X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Örümcek İlaçlama Metotları: Kendinizin Yapabileceği Şekilde!

Örümcek İlaçlama Metotları: Kendinizin Yapabileceği Şekilde!

  • 22.8.2016 12:31:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Örümcekler Yiyecek ve Barınak için Evlerimize Gelirler!

Örümcekler genellikle dışarıda yaşarlar ama bazen evlerimize yiyecek aramak ve barınmak amacıyla girer ve ağlarını kurarlar. Tüm örümcek türleri zehirli ve tehlikeli değildir ama Türkiye’de yaşayan örümcekler arasında da zehirli olanları mevcuttur. Zehirli olsunlar ya da olmasınlar, evinizi örümceklerle paylaşmak istemezsiniz. 

Örümcek

Evdeki örümceklerden nasıl kurtulurum diye düşünüyorsanız, önce onların evinize girmelerini nasıl engelleyeceğinizi, sonra da kendi imkânlarınızla evde nasıl örümcek ilaçlaması yapacağınızı bilmeniz gerekir. İşte o bilgiler: 

Girişlerini Engellemek İçin

  • Birçok haşere gibi örümcekler de evinize kapı girişlerinden, pervazlardan, çatlaklardan ve yarıklardan girerler. Bu yüzden bu bölümlerdeki boşlukları silikon ile doldurun.
  • Baca kapağı ve pencerelere takılan sineklikler de örümceklerin evinize girmelerini engeller.
  • Kabloların, elektrik bileşenlerinin ve muslukların etrafına da kalafat uygulayın.
  • Dış cephenizde pencerelerin ya da kapının yakınındaki ışıkları açık tutun. Örümcekler ışığa gelmezler. Sarı sodyum buharlı ışıklar uygun seçim olacaktır.
  • Evinizin çevresindeki, bahçenizdeki, pencerelerin yakınındaki bitkiler örümcekleri çeker. Bahçenizde düzenleme yapın, çalıları, bitkileri, sarmaşıkları evinizden uzakta tutun. Gerekirse ağaçları budayın. Bitkiler, örümceklerin aralarında gizlenerek ve sürünerek evinize girmelerine yardımcı olurlar.
  • Temiz bir ev, tüm haşereler için geçerli olduğu gibi örümcekler için de iticidir. Yerlere düşen yiyecek kırıntılarını süpürün, bulaşıkları bekletmeden yıkayın, çöp kutularını düzenli olarak boşaltın, tezgâhın üzerindeki ya da giderlerin etrafındaki su birikintilerini silin. Eski gazete/dergi yığınlarını da ortadan kaldırın. Gıda malzemelerini kapalı kutularda muhafaza edin.

Evdeki Örümcekleri Yok Etme Yöntemleri

Elektrikli Süpürgenin Gücü Adına
Evdeki haşereleri yok etmede elektrikli süpürgenin yardımı büyüktür. Süpürgeliklerdeki, tavanlardaki ve zeminlerdeki köşeleri kapan örümcekleri elektrikli süpürge ile süpürün.

Elektrikli süpürge

İlaç Püskürtme Zamanı
Pretroid içeren pestisitleri köşelere ve çatlaklara püskürtün. Pretoridler, pire otu bitkisinden üretilen kimyasallardır. Bifenthrin, siflutrin, permetrin ve tetramethrin etken maddelerine sahip olmaları böcek ilaçlamada etkilerini arttırır.

Böcek ilaçlarını kesinlikle solumadan ve cildinize temas ettirmeden uygulamalısınız. 

At Kestanesi ile Örümcekleri Evinizden Uzaklaştırın
Evinizdeki kapı ve pencere girişlerine, kuytulara köşelere at kestaneleri koyun. At kestanesinin örümcekleri neden ittiği bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da, örümcekler at kestanesini sevmiyorlar bu kesin. At kestanesini ikiye bölerseniz ya da at kestanesinin kabuğunun üzerinde delik açarsanız kokusunun daha fazla ortaya çıkmasını sağlarsınız. Bu da örümcekleri kaçırma girişimlerinizin etkisini arttırır. Bu arada kestanenin ve cevizin de aynı etkiye sahip olduğu düşünülmektedir.

Nane Yağı ile Savunmaya Geçin
Bir sprey şişesine doldurduğunuz suya 15-20 damla nane yağı ekleyin. Karışımı tüm çatlaklara ve köşelere püskürtün. Nane yağının kokusu örümcekleri rahatsız eder. Okaliptus yağı ya da çay ağacı yağı da nane yağına alternatif mis kokulu -örümcekler için değil- doğal savunma malzemelerindendir.

Atomlu Toprağı Evinize Serpin
Diatomlu toprak olarak da bilinen atomlu toprak, haşereler üzerinde öldürücü etkiye sahipken insanlara ve evcil hayvanlara zarar vermez. Köşelere, çatlaklara, süpürgeliklere, pervazlara, kapı altlarına atomlu toprak serpin. Atomlu toprağın üzerinden geçen örümceğin vücut sıvıları dışarı sızar, örümcek kurur ve en sonunda da ölür. Üzerine toprak, hatta atomlu toprak atmak bu olsa gerek.

Evinizin çevresine doğada bulunan, beyaz, tebeşirimsi bir taş olan diatomitlerden koyarak da örümceklerin gelmesini önleyebilirsiniz.

Sirkeden Korkmayan Örümcek Değildir
Bir sprey şişesine eşit miktarda su ve sirke koyun. Karışımı, ortalıkta gördüğünüz örümceklerin üzerine sıkın. Sirke, içeriğindeki asetik asit sayesinde örümcekleri yakarak öldürür. Örümcekleri uzak tutmak için de, köşelere sirkeye batırdığınız küçük pamuklardan koyabilirsiniz. Sirkenin kokusu bile örümcekleri itecek güce sahiptir (bu kez onlarla aynı fikirdeyiz sanki?).

Örümcek

Örümceği Yakalarken
Örümcek ağını ve örümceği buldunuz. Sıra geldi onu yakalamaya. Ev örümceği, genellikle tehlikeli değildir ama kendisini savunmak için sizi ısırabilir. Örümcek sokması durumunu yaşamamak için bir elinize dergi, diğer elinize kâse alın. Kâseyle ve gazeteyle hızlıca örümceği hapsedin. 

Sert bir cisimle, ayakkabı ile ya da ağır bir kitapla örümceği ezmek ise ilk akla gelen yöntemdir. Dikkat etmeniz gereken şey, hızlı olmaktır. Malum, bir sürü bacakları var, hızlıca kaçabilirler.

Hangi Böcek İlacını Nerelerde Uygulamalı?

Böcek ilaçları toz ve sıvı halde bulunur. Toz böcek ilaçları merdiven altlarına, örümceklerin eve girdiği noktalara ve tavanlardaki örümcek ağlarının üzerine uygulanabilir. Sıvı böcek ilaçlarını ise yatak altlarına ve karanlık ve kuytu yerlere püskürtebilirsiniz.

Profesyonel Çözüm için Haşere İlaçlama Firmalarından Destek Alın

Haşerelere mücadelede en etkili çözüm böcek ilaçlama firmalarından destek almaktır. Kendi imkânlarınızla evinizdeki örümceklerle mücadele etmeye kalktığınız halde örümceklerin evinize yuva yapmalarını engelleyemiyorsanız, işi uzmanına bırakmalısınız.

Kullandığı Bayer marka ilaçlarla, deneyimini ve uzmanlığını kanıtlamış olan Tekniktürk, örümcek ilaçlama hizmeti ile sadece ortalıkta görünen birkaç tane örümceği yok etmez, örümceklerin evinize girmelerini kesin bir şekilde engeller.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •