X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Hamam Böceği Evde Neden Olur?

Hamam Böceği Evde Neden Olur?

  • 3.12.2014 12:59:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Hamam Böceği Nereden ve Nasıl Gelir?

“Evde hamam böceği nasıl oluşur?” sorusunu cevaplamak hamam böceklerinin yaşamlarını devam ettirmek için ihtiyaç duydukları şeyleri bilmekle doğrudan ilintilidir. Su, gıda ve sıcak ortam hamam böceklerinin hayatlarını keyifle sürdürmelerini sağlayan etmenlerdir.
Hamam böceği popülasyonunun en sık olduğu yerler lağımlardır. “Evde hamam böceği nasıl olur?” diye merak ediyorsanız borulardan, açık pencerelerden, kapılardan eve giren hamam böceklerinin çok hızlı bir şekilde üreyerek tüm evi kolayca istila edebildiklerini bilmelisiniz. Özellikle yaz mevsiminde çoğalan hamam böcekleri geceleri aktifleşirler ve evin kenar köşe her yerine yumurtalarını bırakır, evcil hayvanların açıktaki yemleri dahil her şeyi yiyebilirler.

Hamam böceği nasıl oluşur?

Hamam böceği dünyanın her yerinde, en pis yerlerde ve en zor koşullara rağmen inatla yaşayabilen bir canlıdır. Bu da her an evinizde hamam böceği görülme riskinin olduğunu gösterir. Hamam böceğini marketten eve getirdiğiniz bir poşetle bile taşıma ihtimaliniz var. Özellikle sulu yerlerde yaşayan hamam böceklerinin asıl yaşam yerleri karanlık ve nemli yerlerdir. Eğer evinizde tek tük de olsa hamam böceği görüyorsanız onların yumurtalarını ve asıl yuvalarını bulacağınız yer lavabo ve boruların çevresindeki küçük delikler, boşluklar, banyo,  garaj ya da bodrum katlarıdır.

Hamam böceği neden olur

Hamam böceği neden gelir?

Yemek yemek için! Hamam böcekleri hemen hemen her şeyi yerler, hatta ölmüş bir hamam böceği başka bir hamam böceği için lezzetli bir yiyecektir. Peki, evde hamam böceği oluşumunu engellemek için ne yapmak gerekir? Temiz bir ev tüm haşereler için olduğu gibi hamam böcekleri için de elverişsiz bir yaşam alanıdır. Atılmayan çöpler, kurumuş bulaşıklar, düzenli olarak silinip süpürülmeyen ev, yere düşen yemek kırıntıları hamam böcekleri için davetkar birer unsurdur.

Eviniz temiz olduğu halde yine de hamam böceği varsa sorunun kaynağını bulmak gerekir. Akıtan bir musluk veya sızdıran bir boru varsa hamam böceği ihtimali de o kadar yüksektir. Evin kenar köşe her yerine bakın, hamam böceği yumurtalarını bulacağınız yerler kuytu bölgeler. Eskimiş pencere pervazları da hamam böceklerinin kolayca evinize girmesine neden olur. Duvarlardaki çatlakları doldurmanız, sızıntı yapan musluklar tamir ettirmeniz hamam böceği istilasına yakalanmamak için yapmanız gerekenlerdir. Ayrıca hamam böcekleri karanlığı çok severler. Evinizi silin, süpürün, perdeleri açın ve ışığın içeri dolmasını sağlayın.

Hijyeni ve elinizden geldiği kadar bakımı sağladığınız halde hamam böceği istilası devam ediyorsa yapmanız gereken profesyonel ilaçlama firmalarına başvurmaktır. Önlemler sizden, çözüm işinin uzmanı ilaçlama firmalarından! “Bayer Koruma Programı” üyesi olmasıyla kalitesini kanıtlayan Tekniktürk’ün deneyimli ve uzman teknisyenleri ile hamam böceği probleminizi garantili bir şekilde çözebilirsiniz.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •