X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Pirenin Kesin Çözümü Nedir?

Pirenin Kesin Çözümü Nedir?

  • 26.11.2014 09:02:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Pirenin Kesin Çözümüne Tek Taraflı Mücadeleler Yetmez!

Pireye kesin çözüm bulmak için çok yönlü bir mücadeleye girişilmelidir. Çok yönlü mücadeleden ne kastedildiğini iyi bir şekilde anlamak içinse pirenin yaşam döngüsünü bilmek gerekir. Bir pire yumurta, larva, pupa ve erişkin olmak üzere 4 evrelik yaşam döngüsüne sahiptir. Evinizde pire varsa görülmedik yerlerde pire yumurtası, larva ve pupalar da var demektir. Kısacası pire yumurtaları ve larvalar buzdağının görülmeyen yüzü gibidirler.

Pireye çözüm bulmak için neler yapabilirsiniz?

Pirelere kesin çözüm, ilk önce temiz bir ev ortamının sağlanması ile mümkündür. Pire ile mücadelede en büyük silahınız elektrikli süpürgedir. Elektrik süpürgesi ile halılar, koltuklar, evin tüm zemini iyice süpürülmelidir. Elektrik süpürgesinin toz torbası da ağzı sıkıca kapalı olacak şekilde sokaktaki çöplere atılmalıdır. Çarşaflar, yorganlar ve yastık kılıfları sert bir şekilde silkelenip sıcak suda yıkanmalıdır. Evcil hayvan besliyorsanız evcil hayvanınızı pire şampuanı ile yıkayıp, veterinere götürerek pirelerden tamamen temizlendiğine emin olmalısınız. Halıların düzenli olarak makineyle şampuanlanması da pire mücadelesi için gereklidir. Halılardaki larvaların ve pire yumurtalarının temizlenmesi için borat bazlı halı temizleyicileri borat tozlu halı yıkama makinesine karıştırabilirsiniz. Halılara, döşemelere, mobilya yarıklarına diyatomlu toprak (DE) da püskürtebilirsiniz.

İlaçlama firması seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Pireye kesin çözüm evinizi ilaçlama firmasına ilaçlatmaktan geçer. Pire mücadelesinde kalite belgeleri tam, profesyonel ve deneyimli bir ilaçlama firmasını tercih etmelisiniz. Sisleme, zehirli olmayan diyatomlu toprak (DE) ve profesyonel ilaçlama firmalarının kendi uyguladıkları yöntemler pirelerden kurtulmak için kesin çözümler sunarlar. Unutmayın; pirelerden tamamen kurtulmak pire yumurtalarından, larvalardan ve pupalardan da kurtulmayı gerektirmektedir. Bayer’in oluşturduğu yüksek kalite standartlarını içeren “Bayer Koruma Programı” üyesi olan Tekniktürk’e başvurarak pire sorununuzun profesyonel bir şekilde çözülmesini sağlayabilirsiniz.
İlaçlama firmasını evinize çağırmadan önce yiyeceklerle çocuklar ve hayvanların ağızlarına alacakları tüm eşyaların üzerleri örtük olmalıdır. Herkes dışarı, ilaçlama zamanı!

Pire için bitkisel çözüm mümkün mü?

Krizantem çiçeği içeren organik pire ilaçlarını kullanabilirsiniz. Sofra tuzu ve karbonat karışımını mobilya aralarına, diplere, köşelere koyup ertesi gün elektrikli süpürgeyle çekebilirsiniz. Çarşafları ve halıları yıkarken makinenin gözüne okaliptüs yağı damlatabilirsiniz. Evcil hayvanlarınızı limonlu tonik ve misvak yağıyla hazırladığınız tonikle yıkayabilirsiniz. Sarımsağın yoğun kokusu da pirelerin evinizde barınmasını engeller. Lavanta da pireyi evden uzak tutar. Bu tür bitkisel çözümlerle pirelerin oluşmasını kısmen engelleyebilirsiniz ama evinizde pire varsa, yumurtalarından larvalarına kadar onları tamamen yok etmenin yolu evinizi ilaçlatmaktır. İlaçlama firmanızın “Bayer Koruma Programı” üyesi olması ve kalite standartlarına uyan belgelere sahip olması sağlığınız açısından son derece önemli kriterlerdir.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •