X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Fare Ölüsü Koku Yapar mı? Kokusu Nasıl Giderilir?

Fare Ölüsü Koku Yapar mı? Kokusu Nasıl Giderilir?

  • 26.09.2016 11:13:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Fareler Gecelerin Kemirgenidir!

Hem evlerde ve insanların yaşam alanlarına yakın bölgelerde yaşayabilen hem de ekili arazi ve fidanlık gibi doğal ortamlarda yaşayabilen fare çeşitlerinin bulunması, fare ile mücadele konusunu zorlaştırabiliyor. Özellikle ev faresi, fındık faresi, çatı faresi, sıçan gibi insanlarla iç içe yaşayan fare türleri, sıklıkla geceleri açığa çıktıkları ve kuytu köşe olarak tanımlanabilecek alanlarda yuvalandıkları için kolaylıkla tespit edilemezler.

Fare

Çikolata, tahıl, kaşar peyniri, karbonhidratlar başta olmak üzere açıkta bırakılan hemen her türlü gıda maddesini tüketebilen farelerin en sevdikleri yiyecekler dışında kıyafetler, mobilyalar, kablolar da zarar görebilir. Güçlü dişleri ile mermeri bile kemirebilen fareler, gıda maddelerinden uzak kaldıklarında bu tip eşyaları kemirmeye yönelirler.

Farelerin zararlarından kurtulmak ve aynı zararların tekrarlanmasını önlemek için denenen fare ile mücadele yöntemleri, belli bir boyuta kadar yardımcı olabilir. Fareyi yok etmek için fare istasyonu, telli fare kapanı gibi tuzakların içine yerleştirilecek zehirli yemler, evinizdeki ya da yaşam alanınızdaki farelerin sayısını azaltmaya yarayacaktır. Ancak eczanelerde ve zirai ürünlerin satıldığı dükkanlarda bulunan klasik fare zehirleri, anında etki göstermezler. Ayrıca buralardan alınan ilaçlar genellikle koku yapıp sizi rahatsız ederken Tekniktürk’ün kullandığı Bayer ilaçları koku yapmama özelliğine sahiptir.

Çürümüş Fare Bedenini Bulmak Oldukça Zordur

Fare, zehirli yemi tüketip kapana yakalanmadan kurtulursa ya da yemi alıp fare istasyonundan kaçarsa, zehrin etkisini göstermesi birkaç günü bulacaktır. Bu da farenin, çatı arasında, duvar oyuğunda ya da ulaşılmasının zor olduğu başka bir alana yaptığı yuvasında ölmesine neden olacaktır. Fare ölüsü, yuvadan ya da bu zor bölgeden alınamadığı için de, kısa süre içerisinde koku yapmaya başlayacaktır.
  • Fare ölüsü kokusu, 300 metreye kadar yayılabilen ağır ve etkili bir kokudur.
  • Sıcaklık ve nemin yüksek olduğu ortamlarda daha ağır hissedildiği gibi sindiği ortamlardan çıkarılması da oldukça güçtür.
  • En etkili ev temizlik ürünlerinden baskın kokulu parfümlere kadar birçok ürün, kokuyu ortadan kaldırma konusunda etkisiz kalabilir.
  • Ayrıca fare ölüsü kokusu geniş bir alana yayıldığı için de, kaynağını bulmak ve fare ölüsünü ortadan kaldırmak da daha zor bir hal alır.
  • Özel eldivenler ve koruyucu maskeler kullanılarak fare ölüsü ortadan kaldırılsa bile, 2 ya da 3 hafta boyunca koku etkisini göstermeye devam edecektir. Peki, fare ölüsü kokusu nasıl giderilir?
Fare

Fare Ölüsünün Kokusunu Yok Etme Yolları

  • Öğütülmüş Kahve: Evinizde, iş yerinizde ya da garaj, depo, bodrum gibi yaşam alanınıza yakın yerlerde ölü fare kokusu varsa, bu kokudan kurtulmak için öğütülmüş kahve çekirdeklerinden yararlanabilirsiniz. Koku emici özelliği ve baskın kokusu sayesinde kokuyu belli bir oranda giderdiği için raflara, dolaplara ve kokunun yoğun olduğu bölgelere öğütülmüş kahve yerleştirilebilir.
  • Koku Giderici Çanta: Soğurucu özelliği bulunan aktif karbon yüklü çantalar, diğer baskın birçok kokuda olduğu gibi fare ölüsü kokusu üzerinde de bir miktar etkilidirler. Özellikle kokunun kaynağına yakın bölgelere yerleştirilen bu çantalar, emici özellikleri sayesinde bir hafta içerisinde kokunun büyük oranda azalmasına yardımcı olurlar. Küçük alanlar için bir, daha geniş bölgeler için iki çanta yerleştirerek fare kokusunu azaltabilirsiniz.
  • Hava İyonlaştırıcı Cihazlar: Hava iyonlaştırıcı özelliği bulunan cihazlar, havaya negatif iyonlar salarlar ve bu iyonlar, negatif etkilerini havayı kirleten maddelere geçirirler. Bu da kötü kokan maddelerin havada süzülmelerine rağmen nesnelere yapışmasını önler ve havanın temiz kalmasını sağlar. Fare kokusu gibi ağır bir kokuda da etkili sonuçlar ortaya koyabilirler.
  • Asetik Asit, Klor ve Formaldehit Çözeltisi: Profesyonel dezenfektan olarak kabul edilen bu kimyasal maddeler, fare ölüsü kokusu gibi ağır kokuları ortadan kaldırmak için etkili çözümdürler. Ancak bu ürünleri temin etmek kadar kullanmak ve muhafaza etmek de ekstra dikkat ister. Zehirlenme ve yanma tehlikesine karşı evlerde ve kolay ulaşılabilir yerlerde saklanmamaları önerilir.

Kokuyla Baş Başa Kalmamak için Profesyonel Destek Alın!

Uzun süre ve oldukça geniş bir alanda etkili olan fare kokusu nasıl giderilir diye düşünüyorsanız, fare ilaçlama firmalarından mutlaka profesyonel yardım almalısınız. Fare ile mücadelede uygulanan yanlış yöntemler nedeniyle, fareler doğru alanlarda yok edilemedikleri için leşlerine ulaşmak da zorlaşır ve evlerde ya da yaşam alanlarında bu leşlerin kötü koku oluşturması kaçınılmaz olur.

Bayer Koruma Programı üyesi Tekniktürk, fare nasıl yok edilir konusunda olduğu kadar fare kokusu oluşmasını önlemede de kesin sonuçlar sunar. Tekniktürk’ün kullandığı Bayer ilaçları, eczanelerden ya da zirai ürünlerin satıldığı dükkanlardan alınan ilaçlar gibi koku yapmaz ve sizi rahatsız etmez. Teknik analizler ve alanında uzman kadrosuyla problemin kaynağını tespit eden Tekniktürk ile farenin zararları ve fare kokusundan uzak, huzur dolu günler geçirirsiniz.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •