X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Güve Böceği ile Mücadele Yöntemleri

Güve Böceği ile Mücadele Yöntemleri

  • 21.7.2016 19:07:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Güveler Adlarını Beslendikleri Ürüne Göre Alırlar

Güve böceği, ortalama bir haftalık yaşamı boyunca hızla üreyen ve beslendiği yiyeceklerde ve giyecekler üzerinde ciddi hasarlar yaratan bir haşeredir. Un güvesi, tahıl güvesi, elbise güvesi gibi farklı güve çeşitleri mevcuttur. Güveler bu isimleri beslendikleri ürünlere göre almışlardır.

Güve

Güve neden olur diye merak ediyorsanız sizi buraya alalım. Daha sonra da güve ile mücadele nasıl olmalıdır, güveden nasıl kurtuluruz, bu bilgileri paylaşalım.

Derinlemesine Temizlik

Güve, yumurtasını mümkün olduğunca kuytu ve karanlık yerlere bırakır. Bir güvenin 200 ile 400 arası yumurta bıraktığını düşünürsek, savaşmamız gereken güvelerin sayısının hiç de az olmadığını anlarız. Giysi güvesi gardıropların içine, giysilerin dikişli bölgelerine; un güvesi ve tahıl güvesi beslendikleri yiyeceklerin olduğu çekmecelerin diplerine yumurtalarını saklar. Bu yüzden mobilya altları, çekmece dipleri, kıyafetler, halılar elektrikli süpürge ile güzelce süpürülüp silinmelidir.

Kıyafetlerin Depolanması

Giysi güvesi için yün, kaşmir, tüy, pamuk lezzetli yiyeceklerdir. Kıyafetleri yiyerek döküntüleri ile onlara zarar veren giysi güveleri ile mücadele etmek için, giysiler plastik poşetlerde ve kutularda saklanmalıdır. Lekeli kıyafetler güvelere davetiye çıkarır. Mevsim değişikliklerinde uzun süreliğine kaldırılan kıyafetler kesinlikle yıkanmadan saklanmamalıdır. Kıyafetlerin çamaşır makinesinde yıkanma süresi ise 1 saatten fazla ve en az 45 derecede olmalıdır.

Güveleri Dondurarak Yok Etmek

Güve larvalarını öldürmenin bir yolu da, kıyafetleri ya da güvelerin musallat olduğu yiyecekleri derin dondurucuya koyup bekletmektir. Donarak öleceklerdir.

Doğal Malzemelerle Güve Mücadelesi

Güve ilacı olarak satılan kimyasal içerikli ürünler mevcut olsa da, güveleri iten doğal malzemelerle önlem almayı deneyebilirsiniz. İşte güve kovucu işlevi gören doğal savaşçılar:
  • Sedir (sedir ağacından yapılan ürünleri ya da sedir ağacı talaşlarını giysilerinizin arasına koyabilirsiniz)
  • Lavanta ve defne yaprağı (bu hoş kokular güveleri kaçırır)
  • Natürel sabun ve limon (bunları rendeleyin, keselere koyun ve keseleri gardırobunuza yerleştirin. Sabunu yün kazaklarınızın ve hırkalarınızın arasına kalıp halinde de koyabilirsiniz)
  • Naftalin (güveleri iter ama keskin kokusu direkt solunduğunda sağlık için tehdit oluşturur)

Kıyafetlerin dışında, halılar da güve istilasına en çok maruz kalan tekstil ürünleridir. Rulo yapıp sakladığınız halılarınızı gazete kâğıdına sarmak, güveleri onlardan uzakta tutar.

Ciddi anlamda güveler tarafından zarara uğramış halılardaki güve kelebeği yumurtalarından kurtulmak içinse, terebentine batırılmış bezle halı temizliği yapmanız önerilir.

En Etkili Çözüm: Profesyonel Güve İlaçlama

Güve nasıl temizlenir, güve nasıl yok edilir, bu soruların cevapları gördüğünüz gibi çeşitli olsa da, güvelerle mücadele için konu ile, yani haşere ilaçlama ile ilgili profesyonel anlamda hizmet veren böcek ilaçlama firmalarıyla irtibata geçmeniz gerekir. Çünkü güveler çok hızlı ürer, yumurtalarını kuytu yerlere saklarlar ve farkında olmadığınız bir anda kendinizi güve istilası ile karşı karşıya bulabilirsiniz. Yiyecekleriniz, giyecekleriniz ve eşyalarınız zarar görmeden ve huzurunuz kaçmadan Tekniktürk’ten güve ilaçlama hizmeti alın, istemediğiniz canlılarla evinizi ve iş yerinizi paylaşmak zorunda kalmayın.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •