X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Kulağakaçan Böceği Zehirli midir?

Kulağakaçan Böceği Zehirli midir?

  • 27.12.2016 11:45:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Kulağakaçan Böceğinin Zehirli Olduğuna İnanıyor Olabilirsiniz

Dünyanın en yanlış anlaşılan böceği hangisi diye sorarsanız, cevap kesinlikle kulağakaçan böcekleri olur. Çünkü onlar hem kulağa kaçmazlar hem de evleri istila etmek gibi bir huyları yoktur. Çoğu insan kulağakaçanların ısırabildiğini düşünür; hatta bazen sivrisinek ısırıklarını kulağakaçan ısırıklarıyla karıştırırlar. Adlarını bir korku filminden almış gibi oldukları için, insanları da korkuturlar. Fakat onlardan korkmanıza gerek yoktur. Kıyafetinizin içine girmedikleri sürece veya fazla yakın temasta bulunup onları rahatsız etmediğiniz sürece size zarar vermezler. Verecekleri zarar da en fazla ufak bir ısırıktan öteye gitmez.

Kulağakaçan

Orta çağdan kalan bir inanışa göre, kulağakaçan böcekleri, insanların kulaklarından içeri girip beyinlerine yerleşir ve insanları yavaş yavaş delirtir. Bu rivayet, kulağakaçan böceklerinden uzak durmamız gerektiğine dair bir önyargıyı günümüze kadar taşıdı. Kıskaç böceği olarak da bilinen kulağakaçan böcekleriyle ilgili bildiğiniz her şeyi unutun.

Kulağakaçan Böcekleri Isırır mı?

Sivrisinekler veya tahtakuruları gibi böcekler insanları ısırarak zarar verebilir. Bazıları karınlarındaki veya kafalarındaki iğneleriyle sizi sokabilir ve zehirleyebilir ama kulağakaçan böceklerinin böyle bir özellikleri bulunmaz. Yani kulağakaçan böcekleri ısırmaz veya asla insanlara zarar vermez.

Kulağakaçan böcekleriyle gereksiz bir yakınlaşmanın sonucunda kıskaçlarını kullanarak size zarar verebilirler ama sivrisinek veya tahtakurusu ile karşılaştırıldığı zaman solda sıfır kalır. Yine de böyle bir durumda antibakteriyel bir sabunla yıkamak veya antibiyotik içeren bir krem sürmek, ihtiyacınız olan tüm önlemleri almanızı sağlar.

Kulağakaçan Isırığı Neye Benzer?

Kulağakaçan böceklerinin ısırıklarının belirleyici bir özelliği yoktur. Oldukça az rastlanan kulağakaçan ısırıkları için özel bir uygulama da bulunmaz. Birçok böcek ısırığında kullanılan ilaçlar kullanılır. Beklenmedik ve alerjik bir durum oluştuğu zaman doktora haber vermeniz gerekir. Sadece kulağakaçan böceğine özel bir alerjik reaksiyon yoktur. Çoğu zaman böcek alerjisi olan insanlarda, kulağakaçan ısırıkları da aynı reaksiyonları gösterir. Hakkındaki birçok yalan ve dedikoduya rağmen, insanlara en zararsız böceklerden biridir.

Kulağakaçanların Kanatları Var mıdır?

Bugüne kadar belgelenen tam 1500 kulağakaçan çeşidi bulunuyor ve bu türlerin birçoğunda kanat var. Dahil oldukları aile Dermaptera’dır ve bu kelimenin anlamı deri ve kanat anlamına gelir. Birçok kulağakaçanda kanat olmasına rağmen, hepsi uçamaz.

Sık görülen kulağakaçan çeşitlerinin içinde uçabilen türlere rastlanmaz. Kanatlarını karasinek veya arı kadar etkili kullanamazlar. Uçabilen kulağakaçan türleri de oldukça kısa mesafelerde uçuşlarını gerçekleştirirler. Uzun süre havada kalamazlar.

Kulağakaçan İstilası Durumunda Ne Yapılmalı?

Evinizde bir kulağakaçan istilası ile karşı karşıya kalırsanız bilmeniz gereken ilk şey onların evinize girme nedenlerinin, dışarıda hayatta kalabilecekleri bir ortam olmamasıdır. Kendilerini kurtarmak için genelde evlere girerler. Pencere kenarları, kapı aralıkları gibi yerler, içeri girmeleri için gereken ortamı hazırlar. “Bayer Protection Program” üyesi olan Tekniktürk, böcek istilalarına profesyonel yaklaşımı sayesinde evinizdeki haşere sorununu ortadan kaldırır. Böylece kulağakaçan konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •