X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Gümüş Böceği Nasıl Yok Edilir?

Gümüş Böceği Nasıl Yok Edilir?

  • 27.12.2016 11:20:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Adını Renginden Alan Gümüş Böcekleri Nemli Alanlarda Yaşamaya Bayılır

Adını renginden alan ve başka bir gezegenden gelmiş gibi bir imaj taşıyan gümüş böceği, çok hızlı hareket edebilir. Pullarla örtülü bir vücudu vardır ve parlak gri renge sahiptir. Her ortamda yaşayabilen gümüş böcekleri, gizemli canlılardır. Fakat esas yaşamak istedikleri yerler rutubetli yerlerdir. Hem gizemli oldukları hem de karanlık ve rutubeti sevdikleri için evinizde gerçekleştirdikleri istilayı fark etmeniz zaman alır. Bir de gümüş böcekleri hızla üreme kabiliyetine sahiplerdir. Bu yüzden siz farkına varmadan oldukça kalabalık bir koloni haline gelebilirler. Dişilerin türlerine göre değişen üreme sayıları incelendiği zaman, bir dişi gümüş böceğinin günde 20’ye kadar yumurta bırakabildiği görülür.

Gümüş Böceği

Gümüş Böceğini Nasıl Tanırsınız? 

Gümüş böceklerinin boyutları 1-3 cm arasında değişir. Derileri katmanlı olur. Aynı zamanda da bu özellikler gümüş böceğinin türüne göre farklılık gösterebilir. Tüm bu türlerin özelliklerini tek tek ezberlemeden önce bilmeniz gereken şey, bu böceklerin renginin en büyük imzaları olduğudur. Türe göre boyutu veya özellikleri ne kadar değişirse değişsin, rengi her zaman gümüş olarak kalır. Kaygan ve parlak görüntülerini asla kaybetmezler. Gümüş böceklerinin bir önemli özelliği de yumurtadan çıktıkları halleriyle hayatlarına devam etmeleridir.

Evinizde Gümüş Böceği İstilasının Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Bu istilayı belirleyeceğiniz yerler genelde mutfaklar ve banyolar olur. Çünkü evdeki en çok nem ve rutubet bu yerlerde vardır. Bazen de kütüphanelerini kendilerine ev olarak seçebilirler. Çünkü kitaplar yapılırken kullanılan yapışkanlar, gümüş böceğinin en sevdiği besinlerin başında gelir. Ayrıca kitapların içinde tam da istedikleri gibi karanlık ve havasız bir ortam vardır. Siz kitap okurken nasıl bilgilenerek mutlu oluyorsanız, onlar da kitapların sağladığı yaşam alanıyla mutlu olurlar. Duvar kağıtlarında, kağıtlarda, tavanlarda ve giysilerinizde oluşan lekeler, bir gümüş böceği istilasının habercisidir. Çamaşır sepetinize koyduğunuz bir kıyafet, banyodaki nemle bir araya gelince müthiş bir yaşam alanı oluşturur ve bu da lekelenmelerine neden olur.

Gümüş Böceği Nasıl Yok Edilir?

Eğer evinizde bir gümüş böceği istilası ile karşı karşıyaysanız, bazı tuzaklar kurup istilayı püskürtebilirsiniz.

Gümüş Böceği için Hazırlanabilecek Tuzaklar

  • Nerede saklandıklarını bulun
Gümüş böcekleri gece harekete geçen böceklerdir. Gün içinde onlarla karşılaşma ihtimaliniz çok düşüktür. Büyük ihtimalle bıraktıkları izler sayesinde onlardan haberdar olacaksınız. Nemli, karanlık alanları kontrol edin ve karabibere benzeyen dışkılarını araştırın. Duvar kağıtları, kitaplarınız, tahıl ambalajları ve karton malzemeleri kontrol edin. Küçük delikler ve sarı delikler de gümüş böceğinin varlığına işarettir.

  • El yapımı tuzaklar kurun
1 litre büyüklüğünde bir cam kavanoz veya başka bir kap alın. Bir bant ile cam kavanozun dışını sarın. Böylece gümüş böceği kavanoza tırmanabilir. Bu kabın içine biraz su ve biraz da ekmek koyun. Gece saatlerinde kavanozu gümüş böceğinin yaşadığını düşündüğünüz bölgelere yerleştirin. Gümüş böceği bant sayesinde kavanoza tırmanacak fakat geri çıkmak için oldukça kaygan bir zeminle karşılaşacaktır. Bu tuzak en çok kullanılan gümüş böceği tuzaklarının başında gelir.

  • Gazete kâğıdından tuzak hazırlayın
Bir gazete kâğıdını rulo hale getirin ve her iki tarafına da lastik takın ve nemlendirin. Gümüş böceği ile karşılaştığınız veya yaşadıklarından şüphelendiğiniz yerlere bu gazeteyi bırakabilirsiniz. Sabah olduğu zaman gazete kâğıdını evinizden uzaklaştırın. Çünkü siz uyurken, gümüş böcekleri onun içine çoktan girmiş olurlar.

Profesyonel Yardım Alın

Böcek ilaçlama konusunda bilgili olmak veya tüm bu tuzakları yapabilmek, gümüş böceğinden kurtulmak konusunda size yardımcı olmaz. Elektrik süpürgesi, temizlik gibi çözümlere de başvurabilirsiniz ama evinizi tamamen terk etmeleri için profesyonel böcek ilaçlama firmasına başvurmanız gerekiyor. Bu noktada ev ilaçlama konusunda Tekniktürk’e rahatlıkla danışabilirsiniz. “Bayer Protection Program” üyesi Tekniktürk, evinizdeki tüm haşerelere karşı kesin çözümler üreten bir firmadır. Bir telefonla evinize yardıma koşan uzman ekibi, rutubet böcekleri ile mücadelenizi çok daha kolay bir hale getirecek ve bir daha aynı problemle karşılaşmamanızı sağlayacak.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •