X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Karınca Neye Gelmez? Karıncaları Ne Kaçırır?

Karınca Neye Gelmez? Karıncaları Ne Kaçırır?

  • 5.4.2016 17:44:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Karıncaları Evinizden Kaçırmak için Önlem Almalısınız...

Evinizde karınca varsa “birkaç taneden bir şey olmaz” demeyin. Çünkü karıncalar sosyal böcekler olarak koloniler halinde yaşarlar ve evinizi istila edebilirler. “Karınca nasıl gider?” sorusunun cevabından önce “Karınca neden kaçar?” ve “Karınca neye gelmez?” sorularını yanıtlamak daha mantıklıdır. Çünkü ilk iş karıncaları evden uzak tutmak olmalıdır.


Karıncalar Neden Kaçar?

Evinizde davetsiz misafir olarak yaşayan karıncaları ne kaçırır? İşte bilmeniz gerekenler:

Temizlik

  • Karıncaların en çok göründüğü yerler mutfaklardır. Çünkü sizin evinizde olmalarının tek amacı yiyecek bulmaktır. Bu yüzden mutfak başta olmak üzere tüm evi düzenli olarak süpürüp silin.
  • Kirli bulaşıkları bekletmeden temizleyin. Yerlere düşen her kırıntı, onlar için leziz birer yiyecektir. 
  • Özellikle şekeri sevdiklerinden bal ve reçel kavanozlarında kalıntı olmadığına emin olun.
  • Yiyeceklerin üzerini kapalı tutun.
  • Gıda ürünleri dâhil, bazı temizlik malzemeleri de karıncaları cezbeder. Ağızları kapalı olacak şekilde dolapların içinde ve kutularda muhafaza edin.

Giriş Yerlerini Bulun, İzleri Takip Edin

Karıncalar duvar çatlaklarından, boşluklardan, apartman kapısının altlarından evinize girer ve hat oluşturacak şekilde yiyeceklerin olduğu yerlerden yuvalarına gidip gelirler. Karınca yuvasını bulmak için onları takip etmelisiniz. Dolaştıkları yerde izler bırakırlar, bu izler yollarını daha sonra da bulmalarını kolaylaştırır. Evinize girdikleri yerden başlayıp hat oluşturdukları bölge arasında bıraktıkları izleri sabunlu suyla silerseniz, gerçekten “temiz” bir önlem almış olursunuz.

Karıncaları Kaçırmak İçin Kimyasal İçermeyen Doğal Engelleyiciler

Yosun Kumu

Karıncaların girdikleri yerlere, tespit ettiğiniz iz yollarına yosun kumu koyarsanız onları evinizden uzaklaştırırsınız. Yosun kumu, topraktan ve küçük deniz organizmalarının fosilleşmiş kabuklarından oluşmuş, karınca ile mücadelede etkili bir karışımdır. Karıncaları hemen öldürmez ama mumsu bir salgıyla dış kabuklarını eritir ve en sonunda dehidrasyon yoluyla ölmelerini sağlar. 

Kabartma Tozu ve Pudra Şekeri Karışımı

Pudra şekeri, karıncaların sevdiği bir yemdir. Kabartma tozu ise karıncaları öldürür. Çünkü karıncalar midelerinde asidik bir madde taşırlar ve bu madde kabartma tozu ile tepkimeye girerse karıncalar onu sindiremez. Bu yüzden pudra şekerini kabartma tozu ile karıştırarak zehir hazırlayabilirsiniz.

Mısır Unu

Mısır unu da karıncaların sindirim sistemini harap eder. Mısır ununu şekerle karıştırarak karıncaların yemi kolonilerine götürmelerini ve hepsinin topluca yok olmalarını sağlayabilirsiniz.

Buğday Kremi

Esmer şekerli ya da meyve aromalı buğday kremleri de karıncaları şişirir ve sindirim sistemlerini bozarak onları öldürür.
“Karınca neyi sevmez?” sorusunun bir diğer cevabı ise elma sirkesidir. Bir sprey şişesine sulandırılmış elma sirkesi koyun ve karıncaların dolaştıkları yerlerin üzerine püskürtün.


Karıncaları Kaçırmak İçin Diğer Yöntemler

“Karınca Kaçıran” Tarifi

2 ya da 3 yemek kaşığı yapay tatlandırıcı içerikli dekstrozu (glikozu), 1,5 fincan elma suyu, aspartam ve maltodekstrin ile beraber karıştırın. Hazırladığınız solüsyonu spreyli bir şişeye koyup karıncaları gördüğünüz yerlere sıkın.

Boraksla Karıncalar Evinizden Çok Uzakta

Şekeri ve boraksı eşit miktarda karıştırın, çok az su ekleyerek macun kıvamına getirin. Macunu kâğıt ya da karton parçasının üzerine yayın ve karıncaların sık dolaştığı yerlere koyun. Sodyum borat olarak da bilinen boraks, borik asit tuzudur ve mideyi zehirler. Eczanelerden veya tıp kimyasalları satan yerlerden temin edebilirsiniz. Fakat evinizde çocuk ya da evcil hayvan varsa, onların hazırladığınız karışıma ulaşamayacaklarından emin olun.

Bulaşık Deterjanı ve Yağ ile Karıncalarla Mücadele

1 litre suyu, 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanını ve 1 yemek kaşığı kızartma yağını büyük bir sprey şişesinin içerisine koyun. Bu karışımı çalkalayın ve gördüğünüz karıncaların üzerine sıkın. Bulaşık deterjanı karıncaları dehidrasyona uğratarak öldürürken yağ, karıncaların solüsyona yapışmasını sağlar.

Bebek Pudrasının Karınca Savar Gücü 

Bebek pudrası olarak da bilinen talk pudrasını da karıncaların giriş yerlerine koyabilirsiniz. Pudradan geçemeyeceklerdir.

Karınca İlaçlamada Profesyonel Çözüm

“Eve karınca gelmemesi için ne yapılır”ı bildiğiniz ve uyguladığınız halde karınca istilasına engel olamadıysanız, böcek ilaçlama firmalarına başvurmanızın zamanı gelmiş demektir. Haşere ilaçlamada olduğu gibi karınca ilaçlamada da uzman olan Tekniktürk, Bayer’in yeni ürünü olan Maxforce Quantum Karınca Yemi ile en etkili şekilde karıncaları yok eder. Damlalar halinde sıkılan karınca jeli, karıncaların kursaklarında yuvalarına taşınır ve tüm koloni kısa sürede zehirlenmiş olur.


ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •