X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Boyalı Saça Bit Gelir mi?

Boyalı Saça Bit Gelir mi?

  • 29.11.2016 15:04:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Bit Beslenmesine Oldukça Düşkün Bir Parazittir

Kanımızla beslenen bir düşman, saçlarımızda gizleniyor. Özellikle okul çağındaki çocukların baş belası olan bu asalak böcek, günde beş defa besleniyor ve her beslenme esnasında, birçok hastalığa neden olabilen zararlı mikro organizmaları kurbanına bulaştırma riski oluşturuyor. En eski zamanlardan beri insanlığın bir sorunu olan saç bitleri için, hem kimyasal hem de doğal birçok çözüm bulunuyor. En etkili bit ilaçları her eczaneden bulunabiliyor. Bit tedavisi için kullanılan yöntemlerden biri de saçları boyamak ama tam bir çözüm için saç sirkelerini de yok etmek gerekiyor.

Bitler Hayatta Kalabilmek için Nasıl Bir Yaşam Ortamına İhtiyaç Duyar?

Saç bitleri, yumurtalarını kitin kılıfı denen güçlü yapışkan bir maddeyle kafa derisine yakın bir yerden saçlara bağlar. Saç bitleri doğrudan temasla bulaşır, evcil hayvanlardan bulaşmazlar. Ayrıca zıplayamaz ya da uçamazlar.  Dişiler döllendikten 1-2 gün sonra yumurtlamaya başlar; bu yumurtalar 7 ila 35 gün arasında bir süre içinde açılır ve yeni bir bit yavrusu dünyaya gelmiş olur. Bit yumurtasına sirke, bit yavrusuna ise yavşak denir. Saç sirkeleri yaklaşık 1 mm boyutunda, erişkin bitler ise 3-4 mm uzunluğunda olurlar. Bitler hayatta kalabilmek için 21 derece ile 35 derece arasında sıcaklığa, çoğalmak için de saç tellerine ihtiyaç duyarlar.

Dişiler, yumurtalarını çoğunlukla kulak arkasına ve enseye bırakır; o yüzden bit tedavisi esnasında bu bölgelerin yumurtalardan arındırılması gerekir. Dişi bitler 140 taneye kadar yumurta bırakabilirler; dolayısıyla bit tedavisi zamanında yapılmazsa bitler kafada koloni kurarlar. Bu noktadan sonra tedavi ise oldukça zorlaşır. Bit yavruları iki hafta içinde erişkin olur. Bitler ortalama 30 ila 40 gün boyunca yaşarlar ve bit ilaçlarına karşı direnç kazabilirler.

Bit

Saç Boyasıyla Farkında Olmadan Bitlere Karşı Yaptığımız Kimyasal Mücadele 

Çoğu marka saç boyası, içerdiği kimyasallar sayesinde aynı zamanda bit öldürücü işlevi görür fakat bit yumurtalarına etki etmez. Embriyoyu koruyan kalın kitin kılıfı, kimyasalların yumurtanın içine sızmasını engeller. Bu şu demek oluyor: Saçlarınızı boyayarak bitleri öldürseniz bile, birkaç gün içinde yeni nesil bitlerle uğraşmak durumunda kalacaksınız.

Bitlerle mücadele için:
  • Bitlere karşı kesin çözüm için tüm bit yumurtalarından kurtulduğunuzdan emin olun.
  • Saçınızı boyamadan önce elma sirkesi kullanarak bit yumurtalarını saç tellerinden ayırın ve bit tarağıyla saçlarınızı onlardan arındırın.
  • Saçlarınızı boyadıktan sonra bit şampuanıyla saçlarınızı yıkayın.
  • Bitler sadece saçlarınızda değil, unutmayın. Bitlenme süresi boyunca giydiğiniz tüm elbiseleri, oturduğunuz tüm yüzeyleri ve kullandığınız çarşaf, havlu ve yastık kılıflarını en yüksek sıcaklıkta yıkayın.

Bitlere Karşı Kesin Çözüm için Tekniktürk’ten Yardım Alın

Bitler evinizin herhangi bir yerinde pusuya yatmış, saçlarınızla yakınlaşmayı bekliyor olabilirler. Tüm evinizi bitlerden arındırmak için Tekniktürk’ü arayın, en etkili dezenfeksiyon uygulamalarımızla evinizi temizleyelim; siz de rahat bir nefes alın.



ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •