X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Güveleri Temizlemenin Doğal Yolları

Güveleri Temizlemenin Doğal Yolları

  • 21.7.2016 18:54:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Güveler Zararsız Haşereler Değildir!

Elbise güvesi, un güvesi ve tahıl güvesi evlerde en sık görülen güve çeşitlerindendir. Güve çeşitleri, isimlerini beslendikleri ürünlere göre alırlar. “Evde güve neden olur?” sorusunu cevaplamıştık, sıra güvelerin nasıl temizlenmesi gerektiğinde. Güve ile mücadele gerekli mi, uçuyorlar işte kendi hallerinde diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü onlar zararsız kelebekler değil, beslendikleri giyecekler ve yiyecekler üzerinde hasar bırakan haşereler
Güve

Kıyafetlerinizi Temiz Tutun

Kirli veya bazı kısımları lekeli bir şekilde saklanan kıyafetler, giysi güvesi oluşumuna davetiye çıkarır. Özellikle mevsim değişikliklerinde kıyafetler yazlık ve kışlık olarak ayrılıp kaldırılırken, “giyeceğim zaman yıkarım” mantığı ile bazen kirli bir şekilde saklanır. Bunu kesinlikle yapmamalısınız.

Özellikle yünlü ve pamuklu giysilerinizi kaldırmadan önce çamaşır makinesinde yıkamalı, iyice kurutup öyle saklamalısınız.

Haşerelerin Düşmanı Elektrikli Süpürge

Mobilya altlarını, çekmeceleri, gardırop raflarını, halıları elektrikli süpürge ile süpürmek, güveleri ve larvalarını yok etmede en etkili yöntemlerden biridir. Elektrikli süpürge tüm haşerelerin baş düşmanı. 

Fırçalama Zamanı

Gardırobunuzda ya da mevsim değişikliği nedeniyle kaldırdığınız kıyafet paketinizde giysi güvesine rastladıysanız, muhtemelen larvaları diğer kıyafetlerinizin arasında saklanıyorlardır. Güve kelebeği yumurtaları, kıyafetlerin yaka altlarında ve dikişlerin üzerinde bulunur. Buraları sertçe fırçalayarak güve yumurtalarının dökülmesini sağlayabilirsiniz. Kıyafetlerinizde ciddi hasarlar olmuşsa ya da gözle görünmeyen larvalar sizi fazlasıyla endişelendiriyorsa, kuru temizleme firmalarının yolunu tutabilirsiniz.

Akıllı Depolama

Kıyafetlerinizi ne şekilde saklayacağınız güve böceği ile mücadele için etkilidir. Plastik poşetler ve kutular doğru tercih olacaktır. Aynı şey, un güvesinin zararlarını önlemek için gıda malzemelerini saklamada da geçerli. Vakumlanabilen giysi poşetleri ise hem güvelerin geçişini engeller hem de az yer kaplar.

Güve

Güve Kovucu Doğal Malzemeler

“Güve nasıl yok edilir?” sorusunun tek bir cevabı yoktur. Piyasada satılan kimyasal içerikli birçok güve ilacı olduğu gibi, bazı doğal malzemeler de güveleri ortadan kaldırmada etkilidir. İşte güvelerin sevmediği doğal malzemeler:

Sedir

Sedir ağacının kokusu güveleri rahatsız eder. Bu yüzden sedir ağacının talaşlarını gardırobunuza koyabilirsiniz. Sedir ağacından yapılan ahşap halkalardan da satın alabilirsiniz.

Naftalin

Naftalinin güve kovucu özelliğini herkes bilir. Fakat naftalinin direkt olarak solunması insanlar için sağlıksızdır. Bu yüzden naftalin konmuş ve haliyle kokmuş giysileri yıkamadan giymeniz önerilmez.

Lavanta

Birçok haşere gibi güveler de lavanta kokusunu sevmezler. Lavanta yağı sürülmüş bir ipi ya da lavanta doldurulmuş küçük keseleri çekmecelerinize koyabilirsiniz. 

Limon

Limonu rendeleyin, kabuklarını küçük keselere doldurun ve keseleri gardırobunuza koyun. Güveler gerçekten de güzel kokudan anlamıyorlar.

Defne Yaprağı ve Natürel Sabun

Doğal sabunu da limonda olduğu gibi rendeleyip keselere koymak ve keseleri kıyafetlerin arasına yerleştirmek, güvelerin bulundukları mekânı terk etmelerini sağlayan yöntemdir. Defne yaprağı da elbette çok güzel koktuğu için güvelerin işine gelmiyor. Bu koku açısından da güveler oldukça zevksizler.

Halılardaki Pireleri Temizlemek İçin

Yaz geldiğinde rulo yapıp kaldırdığınız halıları gazete kâğıdına sararsanız, güvelerin halılarınıza dadanmalarını engellemiş olursunuz.

Halınıza çoktan musallat olmuş güveleri yok etmek içinse, terebentine batırılmış bir bezle halınızı silmenizi öneririz.

Güveleri Dondurun!

Güvelerden kurtulmanın ilginç bir yolu da, kıyafetlerinizi ya da tekstil ürünlerinizi poşete koyup derin dondurucuda bekletmek. Güveler bu şekilde soğuğa dayanamayıp öleceklerdir.

Profesyonel Çözüm İçin Tekniktürk

Evet, “Güveler nasıl yok edilir?” sorusunun cevapları çok ama güvelerden kurtulmanın en etkili yolu profesyonel böcek ilaçlama firmalarından destek almaktır. Çünkü güveler çok hızlı ürerler ve güve istilası durumu ile baş etmek kolay değildir. Kullandığı Bayer marka ilaçla sağlığınızı riske atmadan haşere ilaçlaması yapan Tekniktürk’ten güve ilaçlama hizmeti alarak, bu küçük ama zararları büyük canlılardan en kısa sürede kurtulabilirsiniz. 

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •