X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Evde Karafatma Neden Olur?

Evde Karafatma Neden Olur?

  • 21.10.2016 15:42:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Karafatmalar Evinize Her Türlü Aralıktan Süzülerek Girer

300 milyon yıllık tarihe sahip olan oryantal hamam böcekleri, parlak koyu kırmızı ve siyah renkleriyle dikkat çekerler. Böcek ilaçlama dâhil birçok haşere kontrol uygulamalarına karşın, diğer böceklere oranla çok daha güçlü bir direnç sergileyen bu istilacı tür; evlere çatlak, yarık, gider boruları ve kapı araları gibi bulabildiği her türlü açıklıktan girme eğilimi gösterir.

Karafatma

Peki, neden?

Oryantal hamam böceği ya da bizim verdiğimiz isimle karafatma, sıcak ve nemli yerlerden çok hoşlanır. Ayrıca besin bulabileceği mekânların yakınına yuva yapmayı sever. İşte bu sebepler doğrultusunda evlerimiz onlara tam anlamıyla bir mabet olarak görülür.

Karafatmalar Evimize Neden Girer?

Karafatmaların evimize beş çayı için gelmedikleri çok açık. Çoğunlukla kanalizasyon ya da çöplük gibi yerlerde bulunan bu davetsiz misafirler, çürümüş yiyeceklerle beslenmeye bayılır ve aydınlıktan hoşlanmaz. Mutfak tezgâhı ile banyodaki çamaşır makinesinin altı ve duvar boşlukları onlara harika bir ev olur; böylece siz mışıl mışıl uyurken, onlar evinizin içinde yiyecek aramaya çıkabilirler.

Karafatmalar rutubetli, yeterince temizlik yapılmayan ve sıcak evleri seçer. Yani evinizde karafatma istemiyorsanız, ev temizliğine dikkat edip havalandırma sistemlerine önem vermeniz gerekmektedir. İyi tasarlanmış bir havalandırma sistemi, evlerdeki rutubetli ortamı yok eder.

Karafatmalar genellikle çürümüş yiyeceklerle beslendiği için, çöp kutunuz onlara tam bir yemek festivali sağlar. Çöp kutunuzu koku yaymayan ve sıkıca kapanabilen olanlarından seçmeniz sizin yararınıza olur.

Onlara Gerekli Ortamı Sağlamayın!  

Hamam böcekleri zehirli değillerdir ve insanları ısırmazlar. “O zaman başımın üstünde yerleri var” demeyin; çünkü zehirden ve ısırıktan çok daha tehlikeli bir yönleri var: Sürekli pis ortamlarda gezdikleri için ölümcül olabilecek virüs, bakteri ve mikropları taşırlar; insanlarla etkileşime girdiklerinde de zararlı mikro organizmaları insanlara bulaştırabilirler.
  • Evlerinizdeki tüm çatlakları, yarıkları ve delikleri kapatın. Böylece onların yaşam alanlarını kısıtlamış olursunuz.
  • Tezgâh altlarına, dolaplara ve beyaz eşyaların altına böcek kovucu tabletler yerleştirin.
  • Geceleri pencere ve balkon kapılarını kapatın. “Yazın buğulama oluruz” diyorsanız, camlarınıza ve kapınıza böcekleri engelleyici tellerden yaptırtmak sorununuzu çözer.
  • Lavabo ile banyo giderlerine ve varsa alaturka tuvalet deliğine kapaklar yerleştirerek, onların giriş yollarından birkaçını kapatabilirsiniz.
  • Evinizi her zaman temiz tutun ve yiyecek artıklarını etrafta bırakmayın.
  • Çöplerinizi günlük olarak atın.

Karafatmalarla Mücadelede Sabır Gerekir

Yumurtaları 60 gün boyunca hayatta kalabilen ve tıpkı bir sinsi gibi yumurtalarını evin içinde farklı yerlere bırakan karafatmalarla mücadele etmek, evlerimizi diğer istilacı türleri arındırmaya oranla çok daha zordur. Güçlü silahlar bu savaşta işe yaramayabilir; hamam böcekleri kolaylıkla zehirlere karşı adapte olabilirler. Radyasyona bile bir dereceye kadar dayanabilen karafatmalara karşı savunmanızda, mutlaka profesyonel bir ekipten yardım almanız gerekir.

Tekniktürk’ü Arayın 

Uzman kadrosu ve tam profesyonel haşere kontrol uygulamalarıyla Tekniktürk, “hamam böceği nasıl yok edilir?” sorusuyla baş başa kalmış insanların anında yardımına koşuyor. Bizi arayın, siz huzurla dinlenirken biz karafatmaları evinizden kovalım.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •