X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Akrep Neyi Sevmez? Akrep Neye Gelmez?

Akrep Neyi Sevmez? Akrep Neye Gelmez?

  • 16.6.2016 17:44:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Akreple Karşı Karşıya Gelinen O Korkulu Anlar!

Havaların ısınmasıyla birlikte ortalıkta dolaşan akreplerin sayısında artma olur ve hiç kimse bir akreple aynı ortamda yaşamak istemez. Akrep türleri çeşitlidir, zehirli akrepler kadar zehirsizleri de vardır ama hangi akrebin zehirli olduğunu bilemez ve akreple birlikte yaşamanın verdiği tedirginliği ancak akrebi yok ederek giderebilirsiniz. 

Akrep

Akrep ile mücadelede en kesin çözüm ilaçlama yaptırmak olsa da bazı doğal yöntemler de işinize yarayabilir. Öyleyse akrep evden nasıl uzaklaştırılır, akrep neyi sevmez, akrepsiz bir ev hayatı için alınması gereken önlemler nelerdir, bakalım:

Evinizi Onarın

Duvarlardaki, kapılardaki, pervazlardaki çatlakları ve boşlukları silikon kalafatla doldurun. Pencerelerinize sineklik takın.

Tavuk ve Kedi Gücü ile Akrepleri Yok Edin

Kediler, akreplerin düşmanıdır. Eğer birlikte yaşadığınız kedi dostunuz yoksa bile birkaç gün bir kediyi evinizde ağırlayarak akreplerin sonunun gelmesini sağlayabilirsiniz. Tavuklar da akrep yakalamada gayet iyidir; aklınızda bulunsun.

Diatom Toprak Serpin

Akreplerin dolaştıkları yerlere ve giriş bölgelerine diatom toprak serperek onları öldürebilirsiniz. Kristaller halindeki diatom toprak, akrepler tarafından yendiğinde onları kurutur. 

Borik Asit, Etkili Bir Zehir

Borik asit, birçok haşerenin midesini haşat eder ve onları öldürür. Akrebi öldürmede de etkili olan borik asidi eczanelerden ve tıp kimyasalları satan yerlerden satın alabilirsiniz. Toz ya da likit halde bulunan borik asidi, akreplerin evinize girdikleri/girme ihtimali olan yerlere serpin/koyun. 

Lavanta Kokusu Akrepleri İter

Evinizin çevresine lavanta ekerek ya da lavanta yağlarını duvar diplerine/çatlaklara sürerek akreplerin evinize girmesini önlemiş olursunuz.

Sedir Ağacı Yağını Kullanın

10-15 damla sedir ağacı yağını suyla karıştırıp bir sprey şişesine koyun. Karışımı kapı altlarına, pervazlara, duvar diplerine püskürtün. Sedir ağacı yağının kokusu akrepleri kaçırır.

Tarçın ve Narenciye Yağının Yardımını Kabul Edin

Akreplerin sevmediği kokuların arasında tarçın ve narenciye yağı da bulunuyor. Siz bu kokuları seviyorsanız bir taşla iki kuş vurmuş olacaksınız.

Temizlik, Akreplerin Sevmediği Bir Şey

Akrepler böceklerle beslenir ve böcekler de yiyecek bulmak için evinize gelirler. Bu yüzden;
  • Çöp kutularını sık sık boşaltmak,
  • Yere düşen yiyecek kırıntılarını süpürmek, 
  • Bulaşıkları bekletmeden yıkamak,
  • Cam ve reçel kavanozlarını kalıntı bırakmayacak şekilde temiz tutmak böcekleri, dolayısıyla akrepleri evinizden uzak tutacaktır.

Profesyonel İlaçlama ile Kökten Çözüm

Tüm doğal yöntemleri denediğiniz halde akreplerden kurtulamadıysanız ya da içinize akrep korkusu düştüyse haşere ilaçlama firmalarından profesyonel destek almalısınız. Böcek ilaçlama konusunda uzman olan Tekniktürk, akrep ilaçlama hizmeti ile evde akrep tehlikesini en etkili şekilde ortadan kaldırır. Unutmayın; bir süre önce gördüğünüz akrebin artık ortada dolanmıyor oluşu, akrebin evinizi terk ettiği anlamına gelmez. Akrepler saklanmak ve pusu kurmak konusunda usta canlılardır ve geceleri aktif olurlar. Siz uyurken evinizde dolaşan bir akrebin olmadığından emin olmanız için tercih etmeniz gereken en etkili yöntem: İlaçlama.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •