X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Sümüklü Böcek Nasıl Yok Edilir?

Sümüklü Böcek Nasıl Yok Edilir?

  • 25.01.2017 14:09:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Sümüklü Böcekler Bahçenizdeki Ekinler için Zararlıdır

İnsanlara hiçbir zararı olmayan zararsız ve zehirsiz sümüklü böcekler, hayatta kalabilmek için nemli yerlere ihtiyaç duyarlar. Salyangozların vücutlarının tamamı su ile doludur. Bu yüzden de kış aylarında donarak, yaz aylarında da kuruyarak hayatlarını kaybederler. Bahçe sahibi olanların mutlaka başını ağrıtan sümüklü böceklerden kurtulmak için uygulayabileceğiniz bazı önerilerimiz var.

Sümüklü Böcek

Sümüklü Böceklerin Zararları

Sümüklü böcekler çiçek yapraklarına zarar verirler ve bahçenin gelişimini yavaşlatırlar. Ayrıca bakteri, mikrop ve virüs gibi zararlı etmenleri taşırlar. Bu yüzden sümüklü böceklerin istila ettiği bir bahçede verimli bir bitki yetişmesi mümkün değildir. Genel olarak sürekli sorun çıkarır ve bahçenizdeki huzuru kaçırırlar.

Bira Tuzakları

Sümüklü böceklerden kurtulmanın en bilinen ve etkili yollarından biri bira tuzakları kurmaktır. Üstelik bu yöntemi uygulamak da çok kolaydır. Bahçenize bir kova koyun, içine ucuz bira doldurun ve gece boyunca bekleyin. Sabah uyandığınız zaman salyangozların bira tuzağına düştüğünü ve hayata veda ettiklerini göreceksiniz. Eğer kovalara bira doldurmak masraflı geliyorsa, üzüm suyu veya elma suyu gibi alternatifleri de deneyebilirsiniz ama en etkili çözümü biranın sağlayacağını unutmayın.

Koli Bantları 

Koli bantları bahçe sahibi çoğu insanın sümüklü böceklere karşı kullandığı bir çözümdür. Bahçenizde yapışkan tarafı yukarı bakacak şekilde yerleştirebileceğiniz koli bantlarına yapışan sümüklü böcekler bu tuzaklardan asla kurtulamayacaklar. Bu bantları güzel kamufle etmelisiniz. Tuzakların en önemli özellikleri görünür olmamalarıdır.

Yumurta Kabukları

Haşlanmış veya çiğ fark etmez, yumurtaların kabuklarını küçük parçalar haline getirip bahçenize dağıtın. Bu küçük ve keskin kabuklar, sümüklü böceklerin yapılarına zarar verecek ve onları öldürecektir.

Kahve

Sümüklü böceklerin kahve yerine çayı tercih ettiğini kanıtlayan araştırmalara göre kahvenin sümüklü böcekler üzerinde ölümcül bir etkisi bulunuyor. Kahveyi tuzak olarak iki şekilde kullanabilirsiniz. Bir fısfıs yardımıyla bitkilerinize ve yapraklarına sıkabilir veya kahveyi toz haline getirip, toprakla karıştırabilirsiniz. Bıraktığınız bu kahveler, sümüklü böcekler üzerinde zehirli ilaç etkisi yaratacaktır.

Silisli Toprak 

Sümüklü böceklerin bahçenizdeki varlığından rahatsızlığınızın boyutuna ve verdikleri zararın derecesine göre silisli toprak kullanabilirsiniz. Sümüklü böceklere kurulabilecek tuzakların en başında gelen silisli toprak, deniz canlılarının fosillerinden yapılan bir topraktır ve sümüklü böceklerin yumuşak yapılarına zarar verir.

Diğer Caydırıcı Maddeleri Deneyin

Salyangozları uzaklaştırmak için birçok farklı seçeneğiniz bulunuyor. Aşağıdaki yöntemler de bahçenizden sümüklü böcekleri uzak tutmanızı sağlayacaktır:
  • Toz zencefil
  • Pudra
  • Yanmış odun veya kömür külleri

Profesyonel İlaçlama

Bahçenizdeki sümüklü böcekler için kulağa oldukça nahoş gelen yollara başvurmaktan kaçınmak istiyorsanız bu işi sizin için çok daha profesyonelce yapacak birileri var. Tekniktürk, profesyonel böcek ilaçlama firması olarak sorununuzu hızlıca çözer; bahçenizdeki bitkilerin salyangoz istilasından kurtulmasını sağlar. “Bayer Protection Program” üyesi olan Tekniktürk, hiçbir hayvan veya bitkiye zarar vermeden sümüklü böcek sorunundan kurtulmanızı sağlar.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •