X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Kurt Sineği Neden Olur?

Kurt Sineği Neden Olur?

  • 16.12.2016 11:37:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Kurt Sinekleri Leşlerle Beslenir

Kurt sineklerinin erkekleri genelde metalik bir görüntüye ve tüylere sahip olurlar. Karasineklerden farkı, kurt ve larva taşıyor olmasıdır. Evinize girdiği zaman çok güçlü vızıltı çıkaran ve sağa sola şuursuzca çarpan sinekler, kurt sinekleridir. Karasinekler daha sakin uçarlar ve vızıltıları daha sessiz olur. Kurt sinekleri, her yere larva bırakabilir ve o larvalar kurt şeklinde her yerde gezebilir.

Kurt Sineği

Davranışları, Beslenme ve Alışkanlıkları

Calliphoridae ailesinin üyeleri olan kurt sinekleri, 80 farklı çeşide sahiptir. Etçil olan bu sinekler, ölü hayvanların üzerine ilk gelen canlılardır. Leş eti, larvaların hayatta kalması için oldukça gerekli bir besindir. Bitkilere ve çürümüş etlere de ilgi duyarlar.

Larva Dönemi

Dişiler, yumurtalarını çürüyen etlerin üzerine bırakır. Birkaç saat sonra kurtlar yumurtadan çıkarlar. Birkaç gün içinde üç farklı evreden geçen kurtlar, yemek kaynaklarını bırakır ve pupa dönemine geçerler. Pupa dönemi de en fazla birkaç gün sürer ve en sonunda yetişkin olarak hayata başlarlar.

Görünüşleri

Kurt sineği larvaları, 9 ila 22 mm arasında boyut değiştirir. Kanca biçiminde bir ağızları ve solunum delikleri bulunur. Açık renkte oldukları için diğer kurtlardan ayırt etmek zordur. Genellikle ölü hayvanların yanında bulunurlar.

Kurt Sineği İstilasının İşaretleri

Bu istilanın en büyük kanıtı kurt sineğinin kendisi olur. Bazen de kurtları görebilirsiniz. Yetişkinler yiyecekler veya yiyecek kaynaklarının etrafında vızıldarlar; kurtları görmeniz için de besin kaynaklarını terk etmiş ve pupa dönemine geçiş yapmaya hazırlanıyor olmaları gerekir. Çünkü ancak o zaman kendilerini yiyecek kaynaklarının dışına çıkarırlar.

Evinizin yakınlarında bir hayvan leşi bulunuyorsa, kurt sineklerinin evinizi istila etme ihtimali oldukça yüksektir. Bazen bahçelerde kuşlar, sincaplar gibi hayvanlar ölebilir. Özellikle de otobana yakın yerlerde bu hayvanlar yol kenarında bırakılarak kurt sineğinin oluşması için uygun zemin hazırlanmış olur. Evinizde tarifler yaparak kısmen de olsa önlem alabilirsiniz.

Kurt Sineği İstilasını Nasıl Bitirirsiniz?

Kurt sineği istilasının en önemli adımı kaynaklarını bulmaktır. Fakat kaynağı bulamıyorsanız, profesyonel yardım alma zamanınız geldi demektir. Hem pis hem arsız hem de rahatsız edici bu sineklerin verebileceği birçok zarar vardır. Tekniktürk uzman ekibiyle evinizde ve evinizin çevresinde araştırma yaparak, kurt sineğinin kaynağını bulabilir ve kurt sineklerinin istilasını kısa süre içinde sona erdirebilir. “Bayer Protection Program” üyesi Tekniktürk, kurt sineği sorununuzu ortadan kaldırır. Ev ilaçlama için Tekniktürk'ü arayın!

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •