X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Nem ve Rutubeti Seven Böcekler

Nem ve Rutubeti Seven Böcekler

  • 21.7.2016 18:16:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Bazı Böcekler Rutubetle Hayatta Kalır

Her böcek türünün, yaşamak ve üremek için ihtiyacı olan bazı uygun ortam  ve koşullarına ihtiyacı vardır. Güveler evlerinizdeki halılarda, giysi dolaplarında yaşayabilirken, bazı böcekler su kenarlarında yaşarlar. Bu yazımızda nem ve rutubeti seven böcekleri inceleyip, evinizdeki nemli ve rutubetli ortamlarla nasıl mücadele edeceğinizi anlatacağız. Evinizi ele geçiren tüm haşerelere karşı alabileceğiniz önlemleri sıraladık.

Güve

Nem ve Rutubette Yaşayan Böcekler

Kitap Bitleri
En az adı kadar karakterleri de kötü olan kitap bitleri, nemi ve rutubeti seven böceklerin başında gelir. Yalnızca iğne başı büyüklüğündeki kitap bitleri, genel olarak küfle beslendikleri için kitapların içinde yaşarlar. Yavaş yavaş edebi birikiminizi yok edebilecek kitap bitleri, kütüphanelerde havasız ve kapalı kalan kitaplardaki nemi severler. Bu yüzden kütüphanenizi havalandırıp, bazen kitapların yerini değiştirerek gereken önlemi alabilirsiniz.

Yosun Böcekleri 
Yosun böceklerinin birçok farklı rengi vardır. Adından da anlaşılacağı gibi yosun böcekleri ıslak, nemli ve özellikle de yosunlu alanları severler. Genelde 10 gün içinde yumurtadan çıkarlar ve bu böceklerin yetişkinleri bir yıl boyunca hayatta kalır. Yosun böceklerine evlerinizde rastlamazsınız.

Tespih Böcekleri
Tespih böcekleri kayaların altında yaşar. Karanlık ve nem, hayatta kalmaları için en önemli etmenlerin başında gelir. Nefes almak için mutlaka solungaçlarını kullanmaları gerekir. Bu yüzden de sürekli olarak nemli ve ıslak ortamlara ihtiyaçları vardır.

Evlerde Rutubet Nasıl Giderilir?

Rutubet neredeyse herkesin korkulu rüyasıdır. Hem maddi hem de manevi olarak verdiği zararlar, geri dönülemeyecek hasarlara neden olabilir. Eşyaların çürümesine, evde böcek ve bakterilerin oluşmasına neden olan rutubet, hastalıklara da sebebiyet verdiği için hızlı ve kesin bir çözüm bulunmalıdır. Özellikle ciğer hastalıklarına neden olan rutubet, kontrol altına alınmadığı zaman tehlikeli boyutlara ulaşabilir.

Rutubete çamaşır yıkamak, duş almak, yemek yapmak gibi birçok aktivite neden olabilir. Fakat sorun olarak nitelendirebileceğiniz rutubet genelde evlerin çatılarındaki veya su borularındaki problemlerden kaynaklanır. Bunun temel nedeni de evin iyi yalıtılmamış olmasıdır.

Rutubete Çözüm

Rutubetin çözümü evin dış cephesine izolasyon çalışması yapmaktır. Duvarlar böylece soğuk havayı veya suyu geçirmez. 

Rutubet Böceklerine Karşı Çözümler

Evinizde rutubetten dolayı oluşan böcekler için, öncelikle rutubetlenen eşyaları atmalı ve evin hem karanlık hem de rutubetli bölgelerini havalandırmalısınız. Eğer sorununuz geçmiyor ve evdeki rutubet böceklerinin sayısında bir azalma yaşanmıyorsa, böcek ilaçlama firmaları ile iletişime geçip kesin çözümü aramalısınız. Bayer ürünlerini kullanan Tekniktürk, önce böceklerin oluşma nedenini bulur, daha sonra da profesyonel tekniklerini kullanarak evinizde gereken ilaçlamayı yapar. Evinizdeki haşerelere karşı kesin çözüme ulaşmak için Tekniktürk kesin ve hızlı çözümler sunar.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •