X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Kanatlı (Uçan) Karınca Neden Olur? Nasıl Yok Edilir?

Kanatlı (Uçan) Karınca Neden Olur? Nasıl Yok Edilir?

  • 5.4.2016 23:22:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Kanatlı (Uçan) Karıncalar Yaz Mevsimi ile Birlikte Ortaya Çıkarlar...

 “Karıncanın uçanı olur muymuş?” diyorsanız evet olur! Onlar kanatlı karıncalar… Daha hızlı üremeleri ve daha gelişmiş olmaları ile dikkat çeken kanatlı karıncalar, uçan karıncalar olarak da adlandırılır. Karıncalar çiftleştikten kısa bir süre kanatlı türleri ortaya çıkar. Genellikle yaz mevsiminin gelip havaların ısınmasıyla evlerde daha sık görülürler. Üremeleri hızlı olduğundan önleminizi almazsanız, evinizi kısa sürede istila edebilirler.

Peki, kanatlı karınca neden olur, kanatlı karınca nasıl yok edilir, bakalım:

Hayattaki Amaçları Beslenmek ve Üremek

Kanatlı karıncalar evinize, tıpkı diğer karınca türlerinde olduğu gibi yiyecek bulmak için gelirler. Yiyeceklerin üzerlerinin açıkta olması, bulaşıkları yıkamadan önce bekletmek, yere düşen yemek kırıntılarını süpürmemek, çöp kutusunu sık sık boşaltmamak, tüm karıncalar gibi kanatlı karıncaları da evinize çeken durumların başında gelir.

Kanatlı Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?

Kanatları karıncaları tek tek ve kolonilerini yok etmek şeklinde evinizden kovabilirsiniz.


Uçan Karıncaları Tek Tek Yok Edin

  1. Spreyle Uçan Karıncalara Son Verin: Karınca spreylerinin çoğu tüm karınca türlerini yok etmede etkilidir. Spreyi, uçan karıncalar hareket halindeyken sıkacağınız için doğrudan püskürtmeli olanları seçmelisiniz. Yanlış kullanımdan kaçınmak için kullanım kılavuzunu okumalı, evinizde küçük çocuk varsa onun ulaşamayacağı bir yerde muhafaza etmelisiniz. Bir de bu spreylerin bazısı sadece açık alanda kullanılmak üzere üretilmiştir. Satın alırken spreyin evde kullanıma uygun olup olmadığından emin olmalısınız.


Karınca Yuvasını Bulmanın ve Koloniyi Yok Etmenin Yolları

Yuvayı Bulmak için Uçan Karıncaları Takip Edin

Uçan karıncaları takip ederek yuvalarını bulmak, kanatsız karıncalara göre daha zor olsa da yine de sabırlı davranırsanız bunu başarabilirsiniz. Yalnız unutmayın; uçan karıncaların ait olduğu yuvayı bulduğunuzda koloninin büyük ihtimalle kanatsız karıncalardan oluştuğunu göreceksiniz. Çünkü uçan karıncalar ayrı bir tür değildir ve kanatsız karıncalarla aynı kolonide yaşarlar.

Boraks ve Şekerle Zehir Hazırlayın

Eşit miktarda boraksı ve şekeri, macun kıvamına gelinceye kadar suyla karıştırın. Macunu minik karton parçalarına sürün ve karıncaların yoğun olarak bulundukları yerlere koyun. Birkaç gün geçince boraks kurur ve etkisini yitirir, bu yüzden 2-3 günde bir zehri yeniden hazırlamanız gerekir. Boraks, karıncaların midelerini zehirler ve zehir kolonideki kraliçe karıncaya ulaşırsa tüm koloni yok olur. Aman dikkat, borakslı ve şekerli zehri çocukların ve evcil hayvanların ulaşamayacağı yerlere koymayı unutmayın.

Başka Bir Engelleyici: Kabartma Tozu ve Pudra Karışımı

Kabartma tozu, karıncaların midelerinde salgıladıkları asidik madde ile tepkimeye girer ve onların tüm sindirim sistemini çökertir. Pudra şekeri ise karıncaların en sevdikleri yiyeceklerden biridir. Bu ikisini karıştırın ve gezdikleri yerlere koyun.

Profesyonel Çözüm: Karınca İlaçlama

Uçan karıncaları yakalamak ve yok etmek diğer karıncalara göre daha zordur. Bu yüzden haşere ilaçlama firmalarından destek almalı, fakat seçeceğiniz firmanın böcek ilaçlamanın yanında karınca ilaçlamada spesifik ilaç ve yöntem kullanıp kullanmadığından emin olmalısınız.

Örneğin Tekniktürk, en etkili karınca ilacı Maxforce Quantum Karınca Yemi ile uçan karıncaların kolonilerini yok ederek kesin çözüm sağlar. Damlacıklar halinde sıkılan karınca jeli kıvamındaki bu ilaç, karıncaların kursaklarında yuvalarına taşınır ve tüm karınca kolonisi en direkt yoldan ortadan kalkmış olur.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •