüm ipuçlarını toplayıp, evinizde gerçekten bir halı böceği istilasının yaşandığına emin olmalısınız. Onları daha yakından tanıyabilmeniz için de aklınızda tutmanız gereken bir bilgi var: Tespih böcekleri gibi, halı böcekleri de dokunduğunuz zaman yuvarlanırlar ve çok yavaş hareket ederler. İstiladan emin olduktan sonra aşağıdaki adımları uygulamaya başlayabilirsiniz.

Halı Böceklerinin Kaynağını Bulun!

Halı böceklerinin en sevdikleri şey kumaşlardır. Adlarından da anlayacağınız gibi, elbette halıların içinde bulabilirsiniz. Özellikle bu halıyı bir yerde saklıyorsanız veya rulo halinde bir yere kaldırdıysanız, açtığınız zaman kötü bir manzara ile karşılaşabilirsiniz. Aynı zamanda karanlık ve kimsenin kullanmadığı bölgeleri de kontrol edin. Oradan da size el sallayabilirler!

Halıyı Elektrik Süpürgesi ile Süpürün

Elektrik süpürgesi, haşereler ile mücadelede oldukça önemli bir role sahip! Ona her durumda güvenebilir ve çekiş gücü sayesinde evinizde, izinsiz bir şekilde konaklayan ve eşyalarınızı kullanılmaz hale getiren çirkin, kıllı halı böceklerine orantısız güçle savaş açabilirsiniz.


Ele Geçirdikleri Her Şeyi Çöpe Atın

Maalesef bunu yapmak durumundasınız. Halı güvelerinin ele geçirdiği ve tamamen kullanılmaz hale getirdiği eşyaları çöpe atmaktan başka çareniz yok. Hem onları tutmanız, tekrar bir halı böceği istilasına davet çıkarır. Hiçbir iz görmeseniz bile, gözle görülmeyecek kalıntılarını bırakmış olabilirler. O yüzden atın ve kurtulun.


Kıyafetlerinizi Yıkayın

Tüm kıyafetlerinizi zarar görmeyecekleri en yüksek ısıda yıkayın. Havlular, perdeler ve tüm kumaşlar buna dahildir. Eğer güçlü ve etkili bir sabun kullanıyorsanız, bunun da ekstra faydasını görürsünüz.

Profesyonel Yardım Alın

Profesyonel bir böcek ilaçlama firmasını arayıp tüm bu işlemlerden kurtulup rahatça evinizin halı böceklerinden arındırılmasını bekleyebilirsiniz. Evinizde tamamen huzura kavuşmanın adresi olarak Tekniktürk, “Bayer Protection Program” üyesi bir firmadır ve kullandığı ürünlerin tamamı onaylı ilaçlardan oluşmaktadır. Tekniktürk’ün uzman ekibi, bir kahraman gibi evinize gelip tüm böceklerin istilasından kolayca kurtulmanızı sağlar.







ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •