X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Gümüşçün Böceğinden Kurtulmanın Doğal Yolları

Gümüşçün Böceğinden Kurtulmanın Doğal Yolları

  • 23.12.2016 16:17:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Gümüşçün Böcekleri Eviniz Nemli ise Barınmayı Tercih Eder

Rutubet böceği ve gümüş böceği olarak da bilinen gümüşçün böceği, gri ve parlak gövdesi sayesinde uzaydan gelmiş gibi bir his yaratır. Pullarla örtülü olan gümüşçün böceğini ününe kavuşturan kaygan yapısı, aynı zamanda ona çok hızlı hareket etme imkanı sunar. Hayatını yumurtadan nasıl çıkıyorsa öyle tamamlayan gümüşçün böceği, evlerde istilası en sık görülen böceklerden biridir.

Gümüşçün böceği

Gümüşçün Böceği Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • Karanlık, serin ve nemli yerleri severler.
  • Kağıdı, duvar kağıdı yapışkanını, her türlü yapıştırıcıyı ve giysileri severler.
  • İnsanları ısırmazlar.
  • Hastalık bulaştırmazlar.
  • Evinize geri dönüşü olmayan zararlar vermezler.

Gümüşçün Böceği İstilasını Nasıl Anlarsınız? 

İstilayı genelde mutfak, banyo veya kütüphanelerde gözlemleyebilirsiniz. Evdeki nem ve yapıştırıcının en çok bulunduğu bölgeler, gümüşçün böceğinin istilasına uğrama riskiyle karşı karşıyadır. Örneğin kitaplar yapılırken kullanılan yapışkanlar, gümüşçün böceklerinin en sevdikleri besinlerin başında geliyor. Ayrıca kitapların karanlık ve havasız ortamları da onlara lüks bir otelde kaldıklarını hissettirir. Aynı zamanda duvar kağıtları, tavanlar ve giysilerinizde oluşan lekeler de gümüşçün böceği istilasına işaret eder.

Gümüşçün Böceğinden Kurtulmanın Yolları  

Gümüşçün böceği istilasından evinizde kendi yöntemlerinizle ve doğal malzemelerle kurtulma şansınız bulunuyor. Bu doğal yöntemleri sizin için anlattık.

  1. Karanfil
Sivrisineklere karşı alacağınız önlemlerde de sizi koruyan karanfil, gümüşçün böceğinde de işe yarıyor. Gümüşçün böceği gördüğünüz alanlara karanfil koyabilirsiniz. Uzaklaştıracak ve geri gelmelerini engelleyecektir.

  1. Salatalık
Salatalık kabuklarının kokusu nedeniyle gümüşçün böceklerini püskürtme konusunda yetenekli olduğu söylenir. Gümüşçün böceklerinin gizlendiğinden şüphelendiğiniz noktalara temiz ve taze salatalık kabukları bırakabilirsiniz. Çürümeye başladığı zaman yenisiyle değiştirirseniz, gümüşçün böcekleri evinizi terk eder.

  1. Portakal ve Limon Kokulu Spreyler
Gümüşçün böceklerini uzaklaştıran bir diğer koku ise portakal ve limon kokularıdır. Evinizde istemediğiniz ve etrafa leke yapan gümüşçün böceklerini uzak tutmak için narenciye kokulu oda spreyleri kullanabilirsiniz.

  1. Naftalin
Güvelerle mücadelenizde kullanabileceğiniz naftalinler, gümüşçün böceğini uzak tutmak için de işe yarıyor. Bu ağır kokular, gümüşçün böceklerinin pılısını pırtısını toplayıp evinizi terk etmesini sağlıyor.

  1. Borik Asit
Gümüş böceği istilasından şüphelendiğiniz yerlere borik asit tozu dökerek onları öldürebilirsiniz. Diğer yöntemlere göre biraz daha vahşi olan bu yöntemde, gümüşçün böceği önce borik asidi yer ve yavrularını beslemek için yuvasına da götürür. Eve düşen yıldırım etkisi yapan borik asitle tüm gümüşçün ailesi ölür. Fakat evde evcil hayvan veya çocuk varsa kullanmanız önerilmez.

  1. Bazı Bitkiler
Adaçayı, defne, fesleğen gibi bitkiler gümüşçün böceklerini uzak tutar. Ayrıca bu otların yapraklarını kurutup küçük keselere koyduktan sonra rutubet böceği istilası olan noktalara yerleştirebilirsiniz.

  1. Diatom Toprak
İnsanlara ve hayvanlara bir zararı olmayan diatom toprak, böceklerin hayatlarını kaybetmesini sağlar. Gümüş böceği tarafından ele geçirilmiş bir bölgeye biraz diatom toprak koyarak, onları öldürebilirsiniz.

  1. Tuz
Gümüşçün böceğinin yapısı tuza karşı dayanıksızdır. Aynı zamanda tuz nemi de emer ve gümüş böceklerinin nefes alamamasına neden olur.

Profesyonel Böcek İlaçlama

Tüm bu yöntemler de işe yaramıyorsa yapmanız gereken tek bir şey var o da Tekniktürk’ü aramak.  “Bayer Protection Program” üyesi olan Tekniktürk, evinizdeki tüm haşerelerle olan savaşınızda sizin tarafınızda olacak ve uzun vadede kesin çözüm sağlayacaktır. Evinizde gümüşçün böceği için ilaçlama yaparken hiçbir şeye zarar vermeden huzurlu bir şekilde yaşamanızı sağlıyor.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •