X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Akrep ile Mücadele Yöntemleri Nelerdir?

Akrep ile Mücadele Yöntemleri Nelerdir?

  • 12.4.2016 21:38:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Akrepler Nemli ve Kurak Bölgelerde Yaşamayı Tercih Ederler!

Akrepler, dünyanın her yerine dağılmış durumdadır. Daha çok nemli ve kurak bölgelerde yaşayan akreplerin evlerde bulunmaları kesinlikle istenmeyen bir durumdur. Dünyada 1.750 akrep türü olduğu bilinmektedir ve bu akreplerin hepsi zehirli değildir. Fakat evinize giren akrep zehirli ise ve akrep sokması durumu yaşanırsa, hayati tehlike ile karşı karşıyasınız demektir. Bu yüzden evinizde veya evinizin yakınında varlığını tespit ettiğiniz bir akrep varsa, zaman kaybetmeden akreple mücadeleye girmelisiniz.

Akrep

İşte akreple mücadele yöntemleri:

1- Öldürmek için Onu Bulmak Gerekir

Akrep ile mücadeleye girebilmek için elbette önce onu bulmalısınız. Sadece bir kez evinizde akrep görmüş olabilirsiniz ve bir süre onu tekrar evinizde görmemeniz, akrebin evinizi terk ettiği anlamına gelmez. Akrebi bulmak için şu yöntemleri deneyin:
  • Akrepler karanlık, kuytu köşe ve yığıntı yerlere saklanmayı severler. Bu yüzden gardıroplar, mutfak ve banyo dolapları akreplerin saklanmaları için elverişli yerlerdir. 
  • Kıyafetleri katlayarak koymak, dolapları havalandırmak, evi düzenli tutmak akreplerin evinizi cazip bir yer olarak görmelerini engeller.
  • Akrepler nemli bölgelerde yaşamayı severler. Banyolar, klozetler, kanallar, sızıntı yapan muslukların çevresi akreplerin dolaşmayı tercih ettikleri yerlerdir. 
  • Sızıntı yapan yerlerle duvar boşluklarını, çatlakları, kapı ve pencere pervazlarındaki hasarlı yerleri onarırsanız akreplerin evinizden uzak olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Akrepler gündüzleri uyur, geceleri aktif bir hayat sürerler. Bu yüzden bir el feneri edinip geceleri akrep avına çıkabilirsiniz. Yatak altları, dolap içleri, süpürgeliklerin çevresi ilk bakmanız gereken yerler olmalı.

2- Buldunuz, Kaçırmayın!

Akrep izciliğiniz başarıyla sonuçlandı ve işte karşınızda bir yandan çekinerek bir yandan da hayranlıkla baktığınız (doğruya doğru, görüntüleri benzersiz ve etkileyici) bir akrep var. İşte yapmanız gerekenler:
  • Sert bir cisimle üzerine vurun. Cismi, akrebin baş bölgesine denk getirmeye çalışın.
  • Bıçak ya da makas gibi sivri bir cismi akrebin gövdesine saplayın. Akreplerin kabukları sert olduğundan cismin kabuğu aşabilmesi için hızlı ve ani bir şekilde saplamalısınız.
  • Ayakkabılı iseniz yine hızlı bir şekilde üzerine basın.
  • Akrebi öldürdükten sonra çıplak elle tutup atmayın.

3- Kedilerden ve Tavuklardan Yardım Alın

Kediler ve tavuklar akrepleri yakalamada ustadır. Evinizde ve bahçenizde birkaç günlüğüne kedi ve tavuk misafir edebilirsiniz.

4- Bahçenizdeki Dağınıklıktan ve Yığıntılardan Kurtulun 

Akrep, yuvasını toprak altlarına, yığıntıların ve kayaların dibine, oyuk kovuklara yapar. Bu yüzden bahçenizi temiz ve düzenli tutmalı, çalılıkları düzene sokmalı, yığıntı eşyaları toparlamalısınız ki akrepleri yakınınıza davet etmiş olmayın.

5- Diatom Toprak Akrepleri Kurutur

Tarım ürünleri satan yerlerden diatom toprak alın ve akreplerin en çok dolaştığı/dolaşabileceği yerlere serpin. Diatom toprak akrebi susuz bırakır ve kurutur.

Akrep

6- Tarçını ve Lavantayı Sevmiyorlar

Akrepten korunmanın doğal yollarından biri de dolaştıkları yerlere tarçın serpmektir. Tarçın, birçok haşerede olduğu gibi akrepler üzerinde de kaçırıcı bir etkiye sahiptir. 
Lavanta kokusu da akreplerin sevmediği kokulardan biridir. Evinizde, bahçenizde ya da camınızın önünde lavanta bitkisi yetiştirebilirsiniz. Ya da süpürgeliklere, duvar diplerine, pervazlara ve kapı altlarına lavanta yağı sürebilirsiniz.

7- Borik Asit, Ne Zehir Ama!

Eczanelerden ya da tıp kimyasalları satan yerlerden toz veya sıvı halde alabileceğiniz borik asit, haşereler üzerinde sindirim sistemini iflas ettiren bir etkiye sahiptir. Akreplerin sonunu borik asitle getirmeyi deneyin.

8- Akrep İlaçlarını Kullanın

Piyasada birçok akrep ilacı bulunuyor. Toz, sprey ya da sıvı halde bulundukları gibi, iç ve dış mekânlar için farklı özellikte olanlar var, bilginize.

9- Profesyonel Çözüm: Akrep İlaçlama

Haşere problemleri kolay çözülmez. “Akrep nasıl öldürülür?” sorusunun birçok cevabının olduğunu gördünüz ama en etkili yöntem böcek ilaçlama firmalarından profesyonel destek almaktır. Deneyimi ve uzmanlığı ile güvenilirliğini kanıtlamış, haşere ilaçlamanın ehli Tekniktürk’e başvurun, akrep sorununu kökünden çözün.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •