X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi

Sivrisinek

Teklif Al
Teklif Al
İnternette ya da web sitemizde böcek ilaçlama, su deposu temizliği ve canlı yakalama kafesleri ile ilgili araştırma yaparken, kimi sektörel sözcüklerle karşılaşabilirsiniz. Sözlük, sizin için sektörümüzün diline kılavuz olması amacıyla hazırlanmıştır. Düzenli içerik güncellemesi yapılan web sitemizde, sözlük de ihtiyaç dahilinde bu güncellemeye tabi tutulur. İçeriklerden maksimum fayda amaçlanırken, sözlük bölümü de size yardımcı olmayı hedefler.
Makaleler

"Sivrisinek" Etiketiyle Yayınlanmış Makaleler ve Soru-Cevaplar

Kan Emen Böcek Türleri

Kan emerek beslenen böcek türleri, insanlar ve hayvanlar için tehlike arz eden böcek türleridir. Çünkü kanınızla temas ediyorsa mutlaka bir hastalık bulaştırma riskleri de bulunuyor demektir. Sineklerden kenelere, Türkiye’de yaşayan kan emici böcekleri bir araya getirdik ve onlardan nasıl korunmanız gerektiğini anlattık.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Doğal ve Etkili Sivrisinek Kovucular

Yaz aylarının en büyük kabusu sivrisineklerdir. Vızıldayarak kafamızın etrafında uçup uykumuzdan uyandıran sivrisinekler, kan emerek beslenen böcek türlerindendir. Nemli ortamlarda yaşamayı severler. Özellikle durgun suların etrafında yaşayan sivrisinekler, geceleri beslenen hassas yapılı ve rahatsız edici zararlı böceklerdir. Yaz aylarında huzurlu ve sağlıklı uykular uyumak veya cildinizde oluşacak yaralardan korunmak için gerçekten işe yarayan önerilerimizi uygulayabilirsiniz.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Sivrisinekleri Yok Etmenin 11 Doğal ve Etkili Yolu

Yaz aylarının baş belası sivrisineklerle mücadele etmenin neredeyse imkansız olduğunu, tüm çabalarınıza rağmen vücudunuzda bulduğunuz kaşındırıcı ve kırmızı şişliklerden anlayabilirsiniz. Onlar mutlaka bir yolunu bulup sizi ısırır, kanınızı emerler. Bu sevilmeyen yaz misafirlerinin en büyük dertleri, aç karınlarını doyurmaktır.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Türkiye`de En Sık Rastlanan Sivrisinek Türleri

Sivrisinekler sulak alanlarda yaşamayı sever. Üremelerini durgun sularda gerçekleştirirler. Dünyada da yaklaşık 2,700 tür sivrisinek bulunduğu düşünülmektedir. Aedes, Anofel ve Culex sivrisinekleri ise hem ülkemizde hem de dünyada en sık görülen sivrisineklerdendir.  Bu sivrisinek türlerinin neler olduğunu ve özelliklerini bilmek, sivrisinek mücadelesinde bizi bir adım daha öne çıkarır.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Sinek İlaçlama Yöntemleri: Evimiz ve Çevremiz İçin

Evlerimizde en sık görülen sinekler karasinek, sivrisinek, meyve sineği vb. olsa da dünya üzerinde yaşayan yaklaşık 100.000 sinek türü olduğu bilinmekte. Bu sinekler doğaya katkı sağlayıp zararlı haşereler için tehdit oluştursalar da, insanlar için zararlı ve rahatsız edici canlılar oldukları kesin. Çünkü türlerine göre farklılık gösterseler de sinekler, çöpler ve çürüyen yiyeceklerle beslenip dolaştıkları yerlere virüs bulaştırarak sağlık sorunlarına neden olabilmekteler.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Sivrisinek Tuzağı. Evde Kolayca Yapabileceğiniz Haliyle!

Özellikle yaz aylarında hayatımızı zindana çevirme teşebbüsünde bulunan sivrisinekler, yarattıkları antihijyenik ortam kadar bizi ısırmaları ve dayanılmaz kaşıntılara neden olmaları bakımından da son derece rahatsız edici canlılardır. Sivrisinekle mücadele için piyasada satılan çeşitli sinek ilaçları mevcut. Peki, kendi sinek savarınızı kendiniz yapmaya ne dersiniz?

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Sivrisinek Isırığı, Alerjisi, Belirtileri ve Tedavisi

Yaz mevsimi bunaltıcı sıcakları haricinde en güzel mevsimdir. İnsanlar yılın geri kalan kısmını, yazı bekleyerek geçirirler. Fakat yaz, beraberinde istenmeyen bir misafiri de yanında getirir. O misafirler de sivrisineklerdir. Gece uykularımızda başımızda vızıldayan, ısıran, kanımızı emen ve daha sonra kaşıntı yapan sivrisinekler bataklıklar, lağımlar ve durgun sularda yetişen böceklerdir. Kan emerek beslendikleri için birçok hastalık yayma kapasitesine sahiplerdir. Çirkin vızıltılarıyla dolanan sivrisinekler, ekosistem için oldukça gerekli varlıklardır. Larvaları sadece suda yaşar ve birçok canlı için besin olurlar.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Sivrisineğin Ekosistemdeki Rolü, Faydaları Ama Daha Çok Zararları

Sivrisinekler neden var?  Vızıltılarıyla sinirimizi bozup; kanımızı emerek bize hastalık bulaştırmak için mi? Tabii ki hayır, sivrisineklerin ekosistemde önemli bir yer kaplıyor ve dünya üzerindeki yaşamın devamına katkı sağlıyorlar. Bunu nasıl yapıyorlar? Yazının ilerleyen bölümlerinde bu konudan bahsedeceğiz ama öncelikle oldukça tehlikeli hastalıkları insana bulaştırarak hayati tehlikeye neden olabilen sivrisinekleri tanıyalım.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Sivrisinek Sesi (Vızıltısı) Neden Rahatsız Edicidir?

Yaz mevsiminin en çirkin davetsiz misafiri, tarih boyunca insanlığa en büyük zararı vermiş olan böceklerden sivrisinek, kanımızı emip bize hastalıklar bulaştırdığı yetmiyormuş gibi bir de vızıltısıyla canımızı sıkar. Ekosistem için gerekli olan ama evlerimiz için gerekli olmayan sivrisinek, taşıdığı zararlı mikro organizmalar vasıtasıyla hastalıklar bulaştırır ve ısırıkları için müdahalede bulunmak gerekir.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Sivrisineklerde Üreme: Larva ve Kan İlişkisi

Yaz mevsimi yanında bir baş belasını da getirir: Sivrisinekler. Kulağımızın dibinde vızıldayarak uykumuzu kaçırdığı yetmezmiş gibi, fırsat buldukça kanımızı emer ve birçok tehlikeli hastalığa neden olabilirler. Sivrisinek, çoğu böcek gibi yumurtlayarak çoğalır ve bu yumurtalar gelişebilmek için sulak yerlere ihtiyaç duyar. Küçük bir tenekede birikmiş su da sivrisinek yumurtalarının gelişimini sağlayabilir; içinde yeterli besin barındırıyorsa...

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Uzman Yardımı
Sektöründe deneyimli uzmanlar tarafından cevaplanan sorulara ulaşabilir, Sivrisinek ilgili sorunuzu uzmanlarımıza iletebilirsiniz.
  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •