X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / En Zararlı Bahçe Böcekleri ve Kurtulma Yöntemleri

En Zararlı Bahçe Böcekleri ve Kurtulma Yöntemleri

  • 13.7.2016 23:03:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Bahçenizdeki Bitkileri Önereceğimiz Yöntemlerle Koruyun

Sessiz dostlarımız olan bitkiler, bazen yardıma ihtiyaç duyarlar. Bahçenize ve bitkilerinize önem veriyorsanız onların ihtiyaçlarını fark etmeli, onları tehlikelere karşı korumalısınız. Ne gibi tehlikeler? Örneğin birbirinden zararlı bahçe böcekleri!

Bahçe Böcekleri

Otobur olan bu böcek türleri, birçok bahçe bitkisinin solmasına ve kurumasına neden oluyor. Özenle ektiğiniz kültür bitkilerini ya da bahçe dekorasyonunuza güzellik katan bahçe çiçeklerinizi yıpratan bu böceklerin en zararlılarının hangileri olduğunu merak ediyorsanız; karşınızdalar:

1 – Yaprak Biti

Uzun antenli, oval vücutlu ve yumuşak bir dokuya sahip yaprak bitleri, tam anlamıyla bitkilerin kabuslarına giriyor. Kısa sürede çoğalabilen bahçe zararlısının hem yetişkinleri hem de nimfleri bitkinin özsuyunu emerek onun güçsüzleşmesine, solmasına ve hastalık kapmasına neden oluyor.

Yaprak Bitlerine Karşı Savunma
Yaprak bitlerine karşı uygulayabileceğiniz organik yöntemlerden biri onların avcı böceklerini kullanmak. Yaprak bitleri; uğur böceği, zar kanat ve tatarcıkların favori yemeği oldukları için, olası bir istilayı bu böceklerle hızlı bir şekilde engelleyebilirsiniz.

Ayrıca 1 tatlı kaşığı sıvı bulaşık deterjanını ve 2 tatlı kaşığı sıvı yağı suyla karıştırarak elde ettiğiniz solüsyonu bir sprey şişesi kullanarak onları yapraklardan temizleyebilirsiniz.

2 – Lahana Göbek Kurdu

Lahana göbek kurdu, bitki zararlılarının en tehlikelilerinden biridir. Larvaları gelişirken lahanaların yapraklarını yemeğe başlar ve ardından lahanaların göbeğine kadar ulaşır. Larvalar bu kısmı da yemeye başladıklarında bitki artık gelişemez ve ölmeye başlar.

Tırtıllara Karşı Savunma
Lahana göbek kurtlarına karşı en etkin çözüm bitki koruma örtüleridir. Ayrıca bu böceklerin istilasına maruz kalan tarlalardaki çürümüş bitkiler, yeni bir ekim yapılmadan önce yakılmalı ve küller temizlenmelidir. Ayrıca sapların etrafına kırmızıbiber baharatı serpilebilir.

3 – Tırtıllar

Böceklerin en oburu olan tırtıllar, sevimli kelebeklere dönüşüyorlar; çok güzel ama arada olan kültür bitkilerine ve pamuklara oluyor. Sürekli beslenebilen bu zararlı larvalar, pamuk yapraklarını yiyor ve meyvelerde delikler açarak meyvelerin çürümelerine neden oluyor.

Tırtıllara Karşı Savunma
Tırtıllara karşı en iyi savunma bitki koruma örtüleri olarak bilinir. Böylece istilayı başlamadan önleyebilirsiniz. Ayrıca tırtılların doğal avcılarını da kullanmayı düşünebilirsiniz.

4 – Bozkurtlar

Krem renginde ve tüylü olan bozkurt zararlısının larvası büyüdükçe siyah bir renk alır. Gündüzleri bitki diplerinde kıvrık bir şekilde bekleyen larvalar, gece uyanarak bitkileri kemirmeye başlarlar. Köklerle iletişimi kesilen bitki zaman içinde kuruyarak ölür.

Bozkurtlara Karşı Savunma
Bozkurtlar için özel tasarlanmış bitki koruma örtüleri (kök kısmına uygulanıyorlar) ve onları elle toplamak bu zararlılara karşı en ideal organik çözümlerdendir.

5 - Patates Böcekleri

Adından da anlaşılacağı gibi patates yapraklarıyla beslenen patates böcekleri, kimyasal ilaçlara direnç kazanmasıyla ünlü zararlı türlerden biri. Kışın toprak altında yaşayan patates böceklerinin her biri ilk baharda 500 kadar yumurta bırakabilir. Üreticilere en büyük zararı veren böceklerdendir kendisi.

Patates Böceklerine Karşı Savunma
Bitki koruma örtüleri ve saman ile bitki saplarından oluşturan bir malçlama, patates böceklerini engelleyebilir. Ayrıca neem ağacı yağı sıkarak da onları kovabilirsiniz.

6 – Fasulye Tohum Böceği

Fasulye tohum böcekleri, yumurtalarını fasulye tanelerinin üzerinde bırakır. Bu yumurtalar açıldığında da larvalar fasulyeyi içeri doğru yemeye başlarlar. Pupa dönemini fasulyenin içinde geçiren fasulye tohum böceği, yetişkinliğe ulaşınca fasulyeden çıkar. 

Fasulye Tohum Böceğine Karşı Savunma
Bitki koruma örtüleri sizi bu zararlı böceklerden koruyabilir. Ayrıca neem  ağacı yağı ve sabunla hazırladığınız solüsyonu da sıkarsanız, fasulye tohum böcekleri bulundukları ortamı terk edeceklerdir.

7 -  Pamuk Piresi

Pamuk pireleri, bitkilerin özsuyunu emerek onların solarak kurumalarına neden olan başka bir tarla zararlısıdır. Taze sürgüleri yedikleri için ekinlere büyük zararlar verebilirler.

Pamuk Piresine Karşı Savunma
Kasımpatı özlü doğal ilaçlar onları uzaklaştırır.

8 – Kırmızı Örümcek

Görülemeyecek kadar küçük kırmızı örümcekler, yaprakların özsuyunu emerek bahçe ağaçlarının ve kültür bitkilerinin ölümüne neden olur. Bitkilerinizde alışılmadık solma fark ediyor fakat nedenini bulamıyorsanız; bir de büyüteçle inceleyin. Sorun kırmızı örümcekler olabilir.

Kırmızı Örümceğe Karşı Savunma
Bulaşık deterjanı, sıvı yağ ve su ile yapacağınız solüsyonu üzerlerine sıkarak onlardan kurtulabilirsiniz.

Tekniktürk’ü Arayın

İstila baş edilemez bir noktaya geldiyse ve bitkileriniz birer birer elinizden gidiyorsa profesyonel yardım alma vaktiniz gelmiş demektir. Tekniktürk’ü hemen arayın, uzman kadromuzla ve en başarılı dezenfeksiyon uygulamalarımızla yardımınıza koşalım.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •