X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Depomuzda örümcek var. İlaçlatsak malzemelere bulaşır mı?

Depomuzda örümcek var. İlaçlatsak malzemelere bulaşır mı?

  • 10.2.2014 00:00:00
  • Soru-Cevap
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Sterilize edilmiş depomuzda örümcekler var. İlaçlama yaptırırken malzemelere bulaşmasından korkuyorum. Ne önerirsiniz?

Sizinki gibi bir işletmede ilaçlama yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey, bu sterilize edilmiş malzemelere herhangi bir böcek ilacının bulaşmamasıdır. Ürünlerin bulunduğu oda ve depolara böcek ilacı sıkılabilir. Fakat bunu yaparken, malzemelerin kaldırılması ve ilaçlanan yüzeyler tamamen kuruduğunda malzemelerin yeniden yerlerine konması gerekir. Eğer malzemeler sterilize edildiyse, o zaman bazı hava geçirmeyen paketlerde veya kaplarda tutulmalıdırlar. Depodan malzemeleri alan nihai tüketicilerle ilgili sorunlar yaşamamanız açısından, burada uygulama yapacak ilaçlama teknisyeninin tecrübesi ve eğitimi öne çıkıyor. Bayer Koruma Programı tarafından akredite edilmiş firmaların bu tip konularda eğitimli olduğunu ve tercih edilmesi gerektiğini söylemeliyim.

Depomuzda örümcek var. İlaçlatsak malzemelere bulaşır mı?

Sizin karar vermeniz gereken, steril malzemeleri ortadan kaldırmaya ve örümcekleri yok etmek için depoda ilaçlama yapılmasına hazır olup olmadığınızdır. Diğer bir ihtimal ise, içinizde kuşkular size rahatsızlık veriyorsa, ilaçlama firmasından uzun süre kalıcı olan rezidüel etkili böcek ilaçları yerine, kısa süre kalıcı olan bitkilerden elde edilmiş "doğal" böcek ilaçlarının kullanımını da talep edebilirsiniz. Böcek ilacının her türüne karşı net bir "hayır" diyorsanız da, bu, ilaçlama firması herhangi bir şey sıkmadan önce verebileceğiniz bir karar olacaktır.

Depomuzda örümcek var. İlaçlatsak malzemelere bulaşır mı?

Uzun vadeli ve kalıcı bir çözüm için

Tamamen böcek ilacına güvenmemek çok daha iyi karardır. Böylece tekrar tekrar iş yerinde kimyasal kullanılmasına ve birkaç ayda bir bütün adımları baştan izlemenize gerek kalmaz. İçeride var olan nüfusu yok ettiğinizde, eğer dışarıdakileri başarılı bir şekilde öldürebilirseniz, yeni örümceklerin girmesi çok daha yavaşlar. İş yerinin dışında yuvalanmış örümcekleri durdurmak için kalıcı etkili böcek ilaçlarının kullanımı ve bahçedeki çöp, yoğun çalılıklar, binaya yakın bitkiler, dış duvarlara değen dallar gibi örümceklerin dışarıdan binaya girmelerini ve binaya yakın yaşamalarını sağlayan şeyleri yok etmek ve değiştirmek işe yarayabilir. Böylece dışarıdan içeriye girebilen örümceklerin sayıları hatırı sayılır oranda azalacaktır. Ayrıca iş yerinizin dışında bulunan ışıklandırmaları da hesaba katabilirsiniz. Çünkü çoğu zaman örümcekler bu ışıklandırmalar yüzünden lambalarda yiyecek böcek bulmak amacıyla binaya yaklaşırlar. Dışarıdaki lambalar beyazdan turuncu veya sarıya dönüştürülebilir, girişlerden uzaklaştırılabilir veya gerekli değilse akşamları kapatılabilir. Sonuç olarak bu savaşın büyük bir kısmındaki müdahaleler, örümcekleri kovmak, girmesini engellemek ve çevrede kalıcı ürünlerin kullanımıyla dışarıdan yapılmalıdır.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •