X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Kiler Böcekleri ve Verdikleri Zararlar

Kiler Böcekleri ve Verdikleri Zararlar

  • 21.12.2016 17:47:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Kiler Böcekleri Mutfağınızda Görülmeye Başladıysa

Kiler böceği başlığının altında birçok farklı böcek türü bulunur. Depo zararlıları, yiyeceklerinize saldıran diğer böcek türleri, yılın herhangi özel bir zamanında değil, her zamanında hayatta kalabilirler. Böceklerin oluşmasında en büyük sebepler de ürünlerin böcekler tarafından ele geçirildikten sonra paketlenmesi veya paketlenirken kiler böceklerinin saldırılarına uğramalarıdır.

Kiler Böceği

Kiler Böceklerinin Özellikleri

Her tür kiler böceğinin kendine özel alışkanlıkları, ihtiyaçları ve beslenme şekilleri vardır. Doğal yaşamları ve hayatta kalma koşulları da farklılık gösterebilir. Kiler böceklerinde en önemli adım, bir an önce istilanın kontrol altına alınmasını sağlamaktır. Mücadelenizde işinize yarayacak ve kilerinizi istiladan kurtaracak bu durumu bir an önce sağlamanızda fayda var.

Kiler Böceklerinin İstilasını Nasıl Anlarsınız? 

Depolanmış ürünlere zarar veren kiler böceklerine depo olarak kullandığınız alanın nem ve rutubet seviyesi de belirleyici olabilir. Kiler böceklerinin bazıları büyük olurken, bazıları gözle görülmeyecek kadar küçük olabilirler. Aşağıdaki kontrolleri yaparak varlıklarını kontrol edebilirsiniz:
  • Yiyecek malzemelerinizi ve çiğ besinlerinizi kontrol edin.
  • Tahıl paketlerinizin açılıp açılmadığını kontrol edin.
  • Kiler böceğinin istila ettiği bir depoda tahıllarınız, yiyecekleriniz ıslanmış, nemlenmiş ve hatta çimlenmiş olabilir. Bu detayları kontrol edin.-Kiler böcekleri, bir üründen diğer ürüne giderken iz bırakır. Bu izler toza benzer. Bu tozları kontrol edin.
  • Renk bozulması var mı diye kontrol edin. Kiler böcekleri ürünlerin renklerini bozar.

Kiler Böceği Çeşitleri


Un Güvesi 

En sık görülen kiler böceği çeşidi un güvesidir. Depolanan tüm besinleri tüketme yetenekleri vardır. Fakat bu tarz istilaları ele veren ilk şey, böceklerin ördükleri ağlardır. Onlara karşı başlatacağınız savaşta ilk silahınız, yapışkanlı böcek tuzakları olabilir. 

Testere Dişli Tahıl Böcekleri 

Testere dişli tahıl böcekleri daha çok işlenmiş gıdalarla beslenmeyi severler. Yulaf ezmesi, şeker, çikolata ve makarna gibi gıdalarla beslenen bu böcekler, kiler böcekleri arasında en güçlülerin başında gelir. Ayrıca testere dişli tahıl böcekleri, ürünlerin kutu ve ambalajlarına kadar yuva yapabilirler.

Un Böcekleri

Un böcekleri beslenmek için işlenmiş yiyecekleri seçer. Fakat fasulye, bezelye ve kuru meyveler gibi farklı besinlere de ilgi alanları vardır.

Kiler Böceklerinden Nasıl Kurtulursunuz?

Kiler böcekleriyle savaşırken ilk silahınız, yapışkan böcek kâğıtları olabilir. Bu tuzaklardaki özel kokular ve maddeler, kiler böceklerini kendine çeker ve bu kâğıda yapışarak can verirler. Fakat sürekli olarak üredikleri ve çoğaldıkları düşünülürse, bu çözüm sadece geçici bir çözüm oluşturabilir.

Profesyonel Çözüm

Tekniktürk, evinizdeki kiler böceklerinin sonunu getirmek için en iyi seçeneklerin başında geliyor. “Bayer Protection Program” üyesi olan Tekniktürk, tüm kilerlerin ve evlerin dostu! Hızlı ve yenilikçi çözümleriyle, sağlığınıza asla zarar vermeden, böceklere karşı müthiş bir plan gerçekleştiriyor. Uzmanların son derece dikkatli davranarak canınızı sıkan, izinsiz bir şekilde besinlerinizi tüketen böcekleri ortadan kaldırıyor.


ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •