X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Akrep Öldürme Yöntemleri Nelerdir?

Akrep Öldürme Yöntemleri Nelerdir?

  • 12.4.2016 21:18:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Akrepler Tehlikeli Yaratıklardır. Akrepleri Tanımak Gerekir...

Akrepler, birlikte yaşanması tehlikeli canlılardır. Akrep türleri zehirsiz ya da zehirli akrepler olarak çeşitlilik gösterse de akrep sokması riskini almayı ya da bir akreple aynı ortamı paylaşmayı kimse istemez. Akrep ile mücadele için doğal yöntemlerden ilaçlamaya kadar çeşitli yollar izlenebilir. Öncelikle akrepten korunma yollarına bakalım, daha sonra da akrep nasıl öldürülür, yöntemleri görelim:
Akrep

Akrebi Uzaklaştıran Şeyler

1- Tarçın Serpin
Tarçının kokusu birçok haşerenin sevmediği bir kokudur. Kapı altlarına, mutfak ve banyo dolaplarının kenarlarına, süpürgeliklere, pervazlara tarçın serpin.

2- Lavanta Ekin
Evinizde ya da bahçenizde lavanta bulunması, akreplerin bulunduğunuz yere gelmesini önler. Camın önüne koyacağınız bir lavanta saksısı akrepler için kaçılacak bir şeyken, sizin için mis kokulu ve güzel görüntülü bir çiçek anlamını taşır.

3- Evinizi Onarın
Evinizdeki duvarlardaki ya da pervazlardaki çatlaklar ya da boşluklar, haşere istilalarına davetiye çıkarır. Hasarlı bölgeleri onarın, boşlukları silikon kalafatla doldurun.

4- Evinizdeki Böceklerden Kurtulun
Akrepler böceklerle beslenirler. Evinizdeki böceklerden kurtulmanız akrepleri de evinizden uzak tutmayı sağlar. Evinizde böcek varsa mutlaka ilaçlama yaptırın.

5- Bahçenizi Düzenleyin
Akrep, yuvasını evin dışında, genellikle kaya diplerine, toprağın altına, yığıntıların yakınlarına yapar. Bu yüzden bahçenizi temizlemeli ve düzenlemelisiniz. Nemli bölgelerde yaşamayı seven akrepler için ıslanmış odunlar da oldukça cezbedicidir, aklınızda bulunsun.

6- Gardırobunuzu Düzenli Tutun
Akrepler karanlık yerlerde yaşamayı severler ve eve giren bir akrebin kendisini en rahat hissedeceği yerlerin başında gardıroplar gelir. Gardırobunuzdaki kıyafetler katlanmamış bir şekilde duruyorsa, giysilerinizin aralarında akrep saklanıyor olabilir. Bu yüzden kıyafetlerinizi her zaman katlı tutun ve dolabı havalandırmayı ihmal etmeyin.

Akrep

Akrebi Öldürme Yöntemleri

1- Akrep Aramasına Çıkın
Akrepler geceleri aktif olurlar. Yatak altları, süpürgelikler, duvar dipleri, kuytu yerler, banyo giderlerinin çevresi akreplerin saklandıkları yerlerdir. Bir adet el feneri ve biraz cesaret işinizi görecektir.

2- Keskin Obje, Akrebe Zararlıdır
Akrepler, birçok haşereye göre yavaş hareket eden canlılardır. Bu yüzden onları gördüğünüz yerde öldürme şansınız daha yüksektir. Bıçak veya makas gibi keskin objeleri ani şekilde akrebin gövdesine saplayabilirsiniz.

3- Sert Bir Cisimle Üzerine Vurun
Ani darbeler birçok canlıda olduğu gibi akrepler için de öldürücü bir etkiye sahiptir. Sert bir cisimle (ağır bir kitap ya da sopa) akrebin üzerine hızlıca vurabilirsiniz.
Akrebi ölü ya da diri kesinlikle elinizde tutmayın. Çünkü akrep zehri çok tehlikelidir. Öldüğünü düşündüğünüz akrep henüz ölmemiş olabilir ve sizi sokabilir. Sineklik ya da bez yardımı ile akrebi çöpe atabilirsiniz.

4- Akrebin Üzerine Kavanoz Geçirin
Akrebi gördüğünüz yerde hızlı bir şekilde üzerine kavanoz kapatın. Kavanozu hafifçe kaldırarak altına mukavva geçirebilir, daha sonra ters çevirip hızlıca kapağını kapatabilirsiniz.

5- Kedi ve Tavuk Arkadaşlardan Yardım Alın
Kediler ve tavuklar akrepleri yakalamada ustadır. Bahçenizde tavuk, evinizde kedi besliyorsanız ne âlâ. Beslemiyorsanız akrep mücadeleniz için yakınlarınızdan bir süre kedilerini ve/veya tavuklarını misafir etmek için ricada bulunabilirsiniz.

6- Akrep İlaçlarını Kullanın
“Akrebi ne öldürür?” sorusunun cevaplarından biri de, akrepleri yok etmek için üretilmiş olan akrep ilaçlarını kullanmaktır. Toz veya sprey halinde satılan akrep ilaçlarından edinebilirsiniz.

7- Yapışkanlı Kâğıtları Kullanın
Akreplerin dolaştığı apartman depolarına, banyo giderlerinin çevrelerine, duvar diplerine ve kapı/pencere girişlerine yapışkanlı kâğıtlardan koyarak akrepleri yakalayabilir, daha sonra akreplerden kurtulabilirsiniz.

8- Kapan, İşinize Yarayabilir
Genellikle fare yakalamada kullanılan kapanlar, akrepleri öldürmek için de kullanılabilir. Akrepler yavaş hareket eden canlılardır. Bu yüzden akrepler, evinizde, apartmanınızın deposunda ya da bahçenizde kuracağınız birkaç kapana kolayca yakalanabilir ve hızlıca kaçamazlar.

9- Diatom Toprak Serpin
Diatom toprak, akrepleri susuz bırakıp kurutur ve öldürür. Mutfak dolaplarına, yatak altlarına, pervazlara ve duvar diplerine serpebilirsiniz.

10- Borik Asit Zehrinden Faydalanın
Birçok haşere gibi akrep de borik asit karşısında savunmasızdır. Mide zehri olarak işlev gören borik asit, akreplerin sindirim sistemlerini çökertir. Toz ya da suyla karıştırılmış halde akreplerin dolaştıkları yerlere koyabilirsiniz.

11- Böcek İlaçlama Firmalarından Destek Alın
Akrep öldürmek için en etkili yöntem, profesyonel böcek ilaçlama firmalarından destek almaktır. Haşere ilaçlamada uzman olan Tekniktürk, evinizdeki, ofisinizdeki, bahçenizdeki ya da apartmanınızdaki akrepleri en kısa ve etkili bir şekilde kökünden yok ederek huzurlu hayatınıza devam etmenizi sağlar.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •