X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Evde Karınca Varsa Ne Yapmalı?

Evde Karınca Varsa Ne Yapmalı?

  • 4.4.2016 13:36:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Evinizde Birkaç Karınca Gördüyseniz, Yiyecek için Geliyorlardır...

Evinizde ya da ofisinizde birkaç karınca varsa bu bir sorun değildir ama sorunun habercisi olabilir. Çünkü karıncalar koloniler halinde yaşarlar ve önleminizi almazsanız yaşadığınız yeri istila edebilirler. Evde karınca olması, hem hoş olmayan görüntüye hem de sağlıksız bir ortamda yaşamaya neden olur. Onların tek derdi yiyecek bulmaktır. Evde karınca olmasının anlamı, evinizin ya da ofisinizin, karıncaların kolaylıkla ulaşabilecekleri yiyeceklerle dolu olmasıdır. 

Evde Karınca Olması Durumunda Ne Yapmalısınız?

İlk İş, Temizlik!

İşe mutfağınızı temiz tutmakla başlamalısınız. Bal ve reçel kavanozlarını kalıntı olmayacak şekilde temizleyin. Yemek kırıntılarını süpürün. Yiyeceklerin üzerini kapalı tutun. Tabakları kirli bırakmayın, yemekten sonra bulaşıkları bulaşık makinesine koyun ya da bekletmeden yıkayın. Gıda maddelerini kapalı kutularda muhafaza edin.
Çöplerinizi evde uzun süre bekletmeden sokaktaki çöp konteynerlerine atın. 
Sadece gıda ürünleri değil; deterjanlar ve bazı temizlik ürünleri de karıncaları cezbedebilir. Bu yüzden bu ürünleri kapakları kapalı bir şekilde dolaplarda muhafaza edin.

Tezgâhınızı ve Zemini Kuru Tutun

Yiyecek kadar su birikintileri de karıncaları çeker. Ufacık bir su damlası bile karıncalar için büyük bir su, yani yaşam kaynağı olabilir. Bu yüzden tezgâhın ve zeminin her zaman kuru tutulması gerekir.

Karıncalardan Kurtulmak için İzcilik Yapın

Evinizde gördüğünüz bir ya da iki karınca, kendileri için yiyecek olup olmadığını araştırmak ve evinizin doğru mekân olup olmadığını koloniye haber vermek için araştırma yapar. Bu yüzden izci karıncaları yok ederek işe başlamalısınız.

Duvarlardaki çatlaklardan, boşluklardan, kapı altlarından ve pencereden giren karıncaların giriş bölgesini bulmak için onları takip edin. Bu küçük boşlukları silikon, macun, tutkal gibi maddelerle kapatın. Giriş bölgelerine vazelin sürmek de karıncalardan kurtulmak için etkili bir yöntemdir.

Sadece gördüğünüz karıncaları öldürmeniz yetmez. Ana hedef karınca yuvasını bulmak olsa da, karınca izlerini de yok etmeniz gerekir. Karıncalar, geçtikleri yerlerde gözle göremeyeceğiniz izler bırakmış olabilirler. Bu izler, onların yollarını bulmalarını kolaylaştırır. Bunun için izleri sabunlu suyla temizleyebilirsiniz.

Karınca
 

Karıncaları Çeken Yaprak Biti ve Onları Uzaklaştıran Bitkiler

Yaprak bitleri yaprakların üzerine şekerli bir özsu bırakırlar. Yaprak biti olmuş bitkiler de karıncaları çeker. Şeker de karıncaların en sevdiği yiyecektir. Evin etrafındaki süs ağaçları ve çalılar, karıncaların evinize girmesini önler. Çürümüş, oyukları olan ahşaplar ise karıncalar için elverişli ortamlardır. “Karınca neden kaçar?” diye merak ediyorsanız aşağıdaki listeye göz atın:
  • Toz kömür,
  • Tebeşir,
  • Talk pudrası,
  • Toz temizleyiciler,
  • Silikon köpük.

Evdeki Karıncalara Çözüm İçin Doğal Malzemelerden Faydalanın

“Karınca nasıl yok edilir?”in birçok cevabı vardır. Bunlardan biri de karıncaları iten doğal malzemeleri kullanmaktır. Nane yağı, defne yaprağı, mısır unu, sarımsak, kabartma tozu, karanfil yağı, kahve telvesi, tarçın, elma sirkesi karıncaları evinizden uzak tutar. Yumurta kabuklarını parçalayarak da giriş bölgelerine koyabilirsiniz.

Borik Asitle Karıncaları Uzaklaştırma

Eczanelerden ve tıp kimyasalları satan yerlerden borik asit alın ve asidi, karıncaların seveceği şekerli gıdalarla (fıstık ezmesi, bal, ahududu şurubu vs.) karıştırın. Karıncaların gezdiği yerlere koyun. Borik asit, mideyi zehirler. Karıncalar borik asitli yemi yediklerinde, hatta sadece temas ettiklerinde bile zehri vücutlarına almış olurlar ve zehri kolonilerine de taşıdıklarından istilayı dolaylı olarak engellemiş olursunuz. Evinizde evcil hayvan ya da küçük çocuk varsa, borik asitli yemi onların ulaşamayacağı bir yere koymayı unutmayın. Borik asit karışımına batırdığınız küçük pamukları da karıncaların giriş bölgelerine koyabilirsiniz.

Profesyonel Yardım Alın

Karınca ile mücadelede en etkili yöntem elbette profesyonel yardım almaktır. Birçok haşere ilaçlama firması karınca ilaçlama hizmeti de vermektedir. Fakat kullanılan ilaçtan ve firmanın uzmanlığından emin olmanız gerekir.

Böcek ilaçlama konusunda en yeni teknolojileri ve ilaçları kullanan Tekniktürk’ün “Evi karınca bastı!” diyen müşterilerine çözümü, Bayer’in yeni ürünü olan Maxforce Quantum Karınca Yemi’dir. Bu ürün karınca jelidir ve damlalar halinde karıncaların takip ettiği yollara ve giriş bölgelerine sıkılır. Spreyle yapılan ilaçlamada olduğu gibi evi bir süreliğine boşaltmanıza, eşyaların üzerini örtmenize ya da yiyecekleri ortadan kaldırmanıza gerek kalmaz. Yemi kursağında taşıyan karınca, kolonisine zehir götürmüş olur. Bu da bir ya da birkaç karınca ile tüm koloninin yok olmasını sağlar. Hem de en kısa ve etkili yoldan!

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •