X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Kulağakaçan Böceği Nasıl Yok Edilir?

Kulağakaçan Böceği Nasıl Yok Edilir?

  • 21.7.2016 17:53:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Kulağakaçanlar Nem Sever!

Ürkütücü kıskaçları, 1 yıllık hayatları ve tutkunu oldukları bitkilerin peşindeyken, sahip oldukları cesaretleri ile kulağakaçan böcekleri, bahçenizde bir kâbusa neden olabilirler. Kulağakaçan böceklerinin istilaları evlerde de, bahçelerde de görülür fakat evlerdeki istilalara oldukça nadir rastlanır. Bitkilerle ve yumuşak meyvelerle beslenen bu böceklerin en sevdikleri atıştırmalıklar genelde yapraklardır. Eğer nemli bir evde yaşıyorsanız ve çatlaklar, kuytu köşeler fazla sayıdaysa, kulağakaçan böcekleri evinizi yumurtalarını bırakmak için kullanabilirler.

Kulağakaçan

Kulağakaçan Böceklerinin Özellikleri

Kulağakaçan böceklerinin karakteristik özelliklerini belirlemek oldukça kolaydır. Kıskaçları hemen kimliklerini ele verir ve hangi böcek olduklarını belli ederler. Tamamen kendilerine özel kızıl-sarı ve kahverengi karışımı renkleriyle dikkat çeken kulağakaçan böceklerinin kıskaçları en büyük imzalarıdır. Dişilerde düz, erkeklerde daha gerçekçi ve kıvrımlıdır. Tehdit altında olduğunda veya avlanmak için kullandığı kıskaçlarını, insanlar üzerinde kullanmaz.

Kulağakaçan Böcekleri Kulağa Girer mi?

Kulağakaçan böcekleri, adlarını batıl bir inançtan alır. İnanışa göre insanların kulaklarına giren ve beyinlerinde yaşayan kulağakaçan böcekleri, delirmelere ve ölümlere neden olur. Fakat bu inanış büyük bir yanlış içermektedir. Kulağakaçan böcekleri kulağa girmedikleri gibi, insanlardan da oldukça korkar ve saklanırlar. Asla yakınınızda bir kulağakaçan böceği görmezsiniz. Eğer kıyafetlerinize sıkışır veya bir ağaç dalından üzerinize düşerse, vereceği tek tepki zararsız bir ısırık olacaktır.

Kulağakaçan Böceklerinden Kurtulmanın Yolları 

Kulağakaçan böcekleri kolay çürüyen veya çoktan çürümüş bitkilerle beslenirler. Bu yüzden de evinizdeki bakımsız bitkiler veya bahçenizdeki yumuşak meyve ağaçları, yaşamaları için uygun bir ortam oluşturur. Aşağıdaki adımları atarak, kulağakaçan böceklerinden kurtulabilirsiniz.

Tuzaklar Kurun

Teneke Tuzaklar 
Teneke kutuların içini boşaltın ve yerine 1.25 cm’yi dolduracak kadar sebze yağı koyun. Bu tenekeler kulağakaçan böceklerini kendilerine çeker. Neler olacağını bilmeden tenekelerin içine düşen kulağakaçanlar tekrar yukarı tırmanamazlar. Böylece bu tenekeler onlara mezar olur.

Rulo Tuzaklar 
Eski bir gazete veya dergiyi rulo yapıp, bitkilerinizin etrafına güneş gören bir yere yerleştirin. Gazete ve dergi rulolarının oluşturduğu kuytu ve karanlık bölgeler, kulağakaçanları kendine çekecektir. Her sabah suya batırarak hem kulağakaçanlardan kurtulursunuz hem de tuzağınızı yenilemiş olursunuz.

Kurbağa ve Kuş Gibi Yırtıcılardan Yararlanın
Bahçenizde besleyeceğiniz kurbağalar veya kuşlar, kulağakaçan böcekleriyle beslenirler. Hem kulağakaçan probleminden kurtulursunuz, hem de kuşlar ve kurbağalar kulağakaçanları korkutur ve tekrar bahçenize gelmelerini engeller.

Profesyonel Böcek İlaçlama

Bahçenizdeki veya evinizdeki kulağakaçan istilasından kesin olarak kurtulmanın sadece bir yolu var: Profesyonel bir böcek ilaçlama firması ile çalışmak. “Bayer Protection Program” üyesi olan Tekniktürk’e danışarak, kulağakaçan böceği probleminizden kesin olarak kurtulabilirsiniz. En özel ve güçlü ilaçları kullanan ve ilaçlama yaparken hiçbir şeyin zarar görmemesini sağlayan sistemiyle Tekniktürk, kulağakaçan böcekleriyle mücadelenizde hızlı ve kesin çözüm elde etmenizi sağlar.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •