X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Evdeki Karıncalardan Kurtulmanın Yolları Nelerdir?

Evdeki Karıncalardan Kurtulmanın Yolları Nelerdir?

  • 5.4.2016 14:46:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Evinizdeki Karınca İstilasına Karşı Elinizi Çabuk Tutmalı, Hemen Önlem Almalısınız!

Oldukça yaygın haşere problemlerinden biri olan karınca istilası için zaman kaybetmeden önlem almalısınız. Evinizde gördüğünüz birkaç karınca, göremediğiniz yerde konuşlanmış bir karınca yuvasının habercisi olabilir. Çünkü karıncalar koloniler halinde yaşarlar. Karıncaların evinizde olma sebepleri ise kolay bir şekilde yiyeceklere ulaşıyor olmalarıdır.

Peki, karıncalardan kurtulmak için neler yapmalısınız? Karıncalardan kurtulmanın yolları, evde doğal malzemelerle hazırlayacağınız zehirlerden ilaçlamaya kadar oldukça çeşitlidir.

Eviniz, Karıncalar için Yiyecek Ambarı Olmasın

Karıncaların ilk gözüktükleri yerler mutfaklardır. Çünkü amaçları yiyecek bulmak ve buldukları yiyecekleri kolonilerine taşımaktır. Bu yüzden başta mutfağınız olmak üzere, evinizi her zaman temiz tutmalı, yerlere düşen kırıntıları süpürmeli, yiyecekleri üzerleri açık olacak şekilde bırakmamalı, bulaşıkları bekletmeden yıkamalısınız. Özellikle şekerli yiyeceklere bayılan karıncalar, bal ve reçel kavanozlarının çevresindeki kalıntıları gerçek bir ziyafet olarak görürler. Bu yüzden kavanozların temizliğine de dikkat etmelisiniz. Çöp kutusunu sık sık boşaltmak da karıncadan kurtulma için önemli bir önlemdir. Sizin çöp olarak attığınız yemek artıkları onların hayalini kurduğu besinlerdir. Tezgâhınızı ve zemin kaplamalarını da kuru tutmalısınız. Bu şekilde karıncalardan nasıl kurtulabiliriz diye düşünüyorsanız, birkaç damla su birikintisinin bile karıncalar için önemli bir su dolayısıyla hayat kaynağı olduğunu belirtelim.

Karınca

Karıncaların Evinize Giriş Noktalarını Tespit Edin

Karıncalar duvar boşlukları, çatlaklar, kapı altları gibi yerlerden evinize girerler ve belirledikleri yol boyunca hat oluşturacak şekilde yuvalarına yem taşırlar. Karıncadan kurtulmak için öncelikle evinize nerelerden girdiklerini tespit etmelisiniz. Daha sonra bu çatlakları/boşlukları silikon, macun, tutkal gibi dolgu malzemeleri ile kapatmalısınız. Belirlediğiniz yüzeylere vazelin sürerek de karıncadan kurtulmak yolunda önlem almış olursunuz.

Evdeki Karıncalardan Kurtulmak İçin Yosun Kumu Kullanın

Yosun kumu, topraktan ve çeşitli deniz organizmalarının kabuklarından yapılmış doğal bir bileşimdir. Karıncaların kabuklarında mumsu bir salgı bırakır ve onları dehidrasyona uğratarak yok eder. 

Pudra Şekeri ile Kabartma Tozunu Karıştırın

Karıncaların midelerindeki asidik madde, kabartma tozu ile tepkimeye girdiğinde karıncaların sindirim sistemi devre dışı kalır. Pudra şekeri de karıncalar için cazip bir lezzettir. Bu iki ürünü karıştırın ve onları anlık olmasa da taşıdıkları zehirli yemi kolonilerine taşımalarını sağlayarak yok edin. Mısır unu da karıncaların sindiremediği gıda maddesidir, aklınızda bulunsun.

Karınca Yemi ile Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?

Birçok markette karınca yemi satılmaktadır fakat satın aldığınız ürünün sadece karıncalar için üretildiğine emin olun. Karınca yemini karıncaların en çok dolaştığı yerlere koyun. Karınca yemini, yanında zehir olmadan koyun ki yeme gelsinler. Karınca türleri oldukça fazladır. Bazı karıncalar yiyecekler konusunda seçici olabilmektedirler. Bu yüzden karınca popülasyonunda azalma olmadıysa başka bir markanın karınca yemini denemelisiniz.

Bazı Bitkiler ve Haşereler Karıncaları Evinize Çekiyor Olabilir

Evinizde ya da bahçenizde yaprak biti olmuş bitkiler varsa bu bitkilerden kurtulun. Çünkü yaprak biti, yaprağın üzerinde şekerli bir özsu salgılar ve şeker, artık bildiğiniz gibi karıncaların en sevdiği yiyecektir. Yapraklarla ve kirlerle tıkanmış oluklar ise karınca kolonilerinin evinize girmelerini kolaylaştırır. Süs bitkileri ve çalılar ise karıncaları evinizden uzak tutar.
Ahşaplar çabuk çürür ve çürüyen ahşaplar bazı karınca türlerinin en sevdiği yaşam alanıdır. Bu yüzden çatlamış, çürümüş ahşapları, kapı çerçevelerini, pencere pervazlarını onarın.

İzleri Yok Edin

Karıncalar yuvalarına gidip geldikleri yolda izler bırakırlar. Bu izleri göremiyor olsanız bile karıncaların dolaştığı yerleri sabunlu su ile silin. Anlamsız minik kalıntılar ise görülebilir izlerdir. Siz de bu izleri takip ederek yuvaya rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Doğal Malzemelerle Karıncalardan Kurtulmanın Yolları

  • Elma sirkesini su ile karıştırın ve sprey şişesine koyun. Karıncaların üzerine püskürtün. Veya yuvayı bulduysanız yarım su bardağı sirkeyi direkt yuvaya boşaltın.
  • Karıncalar buğday kremini sindiremezler. Meyve aromalı ve esmer şekerli buğday kremini karıncaların toplandıkları yere koyun. Hazırladığınız karınca yemini asla tarçınla karıştırmayın. Tarçın birçok böceğe itici geldiğinden, evde hazırladığınız ilacı karıncalar hiç de çekici bulmayacak ve bu yemi yemeyecektir.
  • Karıncaların toplandığı yerlere nane yağı, sarımsak, defne yaprağı, kahve telvesi, ezilmiş yumurta kabukları koymak da karıncadan kurtulma yolları arasında yer almaktadır.


Borik Asitli Zehir Hazırlayın

Eczanelerden ya da tıp kimyasallarının satıldığı yerlerden alabileceğiniz borik asidi şekerli yiyeceklerle (bal, fıstık ezmesi ya da reçel olabilir) karıştırın ve karıncaların giriş noktalarına ve dolaştıkları yerlere koyun. Evinizde küçük çocuk ya da evcil hayvan varsa zehri onların ulaşamayacakları yerlere yerleştirin.

Karıncalardan Kurtulmanın Kesin Yolu Var mı?

Profesyonel haşere ilaçlama firmaları bu yüzden var ama seçeceğiniz firmanın karınca ilaçlama için en kaliteli ürünü kullandığına emin olmalısınız. Örneğin böcek ilaçlama konusunda uzman olan Tekniktürk, Bayer’in yeni ürünü Maxforce Quantum Karınca Yemi ile “Evi karınca bastı!” diyenlere kesin çözüm sağlar. Damlacıklar halinde sıkılan bu zehir, karıncalar için leziz bir yemdir ve karıncalar kursaklarında taşıdıkları bu yemi, yani zehri tüm kolonilerine bulaştırmış olurlar.

Karınca istilasından kurtulmak için Tekniktürk’ü tercih edin!

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •