X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Rutubet Böceği Nasıl Yok Edilir?

Rutubet Böceği Nasıl Yok Edilir?

  • 27.01.2017 18:21:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Rutubet Böcekleri Oldukça Hızlı Hareket Eden ve Çabuk Üreyen Böceklerdir!

Gümüş renginde, pullarla örtülü ve böcek aleminin en gizemli böceklerinden olan rutubet böcekleri, hızlı hareket kabiliyetleri ve parlak gri renkleriyle başka bir dünyadan gelmiş gibi yaşarlar. Her ortamda rahatça yaşarlar ama onlara rutubet böceği adını veren nemli ortamlar, yavruların gelişmesi için hem çok önemli hem de çok müsaittir. Bu yüzden de yaşama alanlarını rutubetli yerlerden seçerler. Oldukça gizemlilerdir. Bu yüzden de evinizde gerçekleştirdikleri istilayı fark etmeniz uzun bir zaman alabilir. Bu süreçte hızla kalabalıklaşabilirler çünkü üreme süreçleri oldukça hızlıdır.

Gümüş Böceği

Rutubet Böceğini Nasıl Tanırsınız?

1-3 cm arasında değişen boyutlarıyla gümüş böceklerinin derileri katmanlı şekilde olur. Fakat tüm bu özellikleri boyuna ve türüne göre farklılık gösterebilir. Ama renkleri en büyük imzalarıdır. Ne olursa olsun o parlaklık ve kaygan görüntü değişmez. Baş kısımlarında çift anten bulunan böceklerin yakalanması oldukça zordur. En ilginç özelliklerinden biri de yumurtadan nasıl çıkıyorlarsa, hayatlarını o şekilde tamamlamalarıdır. Yaşadıkları süreçte görünüşleri asla değişmez.

Rutubet Böceklerinin Beslenme Özellikleri

Gümüş böceği veya gümüşçün olarak da bilinen rutubet böcekleri, şeker ve nişastalı karbonhidratlarla beslenir. Selüloz, kitaplarda kullanılan yapışkanlar, ölü böcekler, şampuan, ipek ve keten gibi gıdalar da severek tükettikleri gıdalara dahildir. Bazı durumlarda, daha önce açılmamış yiyecek paketlerinin içinde yaşadıkları da gözlemlenmiştir. Rutubetli bir evde yaşıyorsanız, mutlaka yeni açtığınız gıda paketlerini mutlaka kontrol edin; tatsız bir sürprizle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Evinizde Rutubet Böceği İstilası Olduğunu Nasıl Anlarsınız? 

Rutubet böceklerinin istilasının izlerine karşılaşacağınız yerler genelde mutfaklar ve banyolar olur. Bu iki mekandan farklı olarak kütüphanelerde de yaşamlarını sürdürebilirler. Çünkü kitaplar yapılırken kullanılan yapışkanlar, sevdikleri gıdaların arasındadır. Kağıtlarda, duvar kağıtlarında, tavanlarınızda ve kıyafetlerinizdeki lekelerle birlikte bozulmalar ve yırtılmalar bir istila altında olduğunuzun kanıtıdır.

Rutubet Böceği Nasıl Yok Edilir?

Böcek ilaçlama konusunda bilgili olmak, rutubet böceklerinden kurtulmak için asla yeterli değildir. Büyük bir çoğunluğundan bazı ilaçlar ve güçlü elektrik süpürgesi ile kurtulabilirsiniz. Hatta sirkeli bez ile etrafı silmek, tamamen ortamı sterilize etmek işinize yarayabilir ama bu güçlü böcekler, mutlaka geri geleceklerdir. Bu yüzden gümüş böceklerinin istilasından kendi başınıza kurtulamazsınız. Yapabileceğiniz en doğru şey, profesyonel böcek ilaçlama firması ile iletişime geçmektir. “Bayer Protection Program” üyesi olan Tekniktürk, bu konuda tüm endişelerinizi giderecek bir sistemle çalışıyor. Evinizdeki haşere problemlerine kesin çözüm getiren Tekniktürk, önce evinizdeki haşere istilalarının nedenini bulur. Daha sonra da en geçerli çözümü uygulamak için çalışmalara başlar.

Kısa sürede evinizde özlediğiniz huzura kavuşmak için Tekniktürk doğru adres.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •