X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Kulağakaçan Gerçekten İnsan Kulağına Girer mi?

Kulağakaçan Gerçekten İnsan Kulağına Girer mi?

  • 1.08.2016 10:19:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Kulağakaçanlarla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Kulağakaçan böceklerinin insanların kulağına girip, beynine doğru yolculuğa çıktığı büyük bir yalandır. Haşerelerle ilgili doğru bilinen yanlışların başında yer alan bu bilgi, eski ve asılsız bir inanıştan kaynaklanır. Kulağakaçanların çatlaklarda, kuytularda saklanmayı sevdikleri doğrudur fakat genel olarak insanlardan korkar ve insanlara yaklaşmazlar. Fakat evinizde bir istila gerçekleştirip, yaşamayı sürdürebilirler. Üstelik sineklikler bile evinize girmelerine engel olamaz. Fakat nüfuslarını azaltmak için yapabileceğiniz bazı yöntemler var.

Kulağakaçan

Kulağakaçan Böceğinin Zararları 

Kulağakaçanların insanlara doğrudan bir zararı olmaz ve herhangi bir hastalık tehlikesi de taşımazlar. Kızıl-kahverengindeki kulağakaçan böceklerinin boyutları da küçük olur. En çok göze çarpan karakteristik özelliği ise, kuyruk yerinde bulunan ve ürkütücü görünen kıskaçlarıdır. Tamamen kendini savunma amaçlı kullandığı bu kıskaçlar dişilerde düz, erkeklerde ise daha yuvarlaktır. Kendilerini savunmak için kullandıkları bu kıskaçlarla, aynı zamanda beslenmek için ihtiyaçları olan böcekleri de avlarlar. Eğer direkt olarak elinizde tutmaya çalışır veya temas ederseniz küçük ve zararsız bir ısırıkla karşılaşabilirsiniz. Bunun haricinde herhangi bir tehdit içermezler.

Kulağakaçanlar Nerede Yaşar? 

Kulağakaçanların en huzurlu yaşadıkları alanlar karanlık ve nemli yerlerdir. Özellikle sıcak ve nemli dönemlerde kulağakaçanlar üreme vakitlerinin geldiğini anlar. Nüfusları arttıkça da yiyecek bulabilmek ve rahat yaşamak için evleri istila edebilirler ve eğer eve girmeyi başarırlarsa, evinizin her yerinde karşınıza çıkabilirler. Çatlaklar, yarıklar, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, tuvaletler, mobilyalar, yataklar, kıyafetler kısacası evinizin her yeri ve tüm eşyalarınız yaşamaları için uygun koşullara sahiptir.

Kulağakaçan Böceği İle Mücadele 

Bina Dışında 
  • Özellikle su veya borulara yakın çim ve yaprak parçalarını temizleyin. Çürümüş sebzeler veya bitkiler kulağakaçanları kendine çeker.
  • Tüm su çatlaklarını tamir edin. Borulardan sızan sular kulağakaçanların nemli alan ihtiyaçlarını karşılar ve bahçenizdeki bitkilerle kolayca beslenebilirler.
  • Toprağı kazıp içine boş konserve kutuları yerleştirebilirsiniz. Evinize doğru saldırıya geçecek kulağakaçan böcekleri bu tenekelere düştükleri zaman yukarı tırmanamazlar. Bu tenekelerin içinde kalanları öldürerek evinize doğru gerçekleşen saldırıyı durdurursunuz.

Bina İçinde 
  • Rutubetle ilgili tüm sorunlarınızı çözün. Damlatan borular, su sızdıran tavanlar vb.
  • Pencere ve kapı kenarlarının su sızdırmadığından emin olun.
  • Evinizin her zaman kuru kalmasını sağlayın. Güçlü bir elektrik süpürgesi ile evinizin tüm köşe ve kuytularını düzenli olarak süpürün. Süpürdükten sonra elektrik süpürgesinin torbasını çöpe atın ve yerine yenisini koyarak tekrar süpürün.
  • Profesyonel böcek ilaçlama firmalarından yardım alın.

“Bayer Protection Program” üyesi Tekniktürk evinizdeki kulağakaçan istilasına karşı kesin çözüme ulaşmanızı sağlar. Böcek ilaçlama fiyatlarındaki ve tekniklerindeki ayrıcalıklarıyla Tekniktürk, evinizdeki haşere problemlerini ortadan kaldırıyor.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •