X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Kan Emen Böcek Türleri

Kan Emen Böcek Türleri

  • 19.1.2017 15:41:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Kan Emen Böcek Türleri

Kan emerek beslenen böcek türleri, insanlar ve hayvanlar için tehlike arz eden böcek türleridir. Çünkü kanınızla temas ediyorsa mutlaka bir hastalık bulaştırma riskleri de bulunuyor demektir. Sineklerden kenelere, Türkiye’de yaşayan kan emici böcekleri bir araya getirdik ve onlardan nasıl korunmanız gerektiğini anlattık.

kene

Keneler

Kenelerin “Kırım Kongo Kanamalı” hastalığıyla birlikte tüm dünyada ünü daha da büyük bir alana yayıldı. Kenelerin yapısı kan emmek için yaratılmış gibidir. Deriyi kolayca tutan ve yapışan keneler, kafalarını derinin altına gömer ve sürekli olarak kan emer. Kenelerle bulaşan hastalıkların tamamı aşağıdaki gibidir:
  • Kırım Kongo Kanamalı
  • Tularemi
  • Lyme Hastalığı
  • Babesiosis
  • Ehrlichiozis
  • Rocky Mountain Spotted Fever

Sivrisinekler

Kulağınızdaki vızıltı, başucunuzdaki belalılarınız sivrisinekler, nemli ve serin ortamlarda yaşarlar. Oldukça narin olmalarına rağmen kan emmeye geldiklerini o rahatsız edici vızıltılarıyla duyururlar ve boyutlarına oranla insanların sinirini bozan en küçük canlı olarak listenin başında yerini alırlar. Sivrisinekler, sıtma virüsü bulaştırma riski taşır.

Tahtakurusu

Tahtakurusu

Özellikle cildinizde ciddi bir alerjik reaksiyona sebep olan tahtakuruları, sivrisinekler gibi geceleri harekete geçer ve yatağınıza girip, kanınızı emerler. Fakat ısırdıkları bölgede sivrisinekler gibi sadece kaşıntı değil, ağrı ve yanma hislerini de yaşatırlar. Ayrıca tahtakurusundan korkmanızı gerektiren bir diğer özellikleri de, her kan emdiklerinde 200’e yakın yumurta bırakabilmeleridir.

Pireler

Pireler yumurtalarını her yere bırakabilir ve oldukça hızlı ürer. Baş etmesi zor olan pirelerle mücadelede, özel ilaçlar kullanmalı ve çoğalmalarının önüne geçmelisiniz. Her kan emen böcek gibi pirelerin de hastalık bulaştırma tehlikesi bulunur.

Bitler 

Özellikle okul çağındaki çocukların baş belası olan bitler, deriye yerleşir ve kan emer. Günde 2 ila 8 kez kan emen bitlerin yumurtalarını görmek, bitlerin kendisini görmekten daha kolaydır. Ense, kulak arkaları ve saç derisinde yaşayan bitler, insan vücudu haricinde ancak 48 saat yaşayabilir.

Kan Emen Böcek Türlerinden Korunma Yöntemleri 

En tehlikeli böcekler sınıfına dahil olan kan emici böcek türlerinden korunmak için yapabileceğiniz birçok uygulama bulunuyor. Fakat bazılarının hastalık taşıdığı bilgisini aklınızdan çıkarmayıp hızlı önlemler almanız gerekebilir.

Kovucular

Sivrisinek, kene ve diğer kan emici böceklerin vücudunuza yaklaşmasını engellemek için kullanabileceğiniz hem ilaçlar hem de doğal malzemeler mevcut. Örneğin elma sirkesi bütün bu canlıların sevmediği bir kokuya sahip. Dolabınızı istila eden güvelerden, çimlerde bacağınıza yapışan keneye kadar elma sirkesi kullanarak kendinizi koruyabilirsiniz. Bununla birlikte kullanabileceğiniz bazı kimyasal ilaçlar da var. Özellikle yazın büyük bir açlıkla odanıza giren ve gece vızıldayarak sizi uykunuzdan eden sivrisinekleri kovmak için piyasada bulunan spreylerden satın alabilirsiniz. Sprey yardımıyla vücudunuzu, sivrisineklerden gelen tüm saldırılardan koruyabilirsiniz. Bu spreyleri kenelerden korunmak için de kullanabilirsiniz.

Evinizi her zaman hijyenik tutmanız büyük önem taşıyor. Ama böceklerin neredeyse %80’i nemli ortamlarda hayatta kalabiliyor. Bu yüzden evinizin zeminini, dolapların içini nemden arındırmak için çaba harcamalı ve rutubetten uzak bir ortam sağlamalısınız.

Tekniktürk Ev ve İş Yeri ilaçlamada Başarılı Sonuçlar Elde Ediyor

Profesyonel haşere ilaçlaması yapan uzman firmamız, yarım asra yaklaşan tecrübesiyle sizi hem kan emen hem de çeşitli mikropları bulaştırarak ciddi sağlık sorunlarına yol açan  tüm haşerelerden uzak tutacak ilaçlama yöntemleriyle, rahat bir yaşam sürdürmeniz için hizmet vermeye hazır. Bayer Koruma Programı üyesi Tekniktürk’ü hemen arayın!

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •