X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Tahta Kurdu İlaçlama Metotları

Tahta Kurdu İlaçlama Metotları

  • 27.12.2016 12:16:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Tahta Kurtları Ahşapların Canına Okur

“Bu işte bir bit yeniği var.” cümlesindeki “bit yeniği” tamlamasını dilimize kazandıran böcek olan tahta kurdu “tahta biti”, “ağaç kurdu”, “ahşap kurdu”, “mobilya böceği”, “ağaç yiyen haşere” olarak da biliniyor. Mobilyalardan sanat eserlerine, malzemesi ağaç olan her şeye verdiği zarardan sonra fark edildiği için sinsi bir böcek türü kendisi.

Tahta kurdu

Çoğunlukla serin ve nemli yerlerde görülen tahta kurtları, çatıların ve döşeme tahtalarının çökmesine neden olabilecek kadar ciddi tahribatlara neden olabilirler. Öyle ki, bahçenizde odunlar varsa ve tahta kurdu sürüsü uzun zamandır bu odunlara dadanmışsa, odunların yalnızca dış kabuklarının kaldığını, içlerinin tamamen boşaldığını fark etmemeniz işten bile değildir. Ayrıca ağaç dallarına ve kovuklara musallat olarak bitkilerin kurumasına da yol açabilirler.

Tahta Kurdu ile Mücadele Yöntemleri

Tahta kurdu, malzeme olarak ağacı yiyerek yaşamını sürdürdüğünden ahşabın çok olduğu yerlerde görülür. Mobilyaların, ahşap döşemelerin içlerine girip buralarda yuva yaptıklarından mücadele etmesi en zor böcek türlerindendir. Kanla beslenmediklerinden insanlara doğrudan zarar vermezler ama taşıdıkları mikroplar insanların yaşadıkları ortam için hijyenik olmayan sonuçlar doğurur. Eşyalara verdikleri tahribat ise tahta kurtlarının verdikleri zararın ta kendisidir.

Eşyaları Onarın ve Borik Asitle Boşlukları Doldurun

Evlere dışarıdan gelen tahta kurtları ahşap eşyaların ezik, çatlak ve çürük bölgelerine yerleşirler. Bu yüzden ahşap eşyaları, pervazları, çatı döşemelerini onarmak, çatlak olan bölgeleri macunla kapatmak ve bu kısımlara borik asit karışımı enjekte etmek tahta kurdu mücadelesi için alınabilecek önlemlerdir.

En Etkili ve Kesin Çözüm İlaçlama Yaptırmaktır

Tahta kurdunu yok etmek için jel tarzı ilaçların kullanılması etkili olmaz. Kokulu sıvı ilaç uygulaması tahta kurdu mücadelesi için kullanılan bir yöntemdir. Bu ilaçların da konusunda uzman böcek ilaçlama firmaları tarafından yapılması gerekir. Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı ilaçlarla tahta kurdu ilaçlaması yapılması, eşyaların içlerine yerleşmiş tahta kurtlarını yok etmede en kesin yöntemdir.

Tahta kurtlarını yok etmek zorlu bir süreçtir; bu yüzden işi profesyonel ilaçlama firmalarına bırakmalısınız. Haşere ilaçlamada uzman olan Tekniktürk, tahta kurdu ilaçlaması ile de evlerde, iş yerlerinde ve bahçelerdeki tahta kurtlarına meydan okumada size destek olmaktadır.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •