X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Etrafta Uçuşan Bu Kör Sinekler de Neyin Nesi?

Etrafta Uçuşan Bu Kör Sinekler de Neyin Nesi?

  • 27.12.2016 13:48:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Nereden Geldiği Anlaşılmayan Küçük Sinekler Sinirlerimizi Oldukça Bozar

Etrafta anlamsızca uçan, kovaladığınız halde hiçbir hamlede bulunmamışsınız gibi tekrar burnunuzun dibine girmekte beis duymayan sinekler, halk arasında “kör sinek” olarak da tabir edilir. Ama aslında kör sinek diye bir sinek türü yoktur. Küçük boyutlu bu sinekler, hem sinir bozucu hem de bazılarının bakteri taşıması nedeniyle sağlığa zararlıdır.

Peki, evimize davetsiz bir şekilde misafir olan sinekler hangileri ve onlardan kurtulma yolları nelerdir?

Kör Sinek

Meyve Sineği

Kahverengi ya da esmer renkteki meyve sineklerinin yetişkinleri 3 ila 4 mm uzunluğuna sahiptir. Olgunlaşmış meyve-sebzeleri ve mayalanmış yiyecekleri yemek üzere evinize gelirler. Nüfusları yazın artar ve çok hızlı üremeleri ile bilinirler.

Karasinek

Evlerde en sık görülen sinek türlerindendir. Genellikle gri renkli olan karasinekler 3,5 ila 7 mm uzunluğuna sahiplerdir. Çöplerle ve çürüyen besinlerle beslendikleri için tifo, tüberküloz, kolera ve dizanteri gibi hastalıkları bulaştırabilirler. Çöp sineği olarak da bilinirler.

Küçük Gübre Sinekleri

Mantar sivrisineği olarak da bilinen küçük gübre sineklerinin evinize gelme nedenleri de beslenmektir. Genelde geceleri uçar ve hızlı bir şekilde ürerler.

Lağım Sineği

Kanalizasyon sineği olarak da bilinir. Gövdeleri ve kanatları tüylüdür. 1,5 ila 5 mm uzunluğa sahip lağım sinekleri, yumurtalarını çürümekte olan canlı maddelerin etrafına dağınık olarak bırakırlar. Banyolarda, bodrumlarda ve mutfaklarda duvar kenarlarında bulunurlar.

Torf Sineği

Diğer sinek türlerine göre daha uzun bacaklı ve büyüktür. Kanatları şeffaf, pürüzsüz ve damar desenlidir.

Sivrisinek

Kör sinekler arasında yer almasalar da sivrisinekler, evlerde en çok görülen ve insanları en çok rahatsız eden sinek türlerindendir. Nasıl bir şeye benzediklerini ise maalesef hepimiz biliyoruz. Sivrisineklerden kurtulma yöntemleri ise çok çeşitli.

Kör Sinek

Kör Sineklerden Kurtulmak için Ne Yapılmalı?

Aslında “sineklerden kurtulmak için neler yapılmalı?” şeklinde sorulmalı; çünkü türleri farklı olsa da sinekler evimize benzer nedenlerden gelirler. İşte evimizdeki küçük sineklerle mücadele için yapmamız gerekenler:
  • Tüm böceklerde olduğu gibi evi temiz tutmak, çöp kutularını boşaltmak ve yiyeceklerin üzerini kapalı tutmak, evinizi sinekler için de cazip bir yer olmaktan kurtarır.
  • Piyasada satılan sinek ilaçları belli bir aşamaya kadar işe yarar.
  • Sineklerin evinize bahçenizden girdiklerini tespit ettiyseniz, bahçedeki ıslak toprak oranında azaltmaya gitmelisiniz. Nem, genel olarak haşerelerin en sevdiği ortamın başlıca özelliğidir.
  • Evinize ve bahçenize musallat olan küçük gübre sinekleriyle mücadele etmek için toprağınızı havalandırıp yenilemelisiniz.
  • Mutfak tezgâhlarının ve banyo giderlerinin çevresini kuru tutmalı, bozuk olan muslukları tamir etmelisiniz.
  • Camlara sinek teli takmak, istila durumu söz konusu değilse etkili bir çözümdür.
  • Fesleğen, nane, defne, biberiye, lavanta ve sarımsak, kokuları nedeniyle sineklerin sevmediği bitkilerdir, aklınızda olsun.
  • Profesyonel çözüm için böcek ilaçlama firmalarından yardım almalısınız. Sağlığa zararlı canlılar olan sinekler çok hızlı ürediklerinden kısa zamanda istilaya neden olabilirler.

Ev, ofis, bahçe ve apartmanlarda haşere ilaçlama hizmeti veren Tekniktürk’ten sinek ilaçlama hizmeti alarak bu sevimsiz canlılarla birlikte yaşamaktan kurtulabilirsiniz.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •