X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Evi Karınca Bastı ise Ne Yapılmalıdır?

Evi Karınca Bastı ise Ne Yapılmalıdır?

  • 12.4.2016 19:50:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Karınca Yuvalarını Bulmak İçin İzleri Takip Edin!

Birkaç tane karınca olması problem değildir ama “Evi karınca bastı” diyorsanız ciddi bir haşere sorunu ile karşı karşıyasınız demektir. Karıncalar koloniler halinde yaşarlar ve genellikle yuvalarını evin dışına yaparlar. Evinize gelmelerinin sebepleri ise yiyecek bulmaktır. Evdeki karıncalara çözüm için birçok taktik mevcuttur. Fakat sorunu kökünden kazımak için asıl yapmanız gereken eylem karınca yuvasını bulmaktır. 

İşte “Evi karınca bastı ne yapabilirim?” diyenler için karınca ile mücadele yolları:

Karınca

İlk Şart, Temizlik!

“Karınca basan eve ne yapılır?” sorusunun ilk cevabı şudur: Temizlik. Karıncalar yiyecek bulmak için evinize geldiklerine göre mutfağınız başta olmak üzere evinizi her zaman temiz tutmalısınız. Bunun için: 
  • Yemek kırıntılarını süpürmeli, yiyeceklerin üzerlerini açıkta, bal ve reçel kavanozlarında kalıntı bırakmamalı, bulaşıkları bekletmeden yıkamalısınız.
  • Karıncalar, yiyecekleri yuvalarına götürmek için izler bırakarak belli bir hat belirlerler. Bu hatları, karıncaların dolaştığı yerleri ve bulabiliyorsanız karınca yuvasını sabunlu suyla temizlemelisiniz.
  • Tezgâhı veya zemini her zaman kuru tutmalısınız. Yiyecek kadar su da karıncalar için önemli bir yaşam kaynağıdır.
  • Çöp kutunuzu da sık sık boşaltmalısınız ki artıklar karıncaları çekmesin.  

Karınca Neden Kaçar?

Bazı doğal malzemeleri karıncaları uzaklaştırmak için kullanabilirsiniz. Defne yaprağı, sarımsak, nane yağı, zerdeçal, tarçın, kahve telvesi, kırmızı biber yağı “Karınca neye gelmez?” sorusunun cevabını oluşturur. 

Elma sirkesi de karıncaları uzak tutar. Elma sirkesini su ile karıştırıp karıncaların üzerine püskürtebilirsiniz.

Mısır unu ve kabartma tozu karıncaların sindirim sistemlerini bozar. Pudra şekeri ile karıştırarak karıncaların bulunduğu yerlere koyabilirsiniz.

Toprak ve deniz organizmalarının kabuklarıyla oluşturulan yosun kumu da karıncaları kovmak için kullanılabilir. Yosun kumu, kabuklarının üzerinde mumsu bir salgı bırakarak karıncaları dehidrasyona uğratır. 

Karıncaları Takip Edin, Giriş Yerlerini Saptayın!

Karıncalar eve genelde kapı altlarından, yıpranmış pervazlardan, duvar boşluklarından, çatlaklardan, kuytu kenar köşelerden girerler. Karıncaları takip ederek giriş yerlerini belirleyebilir, buralara silikon, macun, tutkal ve vazelin sürerek girişlerini engelleyebilirsiniz.

Karınca

Talk Pudrası ve Bulaşık Deterjanı ile Karıncalara Son

Talk pudrasını karıncaların geçiş yerlerine koyun. Pudranın üzerinde ilerlemeleri mümkün olmayacaktır.
Birer yemek kaşığı bulaşık deterjanını ve kızartma yağını 1 litre suyla karıştırın. Karışımı sprey şişesine koyun ve karıncaların üzerine, sıklıkla gördüğünüz yerlere püskürtün. Yağ, karıncaların yapışmasını, bulaşık deterjanı ise dehidrasyonla ölmelerini sağlayacaktır.

Borik Asit, Etkili Çözümlerden Biri

Evi karıncalar bastıysa ve temizlik ya da doğal malzemelerle karıncaları kovmak için geç kaldıysanız, eczanelerden ya da tıp kimyasalları satan yerlerden borik asit alın, şekerle ya da şekerli yiyeceklerle (bal, fıstık ezmesi, meyve şurupları vs.) karıştırın. Borik asit, karıncaların midelerini zehirler. Kursaklarında taşıdıkları zehirli yemi yuvalarına götüren karıncalar, tüm kolonilerinin yok olmalarına neden olurlar.

Karınca Yemleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Karınca türleri çeşitlidir. Bazı karıncalar yiyecek konusunda seçici davranabilirler. Bu yüzden aldığınız karınca yemi, evinizdeki karınca popülasyonunda azalmaya neden olmadıysa başka bir markanın karınca yemini satın alın. Karınca yeminin yanına zehir ya da karıncaları iten şeyleri koymayın ki, yeme ulaşabilsinler. 

İlaçlama, En Etkili Çözüm

Karınca nasıl yok edilir, karınca nasıl kovulur soruları hakkında edindiğiniz bilgilere ve uygulamalarınıza rağmen istilayı önlemek için geç kalmış olabilirsiniz. Çünkü önemli olan karıncaların yuvasını bulmaktır. Bu yüzden böcek ilaçlama firmalarından yardım almanız gerekir. 
Haşere ilaçlama konusunda olduğu gibi karınca ilaçlamada da uzman olan Tekniktürk, en etkili karınca ilacı olan Maxforce Quantum Karınca Yemi ile kesin çözüm sağlar. Bu ilaç, Bayer’in yeni ürünüdür. Karınca jeli olan bu ilaç, damlalar halinde karıncaların bulundukları yerlere sıkılır. Karıncalar için yem olan zehir, karıncaların kursaklarında yuvalarına taşınarak tüm koloninin yok olmasını sağlar. 

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •