X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Tahıl Güvesi (Kiler Güvesi) Nasıl Yok Edilir?

Tahıl Güvesi (Kiler Güvesi) Nasıl Yok Edilir?

  • 1.08.2016 11:43:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Tahıl Güvesi (Kiler Güvesi) Zorlu Bir Rakiptir!

Tahıl güvesi, un güvesi ve elbise güvesi evlerde en çok görülen güve çeşitlerindendir. Adlarını besin kaynaklarından alan güvelerle mücadelede en çok zorlanılan tür, tahıl güveleridir. Çünkü tahıl güveleri mutfağı ve mutfak dolaplarını hedefleyip besin kaynaklarına yönelirler. Tahıl güvelerinin baş kısımları tüylü olur ve kafalarında küçük bir antenleri vardır. Gündüz dolaşmayı sevmeyen güveleri, mutfağınızda ancak geceleri görebilirsiniz.

Güve

Tahıl Güveleri Ne ile Beslenir? 

Tahıl güvesi, adını da beslendiği tahıllardan alıyor. Mutfağınızda ağzını açık bıraktığınız tüm tahıllar, güveler için bir yemek çağrısıdır ve mutfağınızda bu tip güveler varsa, kısa sürede güve istilasına maruz kalabilirsiniz. Ayrıca tahıl güveleri uçmayı ve etrafta dolaşmayı sevdikleri için, onları geceleri kolaylıkla fark edebilirsiniz. Mutfağınızda tek bir güve görseniz bile hemen güvelerden kurtulmak için harekete geçmelisiniz. Hava almayan, karanlık ve nemli her ortam, güvelerin yaşayabilmeleri ve üremeleri için uygundur. Bu yüzden mutfak dolaplarınızı havalandırmalı ve tahıllarınızın ağzını kapalı tutmalısınız. Ambalajlarından çıkarıp kavanozlara koyarsanız, tahıllarınızı güvelerden korumayı başarabilirsiniz.

Evinizde Güve Olduğunu Anlamanın Yolları

  • Mutfağınızda uçuşan bir güve gördüğünüz an mutfaktaki tüm yiyecekleri tek tek kontrol edin. Buna kapalı yiyecekler de dâhildir; çünkü bazı kapalı yiyecekler de güve oluşumuna neden olur.
  • Bu kontrol sonrası güvelerin istila ettiği noktayı bulursanız güvelere karşı çözüm yolları aramaya başlayın.
  • Eğer tüm yiyecekleri kontrol ettikten sonra hala güvelerin kaynağını bulamıyorsanız, bu sefer beklenmedik yerlere bakmaya başlayabilirsiniz. Kurumuş çiçekler, şekerler, evde beslediğiniz hayvanın mama veya kurabiyeleri, çocuklarınızın okul için kullandığı el işi malzemeleri gibi her noktada güve istilası başlayabilir.

Tahıl Güveleri için Tuzaklar

  • Elbise güveleri için dolaplarınızda kurabileceğiniz tuzaklar gibi tahıl güveleri için de mutfaklarınızda tuzaklar kurabilirsiniz.
  • Güçlü yapışkana sahip sinek kâğıtlarını mutfak dolaplarınıza yerleştirip üzerine de çok az balık yağı sürdüğünüz zaman, güvelerin asla karşı koyamayacakları bir tuzak hazırlamış olursunuz. Balık yağının etkisine kapılan güveler, sinek kâğıdına yapışacaklardır.
  • Ayrıca sirke de güveler için en büyük düşmanların başında gelir. Eğer bir ağ veya güvelerin bıraktığı tozlardan bulursanız mutlaka sirkeli bez ile silin. Böylece tekrar aynı noktayı kendilerine yaşam alanı olarak belirleyemezler.
  • Tüm mutfağınızı önce sirkeli bezle temizleyip daha sonra güçlü bir elektrikli süpürge ile süpürürseniz güvelerin yaşam alanını olması muhtemel bölgeleri daraltabilirsiniz.

Güve İstilasına Profesyonel Çözüm

Güvelerle mücadelenizde kişisel çabalarla kesin sonuç elde etmeniz zor olduğu için, bir profesyonel güve ilaçlama firmasına başvurmak, atacağınız en doğru adımlardan biri olacaktır.

Bayer Koruma Programı üyesi Tekniktürk, böcek ilaçlama konusundaki uzmanlığını Bayer ilaçlarıyla birleştirerek evinizde huzur bulmanıza yardımcı olur. Güve istilasının kaynağını bulup ortadan kaldıran Tekniktürk, sorunu ortadan kaldırdığı gibi aynı problemle tekrar karşılaşmamanızı da sağlar.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •