X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Fare Isırması Nasıl Olur?

Fare Isırması Nasıl Olur?

  • 9.3.2016 17:49:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Fareler Beslenme ve Avcılık Konusunda Oldukça Uzmandır!

Kemirgenler familyası içinde bulunan farelerin dna yapısı ve organları, mikro anlamda insan anatomisi ile çok büyük bir benzerlikler gösterir. Fareler, çok eski zamanlardan günümüze kadar neslini devam ettirebilmiş canlılardır. Empati ve problem çözme becerileri çok yüksek olduğu için beslenme ve avcılık konusunda da oldukça yeteneklidirler. Birçok fare türü, zengin besin kaynağı nedeniyle, insanlarla iç içe yaşamayı tercih eder.

Fareler Tehdit Altındaysa

Fareler, insanların tüketebileceği her türlü gıda ile beslenebilirler. Tahıl, meyve, sebze, et, karbonhidrat açısından zengin gıdalar ve böcekler, farelerin tüketebileceği besin kaynaklarıdır. Bu gıdalara ulaşamadıkları durumlarda; çöp ve leş gibi artıkları da yiyebilirler. Ayrıca, fareler; kumaş, kablo, tahta ve naylon gibi materyalleri kemirmekten hoşlanırlar.

Farelerin hoşlandığı bir diğer şey ise, kıkırdak dokudur. Özellikle geceleri gezmeyi ve beslenmeyi tercih eden fareler, ortamda ihtiyaçlarını karşılayabilecek besin kaynağına ulaşamaz ise, uyku esnasında hareketsiz olan insanlara da saldırabilirler. Anestezi özelliği bulunan özel bir salgıyla ve üfleyerek insanların kulak, burun, el, ayak ve tırnak gibi uzuvlarını kemirebilir ve kalıcı hasarlar bırakabilirler. 

Fare ısırığının belirtileri ve tedavisi 

Fare ısırıklarında gözlemlenen en yaygın belirtiler, ısırılan bölge üzerinde ve çevresinde oluşan kızarıklık, şişlik, iltihaplanma ve şiddetli ağrılardır. Farelerin üzerindeki bakteri ve virüsler ısırık ile vücuda geçebilir. Bu durumla karşı karşıya kalan kişilerde; yüksek ateş, bulantı, eklem ağrıları, döküntü, baş dönmesi ve baş ağrısı gibi şikayetler gözlemlenmektedir. Özellikle lağım farelerinin tırnaklama ve ısırığı ile bulaşan strepto bacillary adındaki bakteriler, ciddi endikasyonlar meydana getirebilirler.

Virüslü bir fare ısırığına maruz kalındığında, strepto bacillary bakterisi 4 ila 12 gün gibi bir süre içinde kendini belli eder. Enfeksiyonuna bağlı belirtiler, 4-6 ay gibi uzun bir zamandan sonra da görülebilir. Bazı semptomlar, kişiden kişiye farklılık göstermekle beraber; aşırı halsizlik, vücut ısısında ciddi artışlar, lenf bezlerinin şişmesi ve kas ağrıları genel belirtilerdir. Ayrıca, nadiren de olsa fare ısırması sonrası, kuduz vakalarına da rastlanmıştır.

Vücutta fare ısırığına benzer bir yara veya şişlik görüldüğünde, yaranın enfekte olmaması için temiz su ile iyice yıkanması, ardından oksijenli bez ya da pansuman bezi ile kapatılması gerekir. Durum ihmal edilmemeli ve en kısa sürede hastaneye veya herhangi bir sağlık kuruluşuna giderek, aşı ve en uygun tedavinin yapılabilmesi için profesyonel yardım alınmalıdır.

Fare

Önleminizi alın 

Fare ısırığı ve fare tırmığı kadar, farelerin dışkı ve tüyleri ile çevreye yayılan bakteriler de insan sağlığını doğrudan tehdit etmektedir. Fare idrarı ve tüyler üzerindeki mikrop ve bakteriler, lenf bezleri üzerinden vücudun dolaşım sistemine ulaşarak, kalıcı böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına yol açabilir. Lenfositik koryomenenjit, viral yolla bulaşan bir enfeksiyondur. Sıçanların tükürük ve idrarıyla insanlara bulaşır. Ayrıca fareler, alerjenler için de potansiyel birer kaynaktır.

Tifüs, kara veba ve ciddi enfeksiyonlara neden olabilen fareler ile aynı ortamda yaşamak son derece sağlıksız ve tehlikeli bir durumdur. Fare ile bireysel mücadelede başvurulan kapan, yapışkanlar ve kimyasallar, yanlış kullanıldığında en az fareler kadar insan sağlığını da tehdit edebilen ürünlerdir. Ayrıca hızla artan fare nüfusu ile baş edebilmek için sorunun kaynağına inilmeli, fare yuvaları deşifre edilerek farelerden temizlenmelidir. 

Tekniktürk, alanında uzmanlaşmış bir ekiple, baş edilmesi güç sorunları kolaylıkla çözüme kavuşturabilmektedir. Bayer Koruma Programı‘na dahil olan ilk ilaçlama firmalarından biri olan Tekniktürk, canlı sağlığına tamamen zararsız kimyasallar kullanarak çevre hijyeni ve haşere ile mücadelede beklenen sonuçları elde etmektedir. Siz de yaşam alanınız içindeki fare ve diğer haşerelerden hızlı bir şekilde kurtulmak istiyorsanız, Tekniktürk’ün profesyonel ilaçlama hizmetinden faydalanabilirsiniz. 

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •