X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Akrep Ne Yer, Ne ile Beslenir?

Akrep Ne Yer, Ne ile Beslenir?

  • 6.4.2016 22:26:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Akrepler Doğada Avlanan Etçil Canlılardır

Evinizde ya da iş yerinizde bir akrep gördüğünüz zaman şaşırırsınız. Çünkü akrepler genellikle doğada yaşayan canlılardır. Ama dünyada 1.750 tür akrep vardır ve her birinin özellikleri, yaşam şekilleri farklıdır. Daha çok akrep sokması ile gündemimize taşınan akrepler ne ile beslenir, bakalım:

Akrep Ne Yer?

Akrepler, etçil beslenen canlılardır. Onlar için en kolay bulunan yiyecek böceklerdir. Başlıca besinleri kırkayaklar olan akrepler için örümcekler ve keneler de birer yiyecek kaynağı olabilir. Çevrelerinde fare, kertenkele, küçük yılan ve kurbağa varsa, kendilerine bu hayvanlarla da ziyafet çekmiş olurlar. Genellikle yamyamlık yapmaktan geri kalmayan akrepler, bazı durumlarda bu hayvanların leşlerini de yiyebilmektedirler. 
Doğada bazı dişi akreplerin kendi yavrularını yedikleri de bilinmektedir.


Akrep Avını Nasıl Yer?

“Akrepler ne yer?” sorusunun cevapları gördüğümüz gibi başta böcekler olmak üzere kemirgenler ve başka hayvanlardan oluşmaktadır. Peki, akrep avını nasıl yer, avı karşısında akrebin özellikleri nelerdir? 
Akrepler geceleri aktif olurlar ve yiyecek aramaya çıkarlar. Yağışlı günlerden sonra da her zamankinden daha çok akrebin etrafta dolaştığı görülür. Akrepler havadan ve yerden gelen titreşimlerle avlarının yakında olduklarını algılar, pusuya yatar, sabırla bekler, zamanı gelince avını sokarak zehirler ve afiyetle yerler. Kıskaçları büyük olan akrepler, avlarını kıskaçları ile yakalayıp öldürürken, kıskaçları küçük olan türler de avlarını zehirleyerek kendilerine yem yaparlar. Zehirlenen hayvanlar ya da böcekler felç olarak ölürler ve akrep için bir yiyeceğe dönüşürler.

Akrep zehri de beslenmede şöyle kullanılır: Önce iğnesini sokup avını savunmasız bırakan akrep, ağzından salgıladığı tükürük ve sindirim enzimleri ile dokular sıvılaşıncaya kadar bekler ve oluşan sıvıyı emer. Akrepler zehirlerinin dozlarını avlarına göre ayarlarlar.

Akrep

Az Yiyecekle Uzun Süre Yaşayabilirler

Akreplerin metabolizmaları çok yavaştır. Bu yüzden yiyeceklerini çok yavaş yerler ve az yiyecekle yetinebilirler. Kıtlığa aylar boyunca, hatta 2 yıl kadar bir süre için bile dayanabilirler. Yiyecek azsa veya hiç yoksa, akrebin vücut hareketleri de kendiliğinden yavaşlar (sindirim dahil) ve bir anlamda doğal olarak enerji tasarrufu yapılmış olur. Yedikleri besinlerden su ihtiyaçlarını karşılayabildikleri durumlarda, susuzluğa ya da az su tüketimine de dayanıklılık gösterirler.

Akrep ile Mücadelede Profesyonel Çözüm

Kimse “akrep böcekleri yiyormuş, eve girmeleri iyi bir şey; çünkü böcekleri temizlemiş olurlar” diye düşünmez. Hepsi zehirli olmasa da akrepler tehlikeli canlılardır. Bu yüzden, diğer haşerelerde olduğu gibi akreplerden de kurtulmak için haşere ilaçlama firmalarından akrep ilaçlama hizmeti alınmalıdır. Böcek ilaçlama konusunda deneyimi ve uzmanlığı ile kendini kanıtlamış bir firma olan Tekniktürk, evinizde ya da ofisinizde bulunan akrepleri kullandığı etkili ilaçlarla kökünden yok eder. Böcekler? Elbette onları da.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •