X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Evdeki Karıncalar Nasıl Yok Edilir?

Evdeki Karıncalar Nasıl Yok Edilir?

  • 12.4.2016 19:23:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Yiyecek Kırıntısı Varsa Orada Karınca da Var!

Kimse durduk yere karıncaları yok etmek istemez ama evinizde karınca varsa kısa sürede önlem almalısınız. Çünkü karıncalar koloniler halinde yaşar ve evinizi istila edebilirler. Evde karınca olması, karıncaların evinizdeki yiyeceklere kolay ulaşabildikleri anlamına gelir. Bu yüzdendir ki karıncaların en çok görüldüğü yerler mutfaklardır.

Karınca nasıl yok edilir, karınca neden kaçar, karınca ilaçlama nasıl olmalıdır, bakalım:

Karınca

Yiyecek Yoksa Karınca da Yok

Karıncaların evinize yiyecek bulma amacıyla geldiklerini söylemiştik. Bu yüzden evinizin her daim temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Temizlikten kastımız her gün camları silmek demek değil elbette, şunlar:
  • Yiyeceklerin üzerlerini açıkta bırakmayın.
  • Bulaşıkları bekletmeden yıkayın veya bulaşık makinesine koyun.
  • Yere düşen yemek kırıntılarını süpürün.
  • Çöp kutularını sık sık boşaltın.
  • Mutfağı ve tezgâhı kuru tutun. Çünkü su da karıncalar için hayati bir besindir.
  • Bal ve reçel kavanozlarını dışlarında kalıntı olacak şekilde bırakmayın.

Karınca

Giriş Yerlerini Bulun ve Müdahale Edin

Karınca, yuvasını evin dışında yapar ve evinizden yuvasına yiyecek taşırken belli güzergâhlar belirler. Bu güzergâhlarda da yolunu bulmayı kolaylaştırmak amacıyla bazı izler bırakırlar. Bu izleri sabunlu su ile temizleyerek geri gelme ihtimallerini de bir ölçüde azaltabilirsiniz.

“Karıncalar nasıl yok edilir?” sorusunu cevaplamak için öncelikle karıncaların evinize nerelerden girdiklerini bilmeniz gerekir. Bunun için de karıncaları ve izlerini takip edebilirsiniz. Karıncalar eve kapı altlarından, pervazlardan, duvarlardaki boşluklardan ve çatlaklardan girer.

Karıncaları uzaklaştırmak için bulduğunuz giriş noktalarına şu müdahalelerde bulunabilirsiniz:
  • Boşlukları ve çatlakları silikon, macun ve tutkal gibi dolgu malzemeleri ile kapatın. 
  • Buralara vazelin de sürebilirsiniz.
  • Mısır unundan ve talk pudrasından hat oluşturun.

Bulaşık Deterjanı ile Evdeki Karıncalar Nasıl Yok Edilir?

Bulaşık deterjanını kızartma yağı ile birlikte karıştırarak da karıncaları dehidrasyona uğratabilirsiniz. Yağ, karıncaların bulaşık deterjanına yapışmasını sağlar.

Doğal Malzemelerle Karıncaları Nasıl Yok Edebiliriz?

  • Elma sirkesini suyla karıştırıp sprey şişesine koyun ve karıncaların üzerlerine, giriş noktalarına püskürtün.
  • Pudra şekerini kabartma tozu ile birlikte karıştırın ve yine dolaştıkları yerlere koyun. Pudra şekeri karıncalar için lezzetli bir yemken, kabartma tozu onların sindirim sistemini çökertir.
  • Yosun kumu, karıncaların kabukları üzerinde macunsu bir sıvı salgılayarak onları hemen öldürmese bile dehidrasyona uğratarak yok olmalarını sağlar. Yosun kumu, toprak ve çeşitli deniz organizmalarının kabuklar ile hazırlanmış bir karışımdır.
  • Buğday kremini karıncaların seveceği şekerli yiyeceklerle (bal, reçel veya meyve aromalı şuruplar gibi) karıştırın ve bulundukları yerlere koyun.

Elma Suyu ile Solüsyon Hazırlayın

2 ya da 3 yemek kaşığı (yapay tatlandırıcı içerikli dekstrozu, 1,5 fincan elma suyu, aspartam ve maltodekstrin ile beraber karıştırın. Daha sonra bu solüsyonu spreyli bir şişeye koyup karıncaları gördüğünüz yerlere sıkın. Bu yapay tatlandırıcı nörotoksin (sinir sisteminin işlevini bozan zehir) görevi görür ve karınca ile mücadelede oldukça etkilidir.

Karınca Yemi ile Evdeki Karınca Nasıl Yok Edilir?

Birçok markette karıncalardan kurtulmak için üretilen karınca yemleri satılmaktadır. Bu yemleri karıncaların dolaştıkları yerlere koyun. Fakat bazı karınca türleri yiyecek konusunda seçici davranır. Aldığınız karınca yeminin evinizdeki karıncalara hitap edip etmediğini popülasyonlarındaki azalmanın oranından anlayabilirsiniz. Yemi koyduğunuz halde evdeki karınca sayısı azalmıyorsa başka bir markanın karınca yemini denemelisiniz.

Borik Asitle Zehir Hazırlayın

Eczanelerden veya tıp kimyasalları satan yerlerden borik asit alın ve asidi şekerle karıştırın. Karıncaların dolaştıkları yerlere koyun. Borik asit, karıncaların sindirim sistemini çökertip onları öldürür. Karıncalar borik asitli şekeri yuvalarına taşıyarak tüm koloninin yok olmasına neden olurlar.
Evinizde evcil hayvan ya da küçük çocuk varsa dikkatli olun, zehri onların ulaşamayacakları bir yere koyun.

En Etkili Çözüm için Profesyonel İlaçlama

Evdeki karıncalara çözüm yolları gördüğünüz gibi çeşitli fakat bu yöntemleri uyguladığınız halde yine de “evi karınca bastı” demekten vazgeçmediyseniz, büyük bir istila ile karşı karşıyasınız demektir. Bu durumda yapılacak en doğru şey, böcek ilaçlama firmalarına başvurmaktır.

Haşere ilaçlama konusuna uzman Tekniktürk, en etkili karınca ilacı olan Maxforce Quantum Karınca Yemi ile kesin çözüm sağlar. Bayer’in yeni bir ürünü olan bu ilaç, karınca jelidir. Evinizde herhangi bir hazırlık yapmanıza gerek kalmadan damlacıklar halinde karıncaların bulunduğu yerlere sıkılır. Karıncalar jeli kursaklarında taşır ve tüm kolonilerinin ölmesine neden olurlar.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •