X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Tahta Kurdu Nasıl Yok Edilir?

Tahta Kurdu Nasıl Yok Edilir?

  • 18.01.2017 14:46:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Değerli Ahşap Eşyalarınızı Tahta Kurtlarından Korumalısınız

Tahta kurdu, tos böceğigiller ailesinin bir üyesidir. Hem psikolojik hem de maddi anlamda zararı oldukça büyüktür. Kendini hiç belli etmeden mobilyalarınızı çürütür ve kullanılmayacak hale getirir. Değerli ahşap eşyalarınıza dadanan tahta kurtlarını tanımanız, erken teşhis açısından oldukça önemlidir.

Tahta kurdu

Tahta Kurdu Nedir? 

Tahta kurtları, “Tahta biti”, “Ağaç kurdu” gibi isimlerle de anılır. Tahta kurtlarını tanımak oldukça kolaydır çünkü kırmızı ile siyah karışımı bir renkleri vardır. Fakat tahta kurtlarını görmek için biraz uğraşmanız gerekir çünkü genelde mobilyaların içinden çıkmazlar. Vücut uzunlukları ise 2,5 ile 5 mm arasında farklılık gösterir. 

Tahta Kurtları Nerede Yaşar?

Tahta kurtları, diğer böcekler gibi nemli ve rutubetli yerlerde yaşamayı tercih eder. Bütün ağaç ve malzemelere saldıran tahta kurdunun zararı çok geç fark edilir. Dişiler, çiftleşme sonrası odunların çatlak ve yarıklarına yumurtalarını bırakırlar. Yumurtadan çıkan tahta kurtları, kendileri için en uygun yeri bulana kadar hareket eder; daha sonra buldukları yerde beslenmeye başlarlar. Dişiler, tek seferde 100 yumurta bırakabilir. Bu hızlı üreme de, mobilyalarınızın neden bu kadar hızlı parçalandığının en büyük kanıtıdır.

Evinizde Tahta Kurdu Olduğunu Nasıl Anlarsınız? 

Tahta kurtları evinizdeki tüm eşyalara zarar verebilir. Varlıklarını erken fark etmek, istilayı erkenden durdurmanızı ve eşyalarınızı kurtarmanızı sağlar. Mobilyalarınızda keskin kenarlı ve oval şeklindeki delikler, tahta kurdunun bir işareti olabilir. Deliklerin temiz ve pürüzsüz olması, bu deliğin bir yol olarak kullanıldığının kanıtıdır. Eşyalarınız delindiği zaman ortaya bir toz çıkar. Bir çukur açarken nasıl toprağı kazıyorsanız, tahta kurtları da kendilerine yuva yaparken mobilyalarınızı kazar ve toz çıkarırlar. Evinizde ölü böceklerle karşılaşıyorsanız, bu da tahta kurtlarına bir işarettir. Fakat istilanın en büyük kanıtı, tahta kurdunun kendisiyle karşılaşmanızdır. Hiç sorgulamayın ve tahta kurdunu gördüğünüz an harekete geçin!

Tahta Kurdu Nasıl Yok Edilir?

Zararın Boyutunu Belirleyin

Tahta kurdunun varlığını öğrendikten sonra ilk yapmanız gereken şey, zararın boyutunu belirlemek olmalı. Birçok durumda tahta kurtları ahşabın üst tarafında bulunur. Eğer hala derinlere inmemişlerse mobilyalarınızı kurtarabilirsiniz. Eğer ahşap elinize aldığınız zaman kolayca kırılıyorsa, maalesef o eşyalar için bir umut yok demektir.

Tahta kurtlarıyla mücadelenizde içiniz rahat bir şekilde çözüme ulaşmak ve bu problemden sonsuza dek kurtulmak istiyorsanız, kesinlikle profesyonel bir çözüm ortağına ihtiyacınız var. Evinize gelip, profesyonel bir şekilde ilaçlama yapacak olan Tekniktürk, “Bayer Protection Program” üyesidir ve tüm haşere problemlerinde kesin çözüm sunar. Kendi başınıza yapabileceğiniz kimyasal uygulamalar hem zorlayıcıdır hem de sağlığınız için tehlike arz eder. Sizin için profesyonel böcek ilaçlama firması olarak Tekniktürk tahta kurdu derdinden kurtulmanızı sağlar.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •