X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Örümcek Ne Yer?

Örümcek Ne Yer?

  • 22.8.2016 12:06:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Örümcekler Etçildir!

Antarktika hariç, dünyanın çeşitli bölgelerine dağılmış olan örümcekler ne yer, ne içerler? Örümcekler etçildir ve beslenmeleri, genellikle güçleri yettiğince birbirlerini ve arı, sinek, kelebek ve kene gibi haşereleri yemek üzerine kuruludur. Büyük örümcek türleri için kertenkeleler, balıklar, kurbağalar, küçük yılanlar ve kemirgen yavruları da lezzetli birer av olabilirler.

Örümcek

Örümcek Nasıl Beslenir?

Örümcekler, ağlarına düşen haşereleri yemenin yanında, tıpkı akreplerde olduğu gibi avlarını zehirleriyle etkisiz hale getirir ve onları yerler. Bazı zehirli örümcek türleri doğanın kendilerine bahşettiği zehirleriyle, kendilerinden çok daha büyük canlıları bile kısa sürede etkisiz hale getirir; ziyafetin tadını çıkarabilirler. Örümceklerin avlarını zehirlemeleri ise onları ısırarak gerçekleşir. 

Haşerelerin ve diğer canlıların ağlarına düşmesini bekleyen örümceklerin aksine, sıçrayan (zıplayan) örümcek avının peşinden gider; çünkü ismi üzerinde, sıçrayabiliyor.

Örümcekler avlarını zehirledikleri gibi afiyetle midelerine göndermezler; çünkü katı şeyleri yutamazlar. Onlar avlarını enzimleri ile iyice yumuşattıktan sonra yavaş yavaş yutarlar. Örümceklerin zehri, yakaladıkları hayvanların iç organlarını eritir. Örümcek de avını emerek yer, bitirir.

Örümcek

Genç yaştaki örümceklerin bazıları bitki özleri ile beslenirler. Bu, hem onların genç yaşta doğru beslenme alışkanlığı kazanmaları, hem de çevre açısından çok faydalıdır. Bu beslenme alışkanlıklarını şekerli su ile devam ettirmek isterler. Genellikle geceleri yırtıcı olan örümcekler, şekerli su ve bitki özleri ile beslendiklerinde aktifliklerini gün boyunca sürdürebilirler.

Doğada İsterlerse Birbirlerini Yesinler Ama Evinizden Uzak Olsunlar

Örümcekler, haşerelerle beslendikleri için bazı kişiler evde örümcek olmasını böceklerin yok olması ile eş tutmaktadır. Fakat asıl mantıklı olan, evde haşere olmaması için yapmanız gerekenleri uygulamak, sorun çözülmüyorsa profesyonel haşere ilaçlama firmalarından destek almaktır.

Evde örümcek olması, sağlıksız, hijyenik olmayan, nahoş bir durumdur. Tüm haşerelerde olduğu gibi örümcekleri yok etmede de en kaliteli ilaçları kullanan Tekniktürk’ten örümcek ilaçlama hizmeti alabilir, örümcekleri evinizden uzakta tutabilirsiniz. Evinizde başka haşereler varsa da bizi arayın. Emin olun uzmanlığı ve deneyimiyle Tekniktürk’e, evinizdeki haşereleri yok etmede örümceklerden çok daha fazla güvenebilirsiniz.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •