X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Güveleri Evinizden Uzaklaştıracak Yöntemler: Güve Kovucuları

Güveleri Evinizden Uzaklaştıracak Yöntemler: Güve Kovucuları

  • 1.8.2016 11:29:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Güveler Baş Belası Haşerelerdir

Evdeki haşere sorunun başkahramanları arasında güveler önemli yer tutar. Özellikle yemeklerinizi veya kıyafetlerinizi sakladığınız dolaplarda sıklıkla görülürler. Tüylü, yün ve kürklü tüm giysileriniz, elbise güveleri için oldukça etkileyicidir. Aynı şekilde mutfağınızda sakladığınız ve ağzını açık bıraktığınız tüm tahıllar da tahıl güvesi oluşumuna davet çıkarır.

Güve

Güvelerin varlıklarını tespit etmek her zaman mümkün değildir. Akşam saatlerinde uçmayı severler ve gündüzleri genel olarak saklanarak geçirirler. Kıyafetlerinizdeki delikler, dolaplarınızdaki toz ve ağlar, yiyeceklerinizdeki tahribat ve tozlar, güve istilasının başladığının en belirgin özellikleridir. Bu belirtilerle karşılaştığınız zaman, güve kovuculara başvurabilir, güveleri ortadan kaldırmak için harekete geçebilirsiniz. Güveleri evinizden uzaklaştırabilecek malzemeler ve yöntemler şöyle sıralanabilir:

1- Sinek Kâğıtları: Sinek kâğıtlarının üzerinde oldukça güçlü bir yapışkan bulunur. Bu kâğıtlara yapışan güveler ise tekrar kurtulamazlar. İstilayı yavaşlatmak için kurabileceğiniz en güçlü tuzaklardan biridir. Ayrıca güve kovucu sinek kâğıtlarına az miktarda balık yağı sürerseniz güveleri yakalama ihtimaliniz daha da artacaktır.

2- Elektrikli Süpürge: Güçlü çekiş kuvveti bulunan elektrikli süpürgeler güveleri yakalama konusunda oldukça başarılıdır. Özellikle halılarda, ahşap üzerinde, kıyafetlerinizde, dolabınızda ve evin köşelerinde yaşayan güveler için elektrikli süpürge etkili bir silahtır. Elektrikli süpürge kullandığınız alanı daha sonra silmek, uzun süre güvelerden uzak, huzurlu bir ev ortamına sahip olmanızı sağlayabilir. 

3- Saç Kurutma Makinesi: Elektrikli süpürge kullanarak temizleyemeyeceğiniz kıyafetlerinizi, saç kurutma makinesinin yardımıyla ısıtıp, hem yetişkin güveleri hem de güve yumurtalarını yok edebilirsiniz. 

4- Naftalin: Yazlık ve kışlık kıyafet düzenlemesi yaparken, en geleneksel güve kovucu yöntemi naftalin kullanmaktır. Dolabınızda birkaç farklı noktada bulunduracağınız naftalinler, keskin kokularıyla güveleri uzak tutacaktır.

5- Talaş: Güveler talaştan nefret eder. Bu nedenle evdeki güvelerden kurtulmak için talaş kullanmak oldukça etkilidir. Güve istilasına uğramış bölgelere birer torba talaş bırakırsanız güvelerin bu alanlardan uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz.

6- Bitki Kesesi: Biberiye, lavanta, karanfil, defne ve kekik gibi otları küçük keselere doldurup güve istilasının görüldüğü alanlara yerleştirebilirsiniz. Hoş aromaları ile evinizin güzel kokmasını sağlayacak bu bitkiler, güveler üzerinde ise kovucu etkide bulunacaktır.
  • Lavanta: İsterseniz kuru lavanta kullanın, isterseniz de lavanta kokulu spreylerden yardım alın. Güvelerin lavanta kokusuna dayanamamaları nedeniyle güveler, bu alanlardan uzak duracaklardır.
  • Karanfil Kesesi: Lavanta gibi karanfiller de güveleri kaçırır. Tahıllarınızı ve kıyafetlerinizi korumak için karanfilleri belirli noktalara yerleştirebilirsiniz. Evinizde güve istilası yaşanıyor olsa bile, güveler karanfil kokusunun olduğu bölgelere yönelmeyecektir. 
  • Defne Yaprakları: Defne yaprağının oldukça yoğun bir kokusu vardır ve güveler bu kokuyu sevmezler. Karanfil ve lavantada olduğu gibi defne yapraklarından oluşan keseler yapıp, güvelerin yönelme ihtimali bulunan alanlara yerleştirebilirsiniz.
  • Hint Leylağı: Haşerelere karşı alabileceğiniz önlemlerden biri de Hint leylaklarıdır. Taze yapraklarını evinize dağıtarak güveleri kovabilirsiniz. Hint leylağı, tüm güve çeşitlerini uzak tutmak için en geçerli yöntemlerin başında gelmektedir. 

7- Bitki Yağları: Lavanta, Hint leylağı ve karanfil gibi bitkilerin yağları da güvelerin sevmediği ürünler arasındadır. Bu karışıma bir sünger batırıp dolaplarınızı ve çekmecelerinizi silin. Bu şekilde güvelerden ve yumurtalarından kurtulabilirsiniz.

8- Sirke: Sirkeli bir bezle dolaplarınızı sildiğiniz zaman güvelerin tüm kalıntılarından kurtulabilirsiniz. Ayrıca sirke, tüm güve çeşitlerinin kaçmasına yarayan bir koku yayar.

9- Güve Kristalleri: Eczanelerden ya da zirai ürünlerin satıldığı dükkanlardan güve kristalleri alabilirsiniz. Bir kağıt havluya sarıp mutfağınıza veya dolabınıza koyacağınız güve kristalleri, yemeklerinize veya kıyafetlerinize gelecek zararı en aza indirecek ve güvelerin kaçmalarını sağlayacaktır.

10- Feromon Güve Tuzakları: En bilinen güve tuzakları, feromon güve tuzaklarıdır. Bu tuzakları güvelerin yaşadığı alanlara yerleştirmeniz yeterli olacaktır.

11- Tarçın Çubukları: Giysi güveleri için kıyafet dolabınıza, tahıl güveleri için de mutfak dolaplarınıza tarçın çubukları yerleştirebilirsiniz. Tarçın kokusu güveleri uzak tutacaktır.

Profesyonel Böcek İlaçlama

Tüm bu işlemler kesin sonuç elde etmenizi sağlayamayacağı için, mutlaka profesyonel güve ilaçlama firmalarına başvurmalısınız. Bayer Koruma Programı üyesi Tekniktürk, evinizdeki güve istilasını tamamen ortadan kaldıracaktır. Yalnızca Bayer ürünlerini kullanan Tekniktürk, güve istilasının kaynağını tespit eder ve hızla kesin çözüm üretir.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •