X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Akrep Yuvasını Nerelere Yapar ve Nerede Yaşar?

Akrep Yuvasını Nerelere Yapar ve Nerede Yaşar?

  • 20.05.2016 16:59:00
  • Soru-Cevap
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Akrepler Kuru İklimlerde Karşımıza Çıkar

Akreplere dünyanın herhangi bir yerinde, birçok farklı iklim türünde rastlamak mümkündür. Yaşam yerleri akrep türlerine göre çeşitlilik gösterse de, kuru iklimler akreplerin en sık rastlandığı yerlerdir. Buna rağmen nem kaybına karşı fazlasıyla duyarlı olduklarından, su kaynaklarının çevrelerinde konuşlanmışlardır. Çöller ve yarı kurak iklimler akreplerin yaşam alanlarıdır. Eğer ortam koşulları su bulmaya elverişli değilse, akrepler bu ihtiyaçlarını avladıkları hayvanlarla karşılarlar.

Akrep Yuvasını Nerelere Yapar ve Nerede Yaşar?

Akrep, Yuvasını Nereye Yapar?

Gündüzleri gölgelik yerlerde saklanıp geceleri aktif bir hayat süren akrepler, yuvalarını genellikle toprak altlarına yaparlar. Yuvalar çoğu zaman tek bir akrep içindir. Akrep yuvaları için elverişli olan diğer bölgeler; kütüklerin, kayaların, yığınların ve tahta döşeklerin altlarıdır. Çalılıklar ve duvar dipleri gibi dikey bölgelerin altlarına da yuva yapmayı severler. 

Akrebin Özellikleri ve Avını Yakalaması

Akrepler, hareket eden avlarının yarattığı titreşimleri hissederler. Böcekler, örümcekler, keneler, kırkayaklar akreplerin başlıca yiyecekleridir. Yakınlarda yaşayan fare, kurbağa ve kaplumbağa da akrepler için av olabilir. 

Akrep, saklanıp avını bekler ve avı küçükse avını ezip yer. Av büyükse kıskaçları ile yakalar ve zehri ile etkisiz hale getirir. Akrep sokması ile salgılanan zehir, sinir sistemi üzerinde oldukça etkilidir. 

Akrepler yiyecek bulmak için yuvalarından çıksalar da durum bazen farklı işleyebilir. Özellikle Anuroctonus phaiodactylus türündeki akrep, avının yuvasına girmesini bekler. Yemeğini kendi kıskaçlarına bekleyen bu akrep, yuvasının girişlerini oval ya da hilal şeklinde, dışarıdan bakıldığında görülebilecek halde bırakarak tüm şartları önceden hazırlar. 

Akreplerin yuvalarını uzun süre terk etmelerinin nedeni ise eş bulmak içindir ve sadece yetişkin erkekler bunu yapar.

Evler için Akrep Tehlikesi

Akreplerin su kaynaklarına yakın yerlerde yaşamayı sevdiklerini söylemiştik. Bu yüzden evlerdeki banyo ve mutfak giderleri akrepler için cazip bölgelerdir. Sızıntı yapan muslukları ve giderleri tamir etmek, akrebin eve gelmesini önlemede işe yarar.

Bahçelerdeki çalılıkların budanması, yığıntıların kaldırılması, varsa odunları kuru bir şekilde kapalı bir yerde tutmak da akrebin eve gelmesini önleyecek adımlardır. 

Evlerin yakınlarındaki inşaatlar, apartmanların depoları ve ören yerleri de akreplerin görüldüğü yerlerdir.

Akrep Mücadelesinde En Etkili Çözüm: İlaçlama

Akreplerin hepsi zehirli değildir. Fakat bazılarının zehri o kadar güçlüdür ki insanlar ve hayvanlar için hayati risk taşırlar. Özellikle yenidoğanlar, küçük çocuklar, alerjik hastalığı olanlar (akrep zehri başlı başına tehlikeli olmasının yanında alerjik reaksiyonları da tetikler) ve yaşlılar, akrep sokmasına karşı daha dirençsizdir. Akreple aynı ortamda yaşamak kesinlikle istenilen bir durum değildir. Peki, bu durumda akrep nasıl öldürülür? 

Akrebi yok etmek için yapılması gereken böcek ilaçlama firmalarından profesyonel destek almaktır. Haşere ilaçlama konusundaki uzmanlığını akrep ilaçlamada da gösteren Tekniktürk, evinize, apartmanınıza ya da ofisinize dadanan akrepleri en etkili şekilde ve kısa sürede yok eder. 

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •