X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Kaşındırıcı ve Tehlikeli Sivrisinek Isırığına Ne İyi Gelir?

Kaşındırıcı ve Tehlikeli Sivrisinek Isırığına Ne İyi Gelir?

  • 7.12.2016 17:52:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Sivrisinekler Sulak Alanları Çok Severler ve Buralarda Ürerler

Yaz sıcağında hiç çekilmeyen bir şey varsa o da sivrisinek ısırığıdır. Kızarıp şişerek çirkin bir görüntü oluşturan sivrisinek ısırıkları, aynı zamanda sürekli kaşınarak yaşam kalitesini düşürür. Üstelik bataklık ve lağım gibi kirli suların bulunduğu yerlerde yetişen sivrisinekler, birçok zararlı parazitin de taşıyıcılığını yapar ve ısırıklarıyla insanlara tehlikeli hastalıkları bulaştırma riski oluştururlar. Sarıhumma ve sıtma gibi hastalıklara neden olan bu parazitlere karşı, eskisine oranla çok daha dirençliyiz ama her zaman için bir risk bulunur. O yüzden sivrisinek sokmasını hafife almayın.

Sivrisinek

Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir diye sormadan önce onları kendimizden nasıl uzak tutacağımızı öğrenmek çok daha mantıklıdır. Böylece sorun hiç başlamadan onu çözmüş oluruz.

Sivrisinek sokması, bebek ve çocuklarda çok daha tehlikeli olabilir. Yetişkinliğe ulaşmamış insanların bağışıklık sistemleri hâlâ gelişmekte olduğu için ekstra önlemler alarak onları sivrisineklere karşı korumak gerekiyor.

Sivrisinekler Isırdığında Neden Kaşınırız?

Sivrisinekler derimizi deldikleri anda hem kanın pıhtılaşmasını önleyen hem de bölgeyi uyuşturan bir sıvı salgılarlar. Bu sıvı çoğu kişide alerjik reaksiyona neden olur ve böylece ısırılan yerde delicesine bir kaşıntı hissi oluşur.

Sivrisinek Isırığına Karşı Tedavi Yöntemleri

Olan olmuşsa, bir sabah uyandığınızda ayan beyan bir şekilde sivrisinek ısırığı olduğu belli olan kabarıklarla uyandıysanız ve deli gibi kaşınıyorsanız sizin için hem kimyasal hem de doğal tedavi önerilerimiz var:

  • Eczanelerde Satılan İlaçlar
Sivrisinek ısırıklarına karşı eczanelerde birçok markanın ilacı, jeli ve merhemi bulunuyor. Isırılan bölgeye sürdüğünüzde hızlı bir şekilde kaşıntıyı gideren bu ilaçlar reçetesiz olarak satılıyorlar, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Aşırı kaşınma durumlarının yarattığı deri iltihapları ya da direkt ısırığın neden olduğu enfeksiyonlar için daha etkili ilaç tedavilerini denemeniz gerekebilir, bu tür durumlarda doktorunuza danışınız.

  • Kaşıntıya Karşı Tuz Tedavisi
Sivrisinek kaşıntısına en iyi gelen maddelerden biri de tuzdur. Isırılan yeri nemlendirerek üzerine tuz dökün; ıslaklık kuruyana kadar bekleyin. Ardından da bir bezle bölgeyi nazik bir şekilde silin. Tuz derideki salgıyı kendi içine hapsederek sizi kaşıntıdan kurtaracaktır.

  • Sivrisinek Sokmasına Karşı Soğuk Su
Kaşıntıya neden olan etmenlerden biri de, o bölgenin tahriş olması ve ısısının artmasıdır. Siz kaşıdıkça ısı daha da artar, tahriş çoğalır ve böylece sonsuz bir döngüye girmiş olursunuz. Isırılan bölgeyi soğuk suda bekletin ve buz kompresi yapın, kaşıntı yok olacaktır.

  • Kaşıntı Giderici Aspirin
Şimdi aspirinin bir mucizesini daha öğreneceğiz; kendisi kaşıntıyı da gideriyor. Bir tane aspirini ezerek suyla karıştırın ve ısırılmış bölgelere bu sıvıyı emdirin. Bir süre sonra kaşıntının gittiğini fark edeceksiniz.

  • Sivrisinek Isırığına Diş Macunu
Dişlerimizi parlatan ve güçlendiren diş macunları aynı zamanda iyi bir kaşıntı gidericidir. Isırılmış bölgelere küçük bir parça diş macunu sıkın ve kaşıntı gidene kadar orada bırakın; sonra da temizleyin.

  • Kaşıntı Giderici Bitkisel Çözümler I: Koruk
Koruk, içerdiği yüksek asit oranı nedeniyle oldukça etkili bir dezenfektandır. Koruğu ikiye ayırın, nemli kısmını ısırılan bölgelere kaşıntı gidene kadar sürün. 

  • Kaşıntı Giderici Bitkisel Çözümler II: Sarımsak
Sarımsak içerdiği iyileştirici moleküllerle doğa annenin yarattığı en etkili ilaçlardan biridir. Her türlü böcek sokmasına karşı kullanabileceğiniz sarımsağı bir havanda döverek merhem haline getirin;, ardından da sivrisineğin ısırdığı yere sürün.

  • Kaşıntı Giderici Bitkisel Çözümler III: Zeytinyağı
Zeytinyağı hem tahrişi hem de kaşıntıyı alır. Isırılan bölgeye süreceğiniz bir iki damla organik zeytinyağıyla bu can sıkıcı durumdan kurtulabilirsiniz.

Tekniktürk’ü Arayın

Sivrisineklere karşı en etkili çözüm, profesyonel bir şekilde yapılan böcek ilaçlama uygulamalarıdır. Aradığınız uzmanlık Tekniktürk’te; siz sadece bize ulaşın, her türlü böcek sorununuzda anında yardımınıza gelelim.


ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •