X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Pire Neye Gelmez?

Pire Neye Gelmez?

  • 23.11.2014 09:28:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Pire neye gelmez? Pireleri neler kaçırır?

Genellikle kedi ve köpek gibi evcil hayvanlarla evlere doluşan pireler, kan emici parazitlerdir. Üzerinde yaşadığı canlının kanındaki mikropları ve hastalıkları yeni taşıyıcısına direkt kan yoluyla bulaştıran pireler sağlık açısından tehdit oluştururlar. “Pire neye gelmez?” sorusunun cevapları ile henüz pire sorunu yaşamadan önlem alabileceğiniz gibi, böyle bir deneyim yaşadıysanız bu zor durumla yeniden uğraşmak zorunda kalmama imkanı da bulursunuz. Pirelerle mücadele etmede kesin çözüm ilaçlama şirketlerine başvurmaktır. Fakat evinizde alacağınız basit önlemlerle pire oluşumunu engellemeniz mümkün.

Pire neden kaçar?

Pirelerin en sevmediği şeyin temiz ve aydınlık ortamlar olduğunu bilmelisiniz. Düzenli olarak elektrik süpürgesi ile süpürülen ve temiz tutulan evler pirelerin yaşaması için elverişli değildir. Bunun dışında pireleri kaçırmak için uygulayabileceğiniz yöntemler de mevcuttur.
  • Elma Sirkesi: Temiz bir sprey şişesi edinin. İçerisine yarı yarıya su ve elma sirkesi koyun, iyice çalkalayın. Evde beslediğiniz kedi ve köpeğinizin üzerine sıkın. Evcil hayvanınız üzerine sıkılan sirkeli suyu yalama eğiliminde olacaktır fakat merak etmeyin, sirkeli su kedinizin veya köpeğinizin üzerindeki pirelere nüfuz edecektir.
  • Limon Suyu: Kabuklarıyla beraber incecik doğradığınız limon dilimlerini suyla karıştırıp başka bir pire karşıtı sprey elde edebilirsiniz. Elde ettiğiniz limon suyu ile kedinizin ve köpeğinizin tüylerini iyice ovun.
  • Tımar: Kedinizi ve köpeğinizi sıcak suda yıkayın ve sık taraklarla tüylerini tarayarak pirelerin düşmesini sağlayın. 
  • Sofra Tuzu: Sofra tuzunu ince bir tülbentin ya da külotlu çorabın içerisine koyarak yatak altlarına, duvar diplerine ve dolap içlerine yerleştirin. Tuz, pireyi uzak tutacaktır. Tuzu çocukların ve evcil hayvanınızın ulaşamayacağı yerlere koymayı ihmal etmeyin.
  • Lavanta: Lavantayı kaynatarak elde ettiğiniz lavanta suyunu yine evinizin dip köşe yerlerine koyarak oluşturduğu kokuyla pireleri uzaklaştırmanız mümkün.
Evde kendi kendinize alacağınız bu tür önlemlerin başında temizliğin geldiğini unutmayın. Sıcak su da pirelerin yaşayamadığı bir ortamdır. Yastık kılıflarını, nevresimleri, perdeleri, çarşafları sıcak suyla makinede sık sık yıkayın. 

Temiz evde pire olmaz mı?

Temizlik elbette pire oluşumunu büyük oranda engeller ama söz konusu hayvan piresi ise ya evcil hayvanınız ya da dışarıdaki bir hayvandan üzerinize yapışmış bir pire sebebiyle evinizde pire sorunu yaşıyorsunuz demektir. Tüm önlemleri almanıza, evinizi temiz ve aydınlık tutmanıza rağmen yine de evinizde pire varsa profesyonel ilaçlama firmalarıyla irtibat kurmanız gerekmektedir. Evdeki yiyeceklerin, çocukların ve hayvanların ağızlarına götürdükleri eşyaların üzerleri kapalı olacak şekilde dip köşe yapılacak bir pire ilaçlaması ile sorununuzdan kesin bir şekilde kurtulabilirsiniz. “Bayer Koruma Programı” üyesi Tekniktürk’e başvurarak evinizdeki pire istilasına son verebilirsiniz.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •