X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Rutubet Böceği Nedir?

Rutubet Böceği Nedir?

  • 26.1.2017 12:33:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Rutubet Böceklerinin Üreme Şartı Ortamın Nemli Olmasıdır

Rutubet böcekleri, parlak gümüş renginde, pullarla örtülü, yassı ve kanatsız bir böcektir. Onu ilk gördüğünüzde henüz yavru bir sürüngen olduğunu düşünebilirsiniz. Bu ilginç detaylarla dolu görüntüleriyle birlikte, rutubet böceklerini yaşadıkları yerler ele verir. Banyonuzda karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksek olan rutubet böcekleriyle, döşeme aralıklarında veya eski kitap sayfalarında da karşılaşabilirsiniz.

Rutubet Böceği

Rutubet Böceğinin Görünümü 

Boyu yaklaşık 1-3 cm arasında değişen rutubet böceğinin derisi katmanlı şekilde olur. Boyu ve rengi ise türüne bağlı değişiklik gösterebilir. Fakat genel olarak parlak gümüş renginde olurlar. Rutubet böceğinin baş kısmında bir çift anten bulunur. Sırt bölgesi kubbeli olan rutubet böcekleri, çok hızlı hareket ederler. Yakalaması oldukça zordur. Ayrıca rutubet böcekleri yumurtadan da aynı görünümde çıkarlar. Yetişkinlik dönemine geçerken boyutları değişmez.

Rutubet Böceklerinin Davranış, Üreme ve Beslenme Özellikleri

Gümüş böcekleri olarak da bilinen rutubet böcekleri, her iklim koşulunda yaşayabilir. Genel olarak karanlık ve kullanılmayan alanları yaşam alanı olarak seçerler. Bodrum katları, banyolar ve mutfaklar rutubet böceklerinin yaşamayı en sevdikleri bölgeleri oluşturur. Nemli kıyafetler, kağıtlar, depolama kutuları gibi mekanlar ise hem yaşamaları hem de üremeleri için müsaittir.

Beslenme Özellikleri

Rutubet böcekleri, özellikle şeker ve nişasta içeren karbonhidratlarla beslenir. Selüloz, şampuan, kitaplardaki yapışkanlar, ölü böcekler, ipek ve keten de rutubet böceklerine birer besin olabilir. Daha önce açılmamış yiyecek paketlerinin içinde yaşadıkları görülmüştür. Bu yüzden bu besinleri içeren yiyeceklerin paketini açtığınız zaman kontrol etmenizde fayda var.

Üreme Özellikleri

Rutubet böcekleri, birçok hayvan gibi üremeden önce dişileri etkilemek için bazı aşk dansları yapalar. Dişilerin yumurta sayıları ve alışkanlıkları türlerine göre farklılık gösterir. Türlere göre günde 2 ila 20 arasında yumurta bırakabilirler.

Rutubet Böceği İstilasının İşaretleri

Çoğu zaman rutubet böceklerine lavabo veya küvet içinde rastlanır. Beslenirken verdikleri zararlar gibi, dışkıları da varlıklarının bir kanıtıdır. Çıyan, kulağakaçan ve örümcekler, rutubet böcekleriyle beslenirler. Evinizde (özellikle çıyan veya kulağakaçan) bu türlere rastlarsanız, rutubet böceğine dair izleri kontrol etmenizde fayda var. Bunu yapmak için de nemli mekânlarınızı kontrol etmelisiniz.

Rutubet Böceklerinden Nasıl Kurtulursunuz? 

Rutubet böcekleri genel olarak beslenme alışkanlıklarıyla fark edilir. Kağıtlar, kıyafetler ve duvar kağıtlarındaki bozukluklar rutubet böceğine işarettir. Banyolar, kütüphaneler, mutfaklar, lavabolar ve tavan aralarında görülürler. Neredeyse her ortamda hayatta kalmalarına rağmen, nemli ortamları seçerler. Çünkü yavrular, nemli alanlarda çok daha hızlı bir şekilde gelişirler.

Rutubet böceklerinin istilasına karşı kendi başınıza alacağınız önlemler size kesin sonucu getirmeyecektir. Elbette büyük bir çoğunluğundan kurtulacaksınız fakat saklanan kesim ve hızla gelişen yavrular, başınızı ağrıtmaya devam edecektir. Bu yüzden profesyonel bir böcek ilaçlama şirketinden yardım almanız en kolay şekilde çözüme ulaşmanızı sağlayacaktır. “Bayer Protection Program” üyesi olan Tekniktürk, tüm haşerelere olan profesyonel tutumunu rutubet böceklerinde de sürdürüyor ve evinizdeki istiladan eser kalmamasını sağlıyor. Profesyonel böcek ilaçlama yaparak evinizdeki istilayı bitiren Tekniktürk’e güvenin ve evinizde özlediğiniz huzura kavuşun.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •