X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Hamam Böceği Yumurtası

Hamam Böceği Yumurtası

  • 15.11.2014 07:01:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Hamam Böceği Yumurtası Nasıl Olur?

Zor yaşam koşullarına dayanıklı ve bağışıklık sistemi oldukça güçlü birer haşere olan hamam böceklerinin farklı türleri bulunur. Bu yüzden de hamam böceği yumurtasının her türe göre şekli de gelişimi de değişkenlik gösterir. Hamam böceği, yumurtasını genellikle nemli, sıcak, kuytu ve ışık almayan yerlere bırakır.
Yumurtalar Ootheka denilen, dışı protein ile kaplı koruyucu keselerin içinde bulunur. Bazı dişi hamam böcekleri bu keseleri dışarıda bir ortama bırakırken, bazıları da çatmalarına 1-2 gün kalana kadar yanlarında taşırlar. 

Türlerine göre hamam böceği yumurtasının özellikleri

“Hamam böceği yumurtası nasıl olur?” sorusunu farklı türdeki hamam böceklerini inceleyerek cevaplamak daha doğru olur. Türkiye’de en çok görülen hamam böcekleri Alman hamam böceği, Amerikan hamam böceği, karafatma adıyla da bilinen oryantal hamam böceğidir.

Alman hamam böceği yumurtası: Alman hamam böceklerinin yumurtaları kahverengi bir görünüme sahiptir. Uzunlukları 6 ila 9 mm arasında değişir. Dişi Alman hamam böceği, yumurtalar çatlamadan 1-2 gün öncesine kadar yumurta keselerini beraberinde taşır. Yumurta keselerinin içinde 50’ye yakın yumurta olabilir. Yumurtaların erişkin bir Alman hamam böceğine erişme süresi yaklaşık 103 gündür. Alman hamam böceği yumurtaları farklı ısı ve ışık durumları gibi zorlu koşullara karşı fazlasıyla dayanıklıdırlar.

Amerikan hamam böceği yumurtası: Dişi Amerikan hamam böcekleri yumurta keselerini yanlarında taşımaz, genellikle sıcak ve nemli yerlere bırakırlar. Kırmızımsı kahverengi ya da koyu kahverengi görünümleri olan Amerikan hamam böceği yumurta keselerinin boyu yaklaşık 38 mm, yumurtalar ise 8 mm uzunluğundadır. Bir yumurta kesesinin içerisinden yaklaşık 15 adet yumurta çıkar.

Oryantal hamam böceği (karafatma) yumurtası: Oryantal hamam böceği yumurta keseleri koyu kırmızımsı kahverengi ve hafif şişirilmiş bir görünüme sahiptir. Yumurtalara yaklaşık 8 ila 10 mm uzunluğundadır. Dişi oryantal hamam böceği ömrü boyunca yaklaşık 8 tane yumurta kesesi üretir ve bu keselerin içindeki yumurta sayısı yaklaşık 16’dır. Dişi oryantal hamam böcekleri yumurtalarını taşımazlar, olgunlaşmaları için nemli ve kuytu yerlere bırakırlar. Oryantal hamam böceği yumurtalarının erişkin bir hamam böceğine dönülme süresi, diğer hamam böceği türlerine göre uzun sürer. Mevsimlere göre de değişen gelişim süresi ortalama 600 günde tamamlanır. 

Hamam böcekleri ölürken bile yumurta bırakabilirler. Zor koşullarda yaşayabildikleri gibi üremeleri de dış koşullardan çok fazla etkilenmeyecek şekilde gerçekleşir. Duvar çatlakları, kenar ve kuytu yerler, mobilyaların arkası, yatak altları gibi yerler hamam böceği yumurtalarının evlerdeki gelişim ortamlarıdır. Evinizdeki hamam böceklerinden kesin bir şekilde kurtulmanın yolu ise Tekniktürk’ün uzman teknisyenlerinin dünya standartlarındaki ilaçlarla ve teknolojik donanımla yapacakları ilaçlamadır.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •