X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Doğal ve Etkili Sivrisinek Kovucular

Doğal ve Etkili Sivrisinek Kovucular

  • 12.1.2017 23:31:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Sivrisinek Kovucularınızı Evinizde Kendiniz Yapın

Yaz aylarının en büyük kabusu sivrisineklerdir. Vızıldayarak kafamızın etrafında uçup uykumuzdan uyandıran sivrisinekler, kan emerek beslenen böcek türlerindendir. Nemli ortamlarda yaşamayı severler. Özellikle durgun suların etrafında yaşayan sivrisinekler, geceleri beslenen hassas yapılı ve rahatsız edici zararlı böceklerdir. Yaz aylarında huzurlu ve sağlıklı uykular uyumak veya cildinizde oluşacak yaralardan korunmak için gerçekten işe yarayan önerilerimizi uygulayabilirsiniz.

Sivrisinek

Sivrisinekler En Çok Kimi Isırır?

Bazı insanların sivrisinekler tarafından daha çok sevildiği bilimsel olarak kanıtlandı. Sivrisinekler kan emerken seçici davranıyorlar. Sivrisineklerin yanınızdaki insan yerine sizi ısırıyor olmalarının oldukça garip nedenleri var!

  • Çok konuşuyorsanız
İnanması güç ama çok konuşan insanlar sivrisinekler tarafından daha çok ısırılıyor çünkü sivrisinekler karbondioksit seviyorlar. Sürekli konuşup, daha sık nefes aldığınız zaman sivrisineklerin dikkatini çekiyorsunuz.

  • Kan Grubu
Kan grubu 0 olanlar sivrisinekleri ve böcekleri kendilerine daha çok çekiyor.

  • Terliyorsanız
Sivrisineklerin ter ve ısıya karşı koyamamak gibi bir huyları vardır. Eğer çok terliyorsanız ve vücut ısınız diğer insanlara göre daha fazlaysa, sivrisinekler sizi daha çok ısırır. Çok terleyenler sivrisinekler için açık büfe kahvaltı gibidir.

Sivrisinekleri Uzak Tutmanın Yolları

Sivrisinekler tarafından rahatsız edilmemek için koyu renkli kıyafetler giymemelisiniz. Zaten sivrisinekler yaz aylarında ortaya çıkıyor. Sıcaklarda koyu renk kıyafetler hem terlemenize hem de sivrisineklerin sizi seçmesine neden olur. Açık renk kıyafetler, sıcak havalarda her zaman en iyi seçeneklerdir.

  • Su Birikintilerini Ortadan Kaldırın
Sivrisineklerin hayatlarında 4 farklı evresi vardır. Sivrisinekler yumurtalarını suya bırakırlar ve yaşam döngülerinin ilk evresi suda başlar. Bu suların da durgun sular olması gerekir. Bataklıklar ve su birikintileri çoğalmaları için uygun ortamı oluşturur. Bu yüzden bahçenizde, saksılarınızda, balkonunuzda bulundurduğunuz suları ortadan kaldırmalısınız. Kovalar, saksılar gibi eşyalarınız yağmur yağdığı zaman su toplayabilir ve sivrisineklerin üremesi için müthiş bir ortam oluşturur.

  • Sivrisinekle Beslenen Canlılara Misafirperver Davranın
Kurbağalar, balıklar, kaplumbağalar, kuşlar, yusufçuklar ve yarasalar sivrisinek yemeye bayılırlar. Bu canlıların bulunduğu yerlere de sivrisinekler yaklaşamaz. Bu canlıların evinizi ve bahçenizi zararlı böceklerden ve sivrisineklerden koruyacağına emin olabilirsiniz.

  • Fesleğen ve Reyhan Bulundurun
Evinizde fesleğen ve reyhan bitkileri sivrisinekleri uzak tutacaktır. Kokusunu sevmedikleri için size karşı bir atağa geçip, kanınızı emmeye cesaret edemeyecekler. Ayrıca bu bitkiler sizi sivrisinekten koruduğu gibi, hem evinizi güzelleştirirler hem de güzel kokarlar.

  • Soğan ve Sarımsak 
Eğer reyhan ve fesleğen sizin için fazla güzel kokuyorsa şansınızı soğan ve sarımsaktan yana kullanabilirsiniz. Pencere kenarlarına kuru sarımsak asmak, sivrisineklerin içeri girememesi için özel bir kalkan oluşturmak gibidir.

  • Karanfil ve Limon 
Yazın bahçe ve balkon keyfinizi kaçıran sivrisineklerden korunmanın en etkili yollarından biri de limon ve karanfil kombinasyonu ile ortaya çıkıyor. Limonu ortadan ikiye kesip, üzerine karanfil tanelerini koyarsanız, ortaya çıkan koku sivrisineklerin uzak durmasını sağlar.

Sivrisinek Isırığına Nasıl Müdahale Etmelisiniz? 

Sivrisinek ısırığı ile mücadelenizde size sabun ve muz kabuğu yardımcı olabilir. Kaşınmayı, kızarmayı ve iltihaplanmayı muz kabuğu ve saf sabun engelleyecektir.
Tüm bu önlemler sivrisineklerin sizden uzak durmasına faydalıdır fakat yoğun popülasyon gösteren bölgelerde profesyonel hizmet veren ilaçlama şirketlerinden yardım istemeniz gerekebilir. İşte bu noktada Bayer Koruma Programı üyesi Tekniktürk tek telefonunuzla adresinize gelerek sivrisinekleri ortadan kaldırmak için hizmet verir. Ev ilaçlamada başarılı sonuçlar alan Tekniktürk’ü sivrisineklerden kurtulmak için de aramayı unutmayın.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •