X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Fare (Kemirgen) İstasyonu Ne İşe Yarar?

Fare (Kemirgen) İstasyonu Ne İşe Yarar?

  • 26.09.2016 11:59:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Geçmişte Yaşanan Veba, Fare Üzerinde Yaşayan Pireler Aracılığıyla İnsanlara Bulaşmıştır

Hızlı üreme ve toplu yaşama özellikleri nedeniyle yuvalandıkları bölgeleri haşereler gibi istila eden fareler, hemen her şeyi kemirebilmelerini ve ısırabilmelerini sağlayan çok güçlü dişlere sahiptirler. Fare kemirmesi ve fare ısırması ile mobilyalar, besin kaynakları, kıyafetler, kablolar gibi neredeyse bütün eşyalara zarar vermelerinin yanı sıra, fare idrarı ve fare pisliği aracılığıyla da tehlikelerini arttırırlar.

Fare

Farelerin zararları arasında yer alan salgınlar ve ölümcül hastalıklar, genellikle farelerle ve fare atıklarıyla temas halinde yayılırlar. Vücutlarında yer alan virüs ve mikropları atıklar yoluyla insanlara ve hayvanlara bulaştırırlar. Öyle ki “Kara Ölüm” olarak anılan veba, farelerin üzerinde yaşayan pireler aracılığıyla insanlara bulaşmış ve Avrupa nüfusunun 3’te 1’inin ölümüne yol açmıştı.

Yem İstasyonları Pratiktir

Fare istilasından kurtulmak ve farelerin zararlarından korunmak için birçok yöntem bulunmaktadır. Bunların en etkililerinin başında da fare zehri kullanmak gelir. Genellikle farelerin en sevdikleri yiyecekler kullanılarak uygulanan zehirleme işlemi, farenin birkaç gün içerisinde ölmesini sağlar. Ancak yem, tablet ve sıvı halde bulunabilen fare zehirlerinin tehlikeli yanı, insanların da bu zehirlerle temas etmeleri halinde, ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıya kalabilmeleridir.

Yem istasyonu

Bu nedenle fare ile mücadelede kullanılacak zehirlerin doğru seçilmesi ve uygulanması gerekir. Açık fare kapanları hem insanlar hem de diğer hayvanlar için tehlike arz ettiğinden, en sağlıklı yöntemlerin başında fare istasyonları gelir. Evlerde, garajlarda, bodrumlarda, iş yerlerinde, depolarda, ekili arazilerde, seralarda ve fidanlık alanlarda yuvalanabilen ev faresi, fındık faresi, lağım faresi, sıçan, çatı faresi, tarla faresi gibi fare çeşitlerinden kurtulmak için ortalama 50 metre aralıklarla yerleştirilecek yem istasyonları, içlerinde yer alan zehirli yemler aracılığıyla farelerden kurtulmaya yardımcı olur.

Faydaları Nelerdir?

  • Fare zehrinin en tehlikeli yanı, insanların ve diğer hayvanların da yanlışlıkla kapanlardaki zehirli yemlerle temas etmesidir. Fare istasyonları, kapalı kapanlar oldukları için bunun önüne geçer.
  • Giriş ve çıkış delikleri bulunan kemirgen istasyonları, içerideki zehirli yemleri farelerin yedikten sonra oradan ayrılmalarına imkan verir. Yani fare, yem istasyonuna girer, zehirli yemi yer ve gider.
  • Karanlık bir ortam yaratarak farelerin kendilerini tedirgin hissetmeden yemlere yönelmelerini sağlar. Fareler açık kapanlara ve tedirgin edici mekanlara yaklaşmadıkları için fare kutusu daha güven verici bir yöntemdir.
  • İçine yerleştirilen zehirli yemi rutubetten, rüzgardan ve yağışlardan korur. Böylece bozulmasını önler.
  • İnsanların, çocukların ve diğer hayvanların fare zehri ile temas etmesini önlemek için fare istasyonları kilitli tutulurlar. Eğer bir ilaçlama firması tarafından yerleştirilmişlerse anahtarları sadece görevli teknisyenlerde bulunacağı için başka kimse içine erişemez.
  • Fare istasyonundaki zehirli yemi yiyen fareler, genellikle 3-5 gün içerisinde ölürler. Bu bakımdan fare istasyonu sık sık kontrol etmek ve yemlerin tüketilip tüketilmediğini takip etmek gerekir.

Farelerden Kurtulmak için Profesyonel Destek Alın

En zararlı memeli hayvanlar arasında yer alan farelerden kurtulmak için başvurulacak bireysel yöntemler, genellikle kesin sonuçlar sunmaz. Daha ziyade fare popülasyonunun artmasını önler. Bunun yerine profesyonel haşere firmalarından destek almak, kesin çözüm elde etmenizi sağlar.

Bayer Koruma Programı üyesi Tekniktürk, fare istasyonları ve diğer yöntemlerle 15 gün ile 1 ay arasında fare probleminden tamamen kurtulmanıza yardımcı olur. Sadece Bayer ürünlerini kullanan Tekniktürk, analizler yaparak sorunun kaynağını tespit eder, fare istasyonu da dahil olmak üzere en uygun yöntemi uygular ve geride hiçbir iz bırakmaz. Uygulamanın ardından da farelerden korunma yolları hakkında bilgilendirerek aynı sorunun tekrar yaşanmaması için alınacak önlemleri aktarır.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •